|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
27.10.2005 16:06:54   
Seven*
Kaj pocnejo vasi otrocki ko so budni. Ce odmislimo hranjenje in previjanje, koliko casa zdrzijo biti sami sebi zadosti? Meni se zdi, da moja Emica nonstop joce. Tiho je edino ko spi, se hrani ali pa se nosi. Sem ze razmisljala, da jo kaj boli, pa potem verjetno ne bi spala ponoci.. Tako da.. A so res dojencki taksni, da se redko zamotijo sami? Mogoce sem pa samo preutrujena, ker jo nonstop nosim. Druge resitve enostavno ne vidim.. Stari smo pa 2 meseca.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
27.10.2005 16:10:32   
Twetty
Js sm ena tistih srečk,ki svoje bebice nisem slišala jokat zlo dolg.Kot novorojenček nič razen,če je bla lačna,zdej pa če se kam rukne,ko šiba po vseh štirih.Sej bo mimo,tolaži se,da je vsak začetek težak.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
27.10.2005 16:11:11   
alenkapk
Tudi meni se je zdelo, da pri Janezovih 2 mesecih ne počnem nič drugega kot ga dojim, previjam in poslušam, kako joče. Ni se hotel voziti v vozičku, kričal je že po petnajstih minutah zunaj. Imeli smo naravnost spektakularne prihode v domačo ulico user posted image . Ob šestih zvečer so ga začeli mučiti krči, kar je trajalo do kakih desetih. Samo nosit, nosit,...
Naporno, a mine!

Srečno!

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
27.10.2005 16:19:03   
simona2
Tudi moja Maša je seaj stara skoraj dva meseca, pa tudi zelo veliko joče, tako da sem tudi jaz sprva pomislila, da je kaj narobe. Sedaj se stanje že nekoliko spreminja in ima daljša obdobja, ko jo lahko pustim tudi budno samo. Zelo se moraš potrudit, da jo animiraš, jaz ji kažem vse živo, predvem zelo barvne igrače ji pojem, berem, pa nekako gre. Pa tudi tega se naveliča po določenem času, pa včasih začne jokcat. Je pa res, da še vedno ogromno spi čez dan, posebno v vozičku na sprehodu, kar po 4 ure skupaj, včasih je niti podojiti ne uspem.

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
27.10.2005 17:34:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu simona2)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
27.10.2005 17:35:06   
SashaB
Naš Lan pri dveh mesecih na srečo ni kaj dosti jokal. user posted image  Je pa že od rojstva pridno uporabljal dudo. Sicer tudi pokonci ni bil kaj dosti, a ko mu kaj ni bilo všeč je malo zajamral ni pa nikoli jokal. Še sedaj se večinoma sploh ne dere. Je pa pri dveh mesecih še verjetno premajhna da bi se kaj preveč sama zamotilia. Mislim da se je Lan začel sam igrati ko je proti koncu drugega meseca dokončno odkril kako se uporablja rokice in seveda sedaj se vse dlje zamoti sam.
Prej pa sva si dala pa kakšno dekico na tla in se skupaj zaigrala.user posted image  

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
27.10.2005 20:59:29   
Ninica
Naša user posted image se pa zna že zelo lepo sama zamotit; lepo jo dam na tla med igrače, pa se zaigra, sigurno skupaj zna sedet pol ure - je res priden dojenček. user posted image  samo takrat, ko je že ful utrujena ali lačna ali bi se pa rada samo malo pri mamici carkljala - predvsem zvečer.

_____________________________

LP, Ninica

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
27.10.2005 21:15:28   
@
Seven, verjetno bolj potrebuješ tolažbo, da niste edini jokavčki, zato se ti oglašam še jaz.
Nam je kriza prišla nekje pri 4 mesecih. Sem že mislila, da ima moj otrok nesrečno otroštvo, kako je jokal za vsako figo user posted image user posted image user posted image . Animacijo je imel 120%, ampak nič ni pomagalo. Sem celo spraševala strokovnjake in edino, kar so mi pametnega povedali, je to, da ima premalo dnevnega spanja. Spal res ni veliko in to se mi je še edino zdelo smiselno. Potem pa se je - sploh ne vem točno kdaj, stanje spet normaliziralo (pa ne da je kaj prida več spal) in sploh zdaj, ko je začel sedeti in je spoznal 3D svet, se celo zna sam zamotiti za kako minutko.
Ampak moram biti v bližini. Če grem iz prostora, mu prigovarjam ali si pojem, da me sliši, sicer je v trenutku jok. Sicer pa je postal veseljaček in se najlepše in najbolj glasno smeji od vseh otrok, ki jih poznam.
Malo potrpljenja, tako hitro beži čas in tako zelo se spreminjajo naši bejbiji, da se boš samo čudila. Je pa res, da se nekateri ne znajo igrati sami. Jaz tudi ne prijem rada kavice sama... user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

papa, Afna

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
27.10.2005 21:24:28   
taška30
Seven, pri nas je bilo isto tam do tretjega meseca. Kot praviš: jedla, spala (praktično nič čez dan) in jokcala. Jaz sem tudi mislila da je kaj narobe z njo, pa ni bilo. Kakšen hud jok to ni bil, bolj neko stokanje in pritoževanje. Igrač nad ležalnikom se je zelo hitro naveličala in se začela kregati z njimi. Zelo, zelo redko je mirno ležala in opazovala, vedno je bila potrebna akcija in animiranje. Doma nismo imeli ne pospravljeno, ne skuhano.user posted image
Stanje se je močno, močno izboljšalo takoj, ko je začela uporabljati svoje roke, saj je lahko igračko držala v roki, jo nesla v usta ali pa grabila igrače nad ležalnikom. In se je sama zamotila.
Nimaš kaj, eni so pač taki, bo minilo.

(odgovor članu Ninica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
27.10.2005 22:19:40   
BARBARA R.
Kako je bilo pa z Jakobom? Jaz sem Kristino cele dneve prenosila, tja do 23 - h, ko je šla spat. Tako je bilo do 4. meseca.
 
   user posted image

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
27.10.2005 22:27:05   
Barči78
Mi smo tudi Nejo na začetku skoz nosili, vsaj tak občutek sem imela. Sedaj pa jo dam v stajico, notri polno igrač in se odriva od ene do druge, malo jih grize, igra se,..
Ko pa kuham, jo ponavadi dam v lupinico, postavim na mizo in me gleda, lahko tudi eno uro. Vsake toliko časa se malo pogovarjava in ona je zadovoljna, iz srca se mi smeji, ko me opazuje. Kriza je pri nas samo takrat, ko hoče zaspati. Takrat pa je bolj nemirna in jokava. Je pa res, da že približno vem, ko je 2 uri pokonci, mora sigurno vsaj za pol ure ali pa dve uri spat. Malo jo pocrkljam in zaspančka. Drugače pa ful pomaga fizioterapija. Moja po njej vedno zaspi. Takrat, ko doma telovadiva, bo sigurno kmalu zaspala.

_____________________________

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu BARBARA R.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
31.10.2005 18:31:38   
špelin@
Joj, Seven, naša user posted image  prve tri mesece (no, skoraj štiri user posted image ) v budnem stanju ni delala drugega kot tulila user posted image  Sploh, kadar sem jo hotela odložiti v ležalnik ali na posteljo. Kako smo rjoveli!!! user posted image  Rok konec dneva sploh nisem več čutila user posted image  Šele po dopolnjenem četrtem mesecu se ji je začel svet odpirati, najprej je v ležalniku zdržala 20 sekund, nato vsak dan dlje user posted image  Zdaj je - kadar ima res dober dan - v ležalniku tudi pol ure user posted image  No, večinoma pa vsaj 10 minut. Malo se zamoti z babygym-om, če ležalnik postavim na mizo, rada "nateguje" zavese, drugače pa je najbolj srečna, kadar leži na postelji in si v usta tlači mojo pižamo user posted image

Čas je odrešitelj. Srečno!!! user posted image user posted image user posted image

_____________________________

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
1.11.2005 9:06:23   
ninocka
Vcasih neki stoka in joka, vcasih bul okrog, ponavadi ga pa jst mal okrog nosm al pa se pogovarjava in se smeji. Trenutno se pa z rokami tolce po glavi, ker mu jih nekako ne znese vsakic v usta dat user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
1.11.2005 11:10:19   
LONA13
Pr nam tamal dobi živčen zlom če ni nikogar okrog njega ne zna se sam zaposlit in sam tuli ko zmešan. Ampak jest ga včasih kr pustim. 

_____________________________

Nejc praznuje dva rojstna dneva 20.7. in 2.8.!

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
1.11.2005 12:02:10   
MIN
hvala enako imam isti problem

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
1.11.2005 12:21:19   
mana7
Tudi moja čez dan zelo malo spi.No v bistvu popoldan, saj prespi celo noč in bolj ko ne cel dopoldan.Ko pa je budna, imam veliko srečo, je zelo pridna.Leži v svojem ležalniku in se igra z Tomy igračko, tudi do dve uri se zna zamotit.Včasih, če se hočem kaj zaigrat z njo, jasno pokaže, da noče, da ji je lepše, če jo ne motim.Drugače pa ji večkrat slečem pleničko in malo brcava in se igrava, smejiva in še bi lahko naštevala. Velikokrat se zamoti s kakšno odejico ali pa kar z svojimi rokicami.Da pa bi jo nosla, se več ne dogaja, se pa je, ko smo imeli še krče.Moram priznat, da je moja Lara zelo pridna pupika!

Lep dan!

(odgovor članu MIN)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
1.11.2005 12:22:59   
spella
Mi bomo kmal dva meseca in mamo iste problemeuser posted image . Da bi se sama zamotla ni šans user posted image , uživa pa v avtosedežu, ampak jo je treba non stop guncat in pol celo mal zadrema v njem...ampak čim nehaš, si spet na istem. Vem da, je sedež full zanič za hrbtenico....sam enostavno je ne morem cel dan sam okrog nost. Spi kot že rečeno skoraj nič...samo zadrema nekajkrat na dan po pol urceuser posted image . Drugač pa pleševa, pojeva, ji kažem sto in eno stvar, hodimo na sprehode. Joka pa, če jo daš ležat ali pa jo pustiš za 10 sekund samo in nima 150% pozornosti.

Upamo lahko samo, da bo čim prej minilouser posted image .

(odgovor članu MIN)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
1.11.2005 12:43:50   
tina104
Moj je star dobra dva meseca in je bilo podobno. Če sem ga dala v posteljico jok. Sam ni zdržal niti minute. NO, zdaj postaja bolje. V ležalniku že zdrži tudi po 15 min, pa v posteljici, če mu vklopim vrtiljak in ni slabe volje tudi 1o min, drugače pa ga je treba nosit in je super dobre volje (ne sedet!!user posted image ), včasih ga dam tudi na posteljo in mu kažem kake igrače (brez joka zdrži tudi kakih 15 min) ali pa na previjalni brez plenič tudi podoben čas. Saj pravim, drugače pa je samo na rokah in še poskočno moraš z njim hodit, plesat... Prave mišice sem že dobila na rokah user posted image .

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
2.11.2005 19:27:23   
teta beta
Naša bo zdaj stara 6 tednov in sploh zadnji teden postaja prava radovednica. Ko se zjutraj zbudi, opazuje svoj pisano pobarvan kinderpet, ko je sita in previta ful opazuje lučko, ogledalo, tika taka, okno, barvne kontraste... bova že morala počasi nabavit igralni mostiček. Je pa čist odvisno, včasih precej dolgo zdrži v ležalniku, včasih pa ni šans. Takrat tudi naročje ne pomaga, če sediš. Je treba vstat in it na sprehod n ogled stanovanja. Pa ful posluša, kaj ji govorim ali pojem. Ko sva bili čez praznike doma pri mojih ji je sploh bilo vse zanimivo, ker se je skoz nekaj dogajalo in ful obiskov.

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
2.11.2005 21:19:29   
Kety
Naš je star 2 meseca in pol in se že malo sam zamoti. Nasplošno je ful priden. Dam ga v ležalnik nad njim obesim kako igračo in mu jo zavrtim. Potem se malo z njim pogovarjam, se pačiva in smejiva in ga spet pustim malo samega z igračo. Še ne zna upravljati z rokami (razen jih tlačit v usta), zato se ne more sam igrat. Če pa ga dam v lupinico mi pa takoj zaspi, da ne govorim o sprehodih,...lahko bi šla na drug konec Slovenije, ta bi pa kar spal in spal,...samo da se rita trese!user posted image user posted image

Ponavadi joka pred spanjem zvečer, ko je že pošteno utrujen od celega dneva. Ampak kmalu zaspi, tako da ga lahko samo pohvalim!

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
2.11.2005 21:53:55   
Anonimen
Naš 4-mesečnik je zelo zahteven. Noče biti sam, še na WC si ga vlačim poleg! V ležalničku se že po dveh minutah tako razjezi, da dvigne ritko v luft, pravi most naredi. Seveda to ni dobro, zato ga takoj vzamem ven in spet iščem nekaj, da se malo zamoti. Edino v vozičku na sprehodu je miren, saj po 5 minutah makadama že sladko spančka...

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
4.11.2005 10:04:05   
zoya24
Moj Žiga bo star tri mesece in je načeloma zelo priden dojenček. Nosim ga skorajda nič, le zvečer ko je bolj utrujen se mal pocartava. Sem pa ugotovila, da se sploh ne mara nositi user posted image , veliko bolj priden je v gugalniku, ali na tleh pod baby gym-om. Mislim, da se naš pri dveh mesecih še ni veliko sam zamotil, potem pa je bilo vsak dan bolje. Zdaj zdrži že kakšnol urico čisto sam in se igra, včasih še dalj - ga pa morem mal prestavljati (iz baby gym-a v gugalnik), ker se drugače naveliča. Budna sva različno, najdalj pa zdrži kakšne dve urice, popoldne mogoče tri - seveda pod pogojem, da je spočit (da vmes dovolj spi).

Boš videla, vsak dan bo bolje.

lp, Zoya

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: Stanje budnosti. Kaj pocnejo?
4.11.2005 11:43:40   
mišek
Moj sonček user posted image je prvih 1,5 meseca zamenjal dan in noč. Tako da smo čez dan spali ponoči pa bedeli. Ponoči ni jokal le buden je bil ko sovica in bi jedel, igral, ... no pa se je tudi to uredilo. Sedaj pri 4,5mesecih se igra ali sam (na tleh na blazini ali na ležalniku pod mostom-to ima najraje), seveda se pa tudi naveliča biti sam in kliče mamico ali atija-takrat se pa igramo (pasemo kravice, iščemo igračke, ...). Kuham pa tako, da ga dam v ležalnik na mizo in mu dajam v roko igračke, se z njim pogovorjam in nekako skuham. Ko pa grem na sprehod z vozičkom pa najbolj uživa in ponavadi zaspi. Krčev nismo imeli nikoli.

Lp

(odgovor članu zoya24)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
So nočna prebujanja pomembna za dojenčkov ...
Večina staršev se veseli trenutka, ko bo njihov dojenček prespal celo noč, malokdo pa se sprašuje, ali in zakaj so nočna...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?