Panika!!!! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

toni -> Panika!!!! (27.10.2005 7:45:28)

Punce živjo!

Sem bila včeraj pri gin. in moja punčara zaostaja cca 2 tedna po rasti. Mi je gin rekla, da ni take panike, ker raste čisto sorazmerno po sicer nižji krivulji (v materinski knjižici) in da tudi ni razloga za prezgodnji porod. Sem v 33 tednu in ima nekaj manj kot 1900 g . Bila sem tudi na pregledu pretokov v porodnišnici in je vse ok. in tudi me punčara zelo dobro in veliko brca.
Imam pa tudi malo manj plodovnice .
Ampak jaz ne bi bila jaz če me ne bi grabila panika.
Kako je bilo pri vas? Je imela katera podobno situacijo?
Prosim pišite, ker sem čist out.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Hvala vsem za info.   

muki1 -> RE: Panika!!!! (27.10.2005 7:56:49)

Razumljivo, da te grabi panika. Bolj čudno bi bilo, če te ne bi. Moja bebika je tudi bila bolj mala, čisto možno, da boš rodila po pdp, kot sem jaz, dva tedna po pdp, ker nisem imela točnih m, tako da se je vsekala pri meni za dva tedna.
Nič bat. Sekiranje škodi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image].

maya1 -> RE: Panika!!!! (27.10.2005 8:09:15)

mislim, da ni treba nič paničarit. jaz sem rodila s 35t, pa je imel mali 19oog. ni bil v inkubatorju, le dva dni je bil na infuziji. razvijal se je normalno, tako, da sva deseti dan šla domov. mislim, če boš rodila na rok, bo dojenček imel tam okoli 3 kg. potolaži se, meni je zdravnik tudi govoril, da je plod zelo majhen. moj mali je star 9,5 mes. pa nič ne zaostaja za drugimi.
lp
maya1

Eviii -> RE: Panika!!!! (27.10.2005 8:24:04)

sicer nism še rodila, lahko pa te popolnoma razumem in ti poskusim napisat kako prijazno besedo... poskusi se umirit. če so ti rekli, da ni panike, je pač ni. če je vse normalno, ti lepo uživaj še teh par tednov in se pripravi na porod. jst vrjamem, da se bo vse srečno izteklo in da boš kmalu pisala o tem, kako si se sekirala brez veze...

Anonimen -> RE: Panika!!!! (27.10.2005 8:57:58)

V 33. tednu 1900g. Meni so v 33. t. rekli 2350 in da je za 14 dni prevelik. Ja kaj bi pa zdaj radi????? Potem bi bilo idealno nekje 2100g in če upoštevaš +/- 10% napake, je vse to znotraj mej. Pa glede na to, da je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image], moj pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image], je to čisto normalno. Pa saj nismo vsi ljudje 175 cm veliki in 65 kg težki.

Ti samo poskrbi, da ti bodo recimo na 14 dni izmerili punčko in ocenili težo. Če napreduje, ni nobene panike.
Jaz bom pa danes videla (35t), če je še vedno "taki orjak".

mml -> RE: Panika!!!! (27.10.2005 9:16:20)

Meni so v 34. tednu izmerili okvirno težo 2000g, pa je ginekologinja rekla, da je vse OK, da je priemrno velika...tako da mislim, da 1900g  v 33. tednu tudi ni ne vem kakšno odstopanje. Glede na to, da je vse ostalo OK in da dete pridno brca in se ti počutiš dobro, mislim, da te ne sme preveč skrbeti. Sicer pa ena sama meritev ne pomeni veliko, pomemben je trend rasti in če je tvoja pikica ves čas med malo manjšimi, potem sploh ni razloga za skrb.
Lepo uživaj še preostale tedne nosečnosti in ne bodi v skrbeh

sand -> RE: Panika!!!! (27.10.2005 9:19:05)

Tudi moj fantič naj bi bil prelahek,v 31t je tehtal 1800g, v 34. pa 2160.Moja g. mi je skoz govorila,da moram počivat, ker bo drugač preveč šlang. Ker pa sem med nosečnosjo imela na skrbi še eno leto in pol staro, si poležavanja nisem mogla privoščit v veliki meri.No na koncu sem rodila 3310g težkega in 51cm velikega fanta v urci in pol brez težav, danes pa je star 8m. in je pravi korenjak. Važno, da je vse ok, ne sekiraj se, sploh pa ne morejo vsi tehtat 5kg, bolš malo manj kot preveč. Veliko veselja in mirnih dni do konca.Pa pa Sand

Dejča -> RE: Panika!!!! (27.10.2005 9:33:22)

Hoj!

Prvo kot prvo - lahko se zmotijo v PDP - mogoče je dva tedna manj star, kot predvidevajo??? Saj jih navsezadnje ni bilo zraven. Meni je med nosečnostjo že kdaj napovedala, da ima otrok 3 kg (jaz pa še 5 tednov do poroda), da sem se bala, da bo imel več kot 4 na koncu, rodila pa se je piška miška z 2980 g. Tako da - ne boj se, po vsej verjetnosti je vse OK. Vse lepo ti želim!!!

total -> RE: Panika!!!! (27.10.2005 10:23:35)

Naj ti povem,da tudid sami g.včasih nevejo,mene so tud strašili,da bo otrok suh pa velik,pa manj plodovnice sem mela,pa na pretoke sem hodila,na koncu pa čist blo vse ok,3 kg in 50 cm dolg,tako da ne skrbi in uživaj v prostanku nosečnosti,glavno da velik brca,srečno.

Lp

Twetty -> RE: Panika!!!! (27.10.2005 12:08:28)

Hej Toni!Mogoče ti bo to kaj pomagalo.V 36 tednu mi je odtekla voda,v bolnici so mi naredili uz in rekli,da sem noseča 32 tednov,glede na težo in velikost bebice.Ko sem že čakala rešilca za v Lj,so se odločili,da bom kar v Ce počakala.Dobila sem popadke a nisem bila odprta,tako sem čakala dva dni,dokler mi ni zavrelo in sem zahtevala da nekaj naredijo.Dali so me roditi z umetnimi popadki,da sem se odprla.Rodila sem deklico Lin,težko 2000g in veliko 44cm,zdravo.Bila je sicer 1 teden v inkubatorju,a je lepo pridobivala na teži in po 10 dneh sva šli domov.Dr.se mi je prišla opravičiti,češ da so se glede tednov zmotili.Ves čas sem vedela kak dolgo sem noseča,oni pa so trdili,da sem manj.Lin je bila zahiranček,to pomeni,da neha rasti v trebuhu.Sem slišala tudi od znanke,da je bila njena hčera tudi,ne vem pa,kak do tega pride.No,moja Lin je zdaj stara 9.5 mes,tehta 10.5 kg in je velika 70cm.Zelo rada je,in se normalno razvija.Poskusi se umiriti,povem iz lastnih izkušenj,ker mene je njihova napaka preveč vrgla iz tira,pa se je vse dobro končalo.Možno,da si manj noseča?Le pogumno in mirno!!!!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

toni -> RE: Panika!!!! (27.10.2005 13:57:35)

Joj punce iz dna srca hvala za vse odgovore!!!!!!!!
Se močno bolje počutim!!!!!!!

lp

Anonimen -> RE: Panika!!!! (27.10.2005 14:24:34)

po moje tudi nima čisto nič premajhne teže. pa saj to daleč od tega, da bi bilo točno. kolikor smo tule pisale, so res  lahko velike razlike med izmerjenim na uz in pa dejanskim stanjem glede teže. pa četudi je res 1.900, je to kar lepa teža. še malo se bo itak poredil, potem pa bo še čisto krepak dojenček.
bolje da je tako, kot pa da ima 4 kile in pol in 58 cm, pa da ne moreš rodit, tako kot jaz.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

Špacka -> RE: Panika!!!! (27.10.2005 14:37:19)

Ne sekiraj se, ker to je vse približno...jaz sem imela UZ v 32t, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] je bila težka okoli 1500g pa ni moja G delala nobene panike, ker čisto točno ne gre.Je pa imela ob rojstvu 3950g kar se je meni zdelo ogromno, ker sem bila prepričana, da bo najina punčka bolj majhna.

teta beta -> RE: Panika!!!! (27.10.2005 16:43:09)

Tudi meritve so čisto odvisne od ginekologa, vsak drugače zmeri. Dokler so pretoki v redu, ni panike. Jaz sem imela isto in so mi naročali počitek. Jaz sem si pa to drugače predstavljala (npr. da se za kako urco popoldne dol uležeš) in pristala v bolnici na prisilnem počitku, kjer se mi je mešalo od dolgčasa. Zato jih resno vzemi - čim več počivaj na levem boku!!!! Že v parih dneh je bila v pretokih razlika. No, rodila sem čez rok, imela pa je 2990 g.

KODA -> RE: Panika!!!! (27.10.2005 22:13:57)

Jaz sem imela 2prezgodnja poroda zaradi teže,ampak ne zato,ker bi bila prelahka,ampak pretežka.(prvi-34t.-3320g,drugi-35.t.-3680g).Previsok sladkor.Tudi to ni dobro za otroka.

tincci -> RE: Panika!!!! (27.10.2005 23:18:21)

No, jaz sem pa v 40. tednu in sem šele včeraj imela svoj prvi CTG! Otroka mi nikoli ni merila, tehtala ali pa merila plodovnico. Tako da nimam pojma, kako velik/majhen je otrok in verjetno je tako še bolje, da se ne bi za vsako stvar sekirala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anonimen -> RE: Panika!!!! (28.10.2005 3:18:18)

Ultrazvočne meritve teže ploda niso natančne. Ultrazvok izmeri natančnost do 10% + ali -. Pri izmerjenih 1900 g torej lahko otrok tehta od 1710 g do 2090 g. Kar pa je v bistvu povprečna teža. Deklice so tudi nekoliko lažje od fantov in zanje tabele niso posebej pisane, ampak so tabele napisane za oba spola in je v njih izračunano povprečje za oba spola skupaj. In če je povprečna teža torej 1900 g, potem to spet pomeni 50% več za fante in 50 % manj za deklice (teoretično; v praksi je vedno drugače). Dokler so vsi ostali izvidi v redu, se nimaš s čim obremenjevati. Jaz sama sem trenutno v 31. tednu nosečnosti in sem bila včeraj na izrednem ultrazvoku zaradi meritev ploda, primernosti plodovnice in posteljice ter pretokov skozi popkovino - ker sem kadilka. Otrok je nekoliko lažji od povprečja, vendar v mejah tabele, ki jo ima ginekologinja (njena tabela je drugačne od te na Ringaraji), vse ostalo pa je v redu. Vedno pa je možno, da je narobe izračunan datum zanositve in posledično tudi PDP-ja. V 8.mesecu moraš tako ali tako imeti ginekološke preglede na 14 dni in povprašaj zato svojo ginekologinjo o dodatnem ultrazvoku v tem času, da izključijo možnost zastoja rasti, ki se lahko zgodi vsaki, ne le kadilkam, kot sem jaz. Pri meni je ta možnost izključena, ker otrok raste (2 ultrazvoka v 14-ih dneh).

Tina15 -> RE: Panika!!!! (28.10.2005 10:32:19)

Men se je to zgodilo na pregledu v 32. tednu. Mi je rekla G, da ima otroček premajhen obseg trebuščka. Pol mi je dala uno razpredelnico za zapisovat otročkove gibe in mi naročila,da 10 dni budno spremljam brce in premike. Pol bo pa še enkrat pogledala in če ne bi blo ok, bi me poslala na pregled pretoka krvi skozi posteljico.Tistih 10 dni sem bla ful panična in razmišljala samo o tem, da bo otroček zahiranček.No, tudi G se kdaj zmoti....Zala se je rodila na dopolnjenih 40 tednov in je ob rojstvu tehtala kar 4200g, dolga pa je bila 55cm. :)
Brez nepotrebne panike. Mogoče si mela pa neredno M in je zato malo odstopanja.

Pajaca -> RE: Panika!!!! (28.10.2005 11:09:00)

Mene tud strašijo da bo mulc ogromen pa bla bla...... mi je prav grozno že. Pa sploh ne vem če bi verjela. Tok strašenja sem že slišala, pa je blo vse ok, da jaz kar mal preslišim.

Nej grejo nekam gji... da nas strašijo za brezveze!

No bomo vidl, pač tamala je bila drobiž, pa ga to moti.... kot da ne more bit en otrok bolj droben po mami in drug malo večji po očetu....

Stran: [1]