|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pomoč prosim!
26.10.2005 12:01:14   
Anonimen
Pozdravljene vse!

Zanima me, kakšne so vaše izkušnje glede izredne socialne pomoči. Kdo je do nje upravičen? Moja situacija je naslednja; sem samohranilka in še preden sem rodila sem si začela urejati stanovanje, v katerem živiva z mojim malčkom, maler mi je pred kratkim izstavil račun v vrednosti 300.000 in jaz sem mislila, da si bom uredila kredit, seveda pa sem bila prava "tontika" saj sem pozabila, da se med porodniško kredita ne da dobiti. Zdaj je ostal račun neplačan in me zanima, kaj ima sploh smisel, da ga priložim, ko bom zaprosila za izredno soc. pomoč, ali je mogoče celo bolje, da tega ne omenjam??Slišala pa sem, da baje itak moraš priložit nek račun ali nekaj takega!
Vse, ki imate kakršnekoli izkušnje s tem, ali pa karkoli veste, bi lepo prosila, če mi svetujete kako in kaj je s tem!

Hvala vsem že v naprej!
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pomoč prosim!
26.10.2005 12:04:24   
Andra
Če si redno zaposlena, lahko tudi v času porodniške dobiš kredit. Kreditne pole ti morata potrditi CSD in tvoj delodajalec, potem ni nobenega problema.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.10.2005 12:04:31   
muki1
Draga moja, če imaš v stanovanju toliko sten, da ti malar za 300 jurjev račun izstavi, po mojem nisi upravičena do socialne pomoči.
Ali te je pa nateg....., pa se pritoži pri malarju.

Brez zamere, res.....

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
26.10.2005 12:19:48   
Anonimen
Ne nisem več zaposlena, ko sem začela s porodniško sem ostala brez službe. Draga moja muki1, nategnil me je samo moj bivši fant, od katerega je tudi otrok in naju pustil sami v zgornji etaži hiše, ki res ni mala, ampak očitno res niti sama nimaš predstave, kaj vse je bilo treba naredit in da tukaj ni samo beljenje sten! Ko smo začeli delat, sva bila s fantom še skupaj, potem pa sem ostala sama...ja s svojim računom.Ali naj bi mogoče pustila vse v razsulu in tako živela z otrokom??Prosla sem samo za mnenje in ne za žaljenje!

(odgovor članu Andra)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
26.10.2005 12:47:42   
muki1
Ma kdo te pa žali, sem mislila pač, da imaš takšno razkošno stanovanje, pa se šlepaš kot samohranilka. Ker malarji pri nas pač malajo. Nisem vedela, kaj vključuje račun, ker za 300 malarije se je naš poslovni objekt recimo pomalal, pa je bil kar orink zalogaj, to mi je bilo čudno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.10.2005 12:57:54   
muki1
Sicer pa se verjetno z malarji da zmenit za plačilo na obroke, za enkratno denarno pomoč pa po mojem lahko zaprosiš samo za nujnejše stroške, elektriko, kurjavo....

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
26.10.2005 13:12:37   
Anonimen
ja res je, kje so pa potem še vsi ti stroški. Ampak ne vem zakaj bi skrivala račune, saj navsezadnje ga bom morala sama plačat, pa rečejo na csd kar hočejo. Vseeno hvala za pomoč!

Lep dan!

(odgovor članu muki1)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
26.10.2005 13:18:03   
muki1
Čeželiš, mi piši privat, mam kar nekaj stvari za odstopiti za otroka .....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.10.2005 14:49:52   
darja72
Muki1. Samo v vednost in ravnanje. Pr nas je en cimr od 15kvadratov (pa sam izračunaj koliko kvadratov je sten in stropa) koštal 70 čukov, kitanje+beljenje. Seveda po klubski (beri brez računa) ceni.
Sicer pa Anonimen: sigurno tudi malar, tako kot so rekle predhodno, da kaj na obroke.
lp

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.10.2005 3:04:37   
Anonimen
Nujne adaptacije stanovanja sicer spadajo v kategorijo za pridobitev izredne DSP, vendar so glede tega zelo natančni. Beljenje spada, tako, kot v najemnih pogodbah, pod tekoče vzdrževanje in načeloma ne spada k stvarem, za katere se odobri DSP. Če pa gre za beljenje po adaptaciji stanovanja, recimo za beljenje po nujni adaptaciji sten, potem to velja. Zagotovo pa ne v znesku 300.000 SIT, saj enkratna oz. izredna DSP po zakonu ne sme v enem koledarskem letu presegati zneska dveh zajamčenih minimalnih plač, ki sta pa takorekoč enaki višini dveh rednih DSP za odraslo samsko osebo, kar je torej skupni znesek cca. 94 jurjev. Če si na porodniškem dopustu kot nezaposlena, potem verjetno prejemaš od CSD starševski dodatek. Če pa ti pogodba o zaposlitvi še velja do izteka porodniškega dopusta, potem lahko zaprosiš za kredit za toliko mesecev, kolikor je še do izteka pogodbe, ali pa za povečan limit za enako obdobje.

Iz mojih izkušenj pa... izredno, enkratno DSP za tvojo situacijo boš zelo težko dobila.

(odgovor članu darja72)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?