KAJ MI SVETUJETE (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


klavdija80 -> KAJ MI SVETUJETE (26.10.2005 10:42:14)

Doma ima 4,5 mesecev staro punčko, in imamo problem s spanjem. se samo dojimo čez dan je na 4 ure ali več. ponoči pa je groza zbujamo vsake 2-3 ure in skoraj vedno jemo drugače je jok[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]. kaj naj naredim, pediatrinja mi je rekla da imam dovolj mleka glede na to da čez dan tako je, jaz pa  ne vem več, zjutraj se moj punčka zbudi nasmejana[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] jaz pa komaj gledam.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] kaj menite ve ali naj začnemz uvajanjem goste hrane ali naj dodajam adaptirano mleko ali naj pustim tako kot je. res ne vem kaj naj naredim. hvala lepa vsem in lepo se imejte.




Anonimen -> RE: KAJ MI SVETUJETE (26.10.2005 10:43:51)

Ponoči verjetno samo malo potegne in zaspi ali se konkretno naje? kaj pa dudo ima?




klavdija80 -> RE: KAJ MI SVETUJETE (26.10.2005 11:30:22)

ja ima dudo in jo ji tudi dam ko se zbudi sam ne pomaga nič drugega kot moja ziza, je pa res da navadno nekajkrat potegne in zaspi. sem mislila de je žejna pa sem dala tudi čaj pa ne pomaga dokler ne dobi zize.




rainbow -> RE: KAJ MI SVETUJETE (26.10.2005 12:05:34)

Dobrodošla v klub, kako bi ga pa imenovali?[sm=smiley2.gif] mogoče zizomani, tile naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]

Mi smo na istem, s tem, da uvajamo gosto hrano, stara je 7 mesecev, do šestega dojena, zbuja se ful ponoči, podnevi zelo malo spi, poskušam realizirati nasvete iz knjige Otroško spanje-brez joka v sanje avtorice Elizabeth Pantley, ki ti jo priporočam, s tem, da pri nas še nič ne deluje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], ziza je zakon, groza.

Mogoče res začneš z uvajanje goste hrane, ali pač počakaš še malo; je pa to pogosto, da se otroci začno v tem obdobju pogosteje zbujat.

lp[sm=rozica.gif]




Vrtnica1 -> RE: KAJ MI SVETUJETE (26.10.2005 15:21:40)

Ja, tudi naš 4,5 - mesečni Žiga počne isto. Spat gre ob 19.-20. uri zvečer in spi nekje do ene, druge ure zjutraj, potem ga vzamem k sebi in mi do jutra visi na joški. Malo potegne, zaspi in začne čez pol ure brundat in lezt k meni in spet in spet isto do jutra. Sama imam podočnjake do brade, on pa zjutraj poka od energije in vriska na ves glas [sm=jezicek.gif]. Sem razmišljala, da bi ga zbudila in mu dala flašo al kaj, da bi vsaj malo spali še tudi do jutra. Duda pri nas ne pali [sm=zmeden.gif].
Lp, Vrtnica




mimica -> RE: KAJ MI SVETUJETE (26.10.2005 15:55:18)

Kak pa zaspi ? Ali zaspi na zizi ? Moj je že taki, da ne zna zaspat brez zize ( to je zdaj po novem ) in ravno včeraj sem brala o tem članek, da naj otroka nikar ne navajamo zaspati na zizi. Problem je namreč v tem, da otrok zaspi na zizi in ko ga daš potem v posteljico ter se samo malo predrami ( drugače bi zaspal nazaj ) ugotovi, da je v čisto drugem položaju okolje se je menjalo in postane nervozen. Zahteva okolje v katerem je prej zaspal. In tako joče dokler ne dobi zizo na kateri zaspi in ko se znova predrami je v postelji, joče,... In se ponavlja v nedogled. Sicer imajo napisano tudi kako ga tega odvaditi, a je zame zaenkrat to še iluzija. Dvomim pa da imaš premalo mleka, saj bi drugače tudi čez dan zahtevala večkrat hrano, tako pa ne.




patkos -> RE: KAJ MI SVETUJETE (26.10.2005 20:28:30)

Moj fantič ma 11 mesecev in komaj pred 14 dnevi sva ga odvadila hranjenja ponoči. Pupica ni lačna samo crkljala bi se verjemi. No midva sva po dolgem odlašanju naredila takole: jaz sem se odselila v dnevno sobo in moj fant je bil s sinkom sam v sobi tak da mene ni ne videl ne slišal ne vohal in odvadla sva ga prej kot v enem tednu. Je bilo malo hudo ma se da in žal mi je da tega nisva prej naredila. Sedaj še vedno ne spi, ampak je vseeno bolje kot prej. Prej sva se dojila vsaki dve uri sedaj pa se zbudi ednkrat do dvakrat na noč in ni mi treba ga pristavljat samo stisnem ga k sebi in zaspiva naprej. Predlagam ti da to narediš čim prej!!!! Ne boj se ker ni lačna in ne dodajaj aptamila ker itak ga ne bo hotela. Gosto hrano lahko zaćneš ampak pri tem ne bo nič pomagalo ker to je samo crkljanje. Želim ti uspešno odvajanje!!!




SashaB -> RE: KAJ MI SVETUJETE (27.10.2005 17:56:59)

Tudi midva imava pri 4m podoben problem. Edini način da zaspi je zadnje čase postalo dojenje. Tako sva sedaj (po nasvetu kar nekaj mamic) začela uporabljati nasvete iz Pantlejeve knjige Otroško spanje-brez joka v sanje in kar pomaga. Sicer je potrebno potrpljenje in vztrajnost ampak je že bolje. Prej smo imeli velik problem položiti ga v svojo posteljo ker se je takoj zbudil sedaj pa že počasi večinoma gre. In tudi ponoči se je začel zbujati le enkrat ter nato zgodaj zjutraj, ko pa vselo papava. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] 




Stran: [1]