hsg (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Anonimen -> hsg (26.10.2005 8:13:06)

Zanima me, če mi lahko katera od vas pove ali je po HSG res potrebna bolniška? Jaz sem se trenutno odločila, da o mojih težavah in pregledih v službi še ne bi govorila in si nisem niti mislila, da ti pripada bolniška. Kolikor sem si uspela prebrati na tem forumu to slikanje maternice ni tak hud postopek ali pač je?

In še to, ali je bolje, da gre kdo s tabo v primeru, da se moraš sam odpeljati na pregled, no, če si po pregledu sposoben normalno voziti avto [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]? Že v naprej hvala za kakršen koli odgovor.

simi73 -> RE: hsg (26.10.2005 8:20:05)

Moj nasvet je, da izkoristiš tri dni bolniške, kot ti pripada. Res je odvisno od vsake posameznice, kako prenese cel postopek (mene je ful bolelo in mi je pasalo še bit doma) - nekatere so šle že naslednji dan v službo. Rabiš pa zagotovo bolniško tist dan, ko imaš hsg, ker si notri do popoldneva . Ti pa tudi priporočam, da te nekdo pripelje in odpelje - možno je da boš imela še bolečine, pa da boš krvavela in je zato boljše, če se pustiš vozit[sm=smiley1.gif].
Kako se boš pa ti odločila, je pa tud čist osebna odločitev.

hati -> RE: hsg (26.10.2005 8:22:26)

Jaz sem imela hsg v Postojni. Bolniške nisem imela. Poseg je bil srednje boleč. Sama nisem imela nobenih težav in sem že isti dan funkcionirala popolnoma navadno. Je pa res, da imajo ene punce nižji prag bolečin. Mogoče si poizkusi urediti datum hsgja na petek in boš imela potem vikend zase, če bi te zelo bolelo.

hati -> RE: hsg (26.10.2005 8:25:02)

No še to...meni bolniške sploh niso ponudili. In tisti dan ko sem imela poseg, sem morala vzeti dopust. Sem bila pa po posegu takoj odpuščena. Poseg sem imela ob 11-tih in čez uro sem se že vozila proti domu. Zgleda da se ta posega krajevno razlikuje.

ona78 -> RE: hsg (26.10.2005 12:31:35)

Tudi jaz sem imela poseg v Postojni, ki je bil srednje boleč. Tudi domov sem se sama odpeljala po posegu.
G mi je dal obvestilo za mojega osenega zdravnika, kjer je pisalo 3 dni počitka. Sem pa iskoristila bolniško samo za dan posega, ker ni blo preveč hudo da bi doma ostala.

saša80 -> RE: hsg (26.10.2005 13:39:15)

Pripada ti 3 dni bolniške, na druge se pa ne oziraj, saj je najprej tvoje zdravje...

sama sem izkoristila 3 dni bolniške... čeprav poseg sploh ni bil boleč..

lepo opravi

mishy -> RE: hsg (25.2.2006 20:46:56)

pozdravljena! a ni lahko poves kako to zgleda HSG, boli, v glavnem zanima me vse o tem?

Massa26 -> RE: hsg (26.2.2006 7:07:00)

Jaz sem se na hsg pripeljala sama, prestala poseg (nič hujšega), potem pa sem ležala v bolnici do ene dveh, treh, nakar mi je dr. rekel, naj tri dni z ničemer ne pretiravam in sem se lahko sama odpeljala domov. Malo me je bolelo še naslednji dan, ampak res malo, manj kot je najblažji krč pri M. Če bi ti lahko zneslo, da je HSG na petek, je to res idealno, da lahko dva dni počivaš, ne da bi mogla razglašat naokoli. Sicer pa itak rečeš, da imaš ginekološke težave, ni treba, da govoriš o podrobnostih. Odvisno je tudi, kakšno delo imaš. Res je, da hsg ni ne vem kaj, ampak poseg je pa le poseg.

Andy29 -> RE: hsg (26.2.2006 20:39:32)

Pozdravljena,
udi azme je bil poseg totalno neboleč in sem se dobro počutila že takoj, čeprav so mi celo dali 5 dni staleža. Ampak sem bila na HSG v četrtek: zjutraj sprejem na oddelek, okoli 12h poseg, ki traja par minutk, popoldne sem šla domov, se peljala celo sama in počivala še naslendji, nato se počutila normalno. V pon. sem šla v službo
Ampak vzami bolniško, nikoli ne veš kako se boš počutila, ti si na prvem mestu!!!
pa dobro opravi, lp andy

Anonimen -> RE: hsg (3.3.2006 11:04:14)

Jaz sem bila včeraj na HSG v Izoli, zjutraj sprejem, poseg ob 11.30, po popoldanski viziti domov.Postopek je malo boleč, vednar bi se to dalo preživeti čisto brez sredstva proti bolečinam.Je tisto hujše, ker te pol glava boli in si čisto "zadet" še cel dan.Če bi vedela da traj 1 minuto mi injekcije sploh nebi dal.Danes zjutraj sem se zbudila čisto Ok, malo trebuh boli, kot bi imela M.Res nič ni hudega, poskušaj si zrihtat da imaš poseg v petek, ker boš čez vikend že cisto tip-top.Le pa naj te pride nekdo drug iskat, ker morda zaradi injekcije neboš čisto pri sebi[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].Da pa malce krvaviš je pa čisto normalno.
Veliko sreče.

JEŠA -> RE: hsg (3.3.2006 11:09:47)

Punce,...

Jaz ne bi rada nobenega strašila, ma mene je HSG ful, ful bolel..... Imam namreč zamašen L jajcevod in me je tako bolelo, da so mi postopek prekinili. Imela pa sem slikanje v četrtek, in sem počivala do ponedeljka,... V ponedeljek me je še bolelo ma že manj in tudi sem imela še roza izcedek.

Bolelo me je tisti dan ful, pol pa že manj....

Če je vse v redu in če imaš prehodne jajcevode, ne boli skoraj nič, če je kaj narobe pa...........

Vse se da potrpet.

LpJeša

Stran: [1]