|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   lulček in vse kar sodi zraven
25.10.2005 15:01:34   
looney
Mogoče bom izpadla zelo butasto, ampak ker imam prvič otroka in s tem prvič tudi razne težave in težavice povezane z njim, vas bi vseeno prosila za par nasvetov.
Od kolegic, babic, tetk, ..... sem slišala par stvari, ki bi naj jih morala početi pri sinku. Naj povem, da je korenjak star 2,5 meseca. Torej:
- ko ga zavijem v pleničko, naj bi mu luleka obrnila na gor in potem dala pleničko čez, zato da tako stoji
- tisto nekaj s kožico, da je potrebno "trenirat", da se ne zaraste user posted image  pojma nimam, kako, kaj, zakaj???!!!???
A to velja tudi za tako majhnega otročka ali je to mišljeno kasneje??
- kako je s higieno? Mu naj kožico (kar jo sploh je) dvignem in tam očistim ali še pustim, ker je (po mojem mnenju) še vse tako miceno

Jooooj, sigurno boste mislile, da sem za luno, ampak meni tega ni nihče povedal user posted image  
Pri prvi posvetovalnici pa mi pediatrinja tudi ni nič omenila.

Aja pa še to: obroke imava na cca. 3 ure, plenico pa mi zna napolnit (lulanje) že prej, tak da ga moram med obroki previti tudi 2x.

Hvala za odgovoreuser posted image
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: lulček in vse kar sodi zraven
25.10.2005 15:04:54   
looney
Opala, na tole zadnje sem pozabila dodati še.... ali je to normalno, da toliko lula???


(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: lulček in vse kar sodi zraven
25.10.2005 15:05:26   
Grascakinja
Drugega ne vem, imam punčko, ampak v šoli za starše so rekli, da je lulčka potrebno pustit na dol obrnjenega, sicer bo lulal navzgor in bo šlo iz pleničke ven na majčko. "Naj gravitacija deluje" je rekla babica takrat. user posted image

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: lulček in vse kar sodi zraven
25.10.2005 15:08:13   
Grascakinja
in ja, normalno je, da toliko lula in ni ga potrebno previt vsakič ko se polula (če uporabljaš pleničke za 1x uporabo). Na tri ure je čisto dovolj. In pa seveda ga previješ, ko se pokaka, če ti uspe pogruntat, kdaj se je...

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: lulček in vse kar sodi zraven
25.10.2005 15:25:25   
Anonimen
NAj ti povem kot so povedali meni!user posted image

user posted image Luleka pustit obrnjenega dol!Čene bo lulal gor, in bo ves moker!user posted image

user posted image Kožico moreš 1x na dan potegnit dol, kolikor pač gre-Nič NA SILO!!user posted image (to bi ti mogla pediatrinja povedat)!?user posted image

user posted image Lulanje na veliko-Ja to je normalno, Nik se včasih tak fejst polula, da komaj plenico dvignem!user posted image user posted image

Lp, nina

(odgovor članu Grascakinja)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: lulček in vse kar sodi zraven
25.10.2005 15:27:55   
jagoda
Kot so punce že rekle: Lulčka dol! Glede kožice pa: Po kopanju mal dol potegni, kolikor gre...

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: lulček in vse kar sodi zraven
25.10.2005 15:29:07   
Anonimen
Lulčka mu moraš obrnit DOL!!! Drugače bo do vratu polulan user posted image  Ko bo dost star si ga bo že sam pospravljal dol, pa levo al pa desno al pa dol....zdej pa res DOL!

Lepo primi lulčka in mu nežno malo kožico potegni dol, se ti mora odpret kot ena rožica. Pa delaj to nežno. In tam boš najbrž najdla malo belega, pa tisto umij s koščkom vate in toplo vodo. Tko, mal potapkaj user posted image  Sicer pa...malo vprašaj pediatrinjo. Zdaj ga pa imaš že 2,5 meseca, pa bi lahko mal umila pod lulčkom user posted image  Ampak nežno.
Kot je rekla Pupa, čist dovolj je previjanje na 3 ure...ko se pokaka (najbrž slišiš), pa ga lahko previješ že prej. Ampak pazi, da nikoli na preveč prazen želodček, ker bo previjanje en sam jok. No, tko je pri nas user posted image

(odgovor članu Grascakinja)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: lulček in vse kar sodi zraven
25.10.2005 15:39:23   
POCA
ja kar se tice lulcka in povijanja- kot so ti napisale ze ostale obvezno dol, sicer bo vse mokro. user posted image
Glede kozice pa sledece, pediatrinja je mojemu malemu mislim da pri drugi posvetovalnici sama poizkusila potegnit kozico nazaj in mi takrat tudi narocila, da je zadevica sedaj dovolj zrela, da lahko to sama delam tudi doma. Narocila mi je po kopanju, ker je kozica takrat "mehkejsa". Prvic se mi je vse nekam izmikalo, a vaja dela mojstra. Bodi pa nezna!user posted image

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: lulček in vse kar sodi zraven
25.10.2005 16:52:17   
looney
Punce, najlepša vam hvala. Res ste prijazne z nasveti!!!!

Torej mu ne bo "dol visel" in bodo punce razočarane (take čenče mi govorijo, pol ni čudno da sem vsa zmedena).

Previjam ga v bistvu takrat, ko je plenica polna in to je dostikrat tudi po kakšni uri in pol. Zato sem vprašala, če je to normalno.

Posvetovalnico imava pa novembra in upam, da bom tam izvedela kaj več, če ne jo bom pa kar vprašala.


(odgovor članu POCA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: lulček in vse kar sodi zraven
25.10.2005 17:37:54   
Anonimen
Če je samo polulan, ga previj nekje na 3 ure, nič bolj pogosto, razen če je zelo tečkan, potem ga verjetno moti. Sicer pa večkratno previjanje otroka tudi utruja in bo zato še bolj tečen. Če pa je pokakan, pa ga seveda takoj previj.

(odgovor članu looney)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: lulček in vse kar sodi zraven
25.10.2005 17:50:02   
KODA
Pri našem 3letnem Vidu so bili problemi z lulčkom.Že kot dojenčku so se mu vedno ponavljala vnetja,kljub dobri in tapravi higieni.Skoz in skozi je imel vneto.Nato mu še kožica ni šla čez.Nato sva dobila mazilo,s katerim smo pozdravili vnetje.Nazadnje ko sva bila pri urologu,mu je samo malo potegnil kožico.To tako hitro naredijo,da tamali ni niti odreagiral.Po tem so se vnetja nehala.

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: lulček in vse kar sodi zraven
25.10.2005 18:45:44   
mimica
- Kot so že punce rekle : lulčka dol !
- Z kožico nič ne smeš trenirat gor pa dol. MEni so rekli že v bolnici, da naj nič ne vlačim kožice gor.
- Ko smo bili v drugi posvetovalnici je pediatrinja najprej pogledala kožico ter nam naročila,da sedaj lahko potegnemo gor, ampak nič na silo,samo kolikor gre ter umijemo glavico.

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: lulček in vse kar sodi zraven
25.10.2005 20:15:38   
bobek05
- lulčka obračat dol (to je meni že patronažna rekla, ko je bil mali stra 5 dni), ker not je nina_nana rekla bo cel polulan
- patronažna je meni tudi rekla, da vsakič ko ga skopam (jaz ga kopam vsak dan zvečer), da mu čisto na rahlo do kolikor pač gre dol potisnem kožico in čisto na kratko in rahlo namažem z mandljevim oljem na vatici - da bo kasneje kožica lepše šla dol (in ne bo treba nobenih operacij če kožica ni prožna in ne gre dol)
- drugače se jaz njegovega lulčka nič ne dotikam, malo ga samo pridvignem ko ga čistim med previjanjem, ker predvidevam, da je pod lučkom tudi kaj polulano, pa tudi pod jajčki ga čistim...
- tu in tam je baje dobro tudi malo pretipat jajčka, če tega ne naredi na vsakem pregledu pediatrinja, da takoj ugotoviš kakšne nepravilnosti...
- glede lulanja pa takole - morala se boš sprijaznit, da nekateri dojenčki lulajo več kot drugi... mogoče pa bo zdaj kaj bolje, ko mu boš lulčka dol obračala.. (jaz ga skoz dan previjam na 3 ure, ponoči pa nikoli - že od rojstva ne, ker so nam to odsvetovali - bi se tak navadil.. zdaj pa itak že od 2,5 meseca prespi celo noč..) - se pa včasih zgodi, da se zjutraj zbudi z mokrim bodijem ali celo pižamico user posted image - sem že sprobala celo paleto plenic pa nič ne pomaga..

LP

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: lulček in vse kar sodi zraven
25.10.2005 21:32:56   
miševi




tele stvari so tudi meni dobrodošle, ker smo prej imeli user posted image , sedaj imamo pa user posted image .
So mi pa že v bolnici rekli, da naj obračam lulčka kakor hočem, da smer na nič ne vpliva, da pa svetujejo dol prav zaradi lulanja.
Moj fant tudi ogromno lula - če primerjam z njegovo sestrico, še enkrat toliko. Pa ga zato nič pogosteje ne previjam. Previjem ga po vsakem obroku - na 3 do 4 ure, zvečer pa pred zadnjim obrokom. Si pa zmeraj vzamem čas, da si med previjanjem dobro ritko zlufta.
Pediatrinja mi je na prvem pregledu rekla, naj kožico malo dol pomaknem med kopanjem, medtem ko mi je patronažna pokazala, da naj z mokro biba palčko ob jutranji negi očistim glavico, da gredo dol ene bele stvari (ne vem točno kaj). Vedno privzdignem lulčka, da obrišem spodi, ker se mu je tam tudi belo nabiralo na začetku, ko nisem bila pozorna, pod jajčki pa že tako ali tako skoz brišem.
Me je bilo kar malo strah delati s fantkom, se mi zdi, da je s punčko pol manj kolobocijuser posted image .



(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: lulček in vse kar sodi zraven
25.10.2005 23:12:55   
urška
lulčka obračaj na dol. tisto so same stare vraže da ga je treba na gor obračat.
kožico mu pa daš dol kolikor gre. ja vem da ni filiga ko to delaš prvič pri tako majhnem. in zakaj ti to ni na posvetovalnici pokazala je res čudno. jaz bi na tvojem mestu poklica patronažno (tisto ki je hodila k vama, ko sta prišla iz porodnišnice) in ji rekla naj ti pokaže. lahko pa proba fantkov očka. ponavadi bolj vejo kako se stvari streže....

(odgovor članu looney)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?