Puranovi zrezki (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


Anonimen -> Puranovi zrezki (25.10.2005 11:34:05)

v smetanovi omaki bodo danes za kosilo. Kako jih pa vi pripravite? Hvala




Anonimen -> RE: Puranovi zrezki (25.10.2005 11:34:59)

Pa zakaj anonimnost že pri pripravi puranjega zrezka?

A zaradi ptičje gripe al' kaj? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Anonimen -> RE: Puranovi zrezki (25.10.2005 11:38:08)

jaz jih popečem na kapljici olja, dokler niso tko zlato rumene barve.. v drugi posodi zmešam gobovo juho, ki jo kupiš v vrečki (sicer v navodilih na juhi piše, da zmešaš z 1 litrom vode, ampak jaz dam raje 8-9 dcl mleka-je velik boljše).. no, to fajn zmešaš, zrezkom dodaš gobice (po želji), pol pa preliješ s to omako.. če je preredka dodaš še kislo smetano..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

men je ful dobr..[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], pa mojem tud..




petra a -> RE: Puranovi zrezki (25.10.2005 11:53:41)

na olju prepražim čebulo in gobe, dodam puranove zrezke, popečem, nato dodam peteršilj in polovico jušne kocke in malo vode, prevrem, na koncu vlijem še deci sladke smetane, v katero vmešam žlico moke in to je to, na hitro




baguSka -> RE: Puranovi zrezki (25.10.2005 11:57:27)

čak nism tazgorna, ampak vseen me zanima, zakaj vse gobe zravn mešate, če je tema smetanova omaka in ne gobova oz. v smetanovi omaki z gobicami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

mene pa resno zanima, kako zgleda smetanova omaka, ker jst sm jo zadnjič probala narest: prvič mi je ratala, ko sem jo pa še enkrat probala narest, sm pa celo stran vrgla [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Puranovi zrezki (25.10.2005 12:13:34)

Prepražiš malo moke in zaliješ s sladko smetano (ali pa mleko). Dodaš začimbe po želji, lahko tudi malo kisle smetane.
Sicer pa jaz včasih kar čez popečene puranje zrezke zlijem sladko smetano(nič moke), malo peteršilja, česna in morda popra, pa seveda soliš prej ali pa dodaš kocko in je opravljeno.




petra a -> RE: Puranovi zrezki (25.10.2005 12:15:54)

jaz samo zrezke v smetanovi omaki ne bi jedla in kot take jih tudi ne bi pripravljala, zraven mi najbolj pašejo gobe, zato jih pripravljam na tak način


drugače pa ne moreš sfižiti omake, rabiš nekaj jušne osnove, smetano z moko vliješ na koncu samo za cca. 2 min. ker se hudičevo hitro zgosti, paziti moraš edino da ne vliješ v prevročo ponev




Anonimen -> RE: Puranovi zrezki (25.10.2005 12:42:51)

Ja, smetana mora samo prevreti, ker drugače se naredijo "tropine". To pomeni, da se nekako sesiri, maščoba gre posebej, ostalo pa posebej. Če še nekaj časa kuhaš, se naredijo tropine, to pa je hudičevo dobra zabela (za prilogo), tako da stran v nobenem primeru ni treba metat.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




baguSka -> RE: Puranovi zrezki (25.10.2005 12:47:46)

no evo te tropine so se men nardila pa nism vedla zakaj ;)




Nasy -> RE: Puranovi zrezki (5.11.2005 22:28:25)

Jaz pa na drobno seseckam česen, ga malce prepražim, da zadiši in sicer na olju ali celo maslu. Potem dam na česen zrezke in zalijem s smetano in še nekaj časa pustim pokrito. Včasih zalijem še z malo mleka in to je to..no, še solim vmes..drugače pa brez kock[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stran: [1]