ma-ja -> RE: Simfiza (25.10.2005 9:29:04)
|
Kar se tiče simfize, je zelo zoprna zadeva. Jaz sem padla, ko sem bila en dan čez rok in sem takoj začutila bolečino v sramni kosti. Sicer nisem z vso težo butnila na tla, vendar je bilo zadosti, da je prišlo do razmaka medeničnih kosti. Porod so mi čez dva dni sprožili, ker sem prav tako težko hodila. Po porodu pa je bilo še slabše, sploh se nisem mogla premakniti. Test za simfizo je tak, ko ležiš na postelji, probaj prekrižati stegnjene noge. Če ne gre, je že dober znak za razmak kosti. V glavnem priporočam ti čimveč počivanja, ker se verjetno tega ne boš rešila do konca nosečnosti. Plod kasneje še bolj pritiska na medenico in verjetno ne bo bolje, vsaj meni ni bilo. Po porodu sem rabila še dva mesece, da sem se sploh spravila do kopalnice, na prvi sprehod sem šla nekako po treh mesecih. Potem veš, da se s to stvarjo ni za hecati. Nisem pa jemala ketonala, le Lekadol kdaj pa kdaj, ker me je isto bolelo, če sem se premikala. To se pa ob majhnem otročku pač moraš, so mi pa kar solze tekle od hudega. Vendar se potem pozdravi, čeprav me ta poškodba še vedno opozarja pri napačnih gibih, pa je že več kot tri leta od poroda. Tretjemu otroku pa sem se morala odpovedati, ker mi ne garantirajo, da bi potem lahko normalno hodila. Priporočam ti pa še medenični pas, ki ga kupiš v La-vie trgovini. Jaz brez njega sploh nisem mogla. Upam, da se ti bo stanje izboljšalo, ker je baje moja poškodba relativno redka in ni rečeno, da bi pri tebi prišlo do tega. Vendar vseeno pazi!
|
|
|
|