sarazan -> RE: Prepovedana hrana (27.10.2005 13:13:35)
|
Jaz moje prehrane nisem popolnoma nič spremenila. Poskrbim, da je zelenjava in sadje dobro oprano (zaradi toksoplazmoze), ne jem v menzah, ker hrano pogrevajo (odlično za bakterije), vedno preverim datum veljavnosti izdelka, salame ali druge suhomesnate izdelke pa kupujem izključno vakumsko pakirane (ne od kmetov). To vse sem počela tudi prej. Glede rib (tuna, morski list, pes...) pa vam povem, da je pretiravanje, če mislite, da ste kaj naredile, ker tega ne jeste več. Živo srebro in ostale težke kovine ste dobile v telo že prej, ko ste to jedle, in lahko to vpliva na otroka, če sploh kaj vpliva v takih nizkih koncentracijah. Gobe niso prepovedane, če so užitne in v zmernih količinah!!! Preveč komplicirate s hrano. Raje se vprašajte, koliko škodljivih snovi vdihnete na bencinski črpalki, v zakajeni kavarni, v prometnem križišču, ko čakate na semaforju, in še in še. Tem stvarem se je lažje izogniti, kot pa komplicirati pri hrani. Moje mnenje,... pa upam, da nisem kakšno užalila. To ni bil moj namen.
|
|
|
|