nasvet glede nastale situacije (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> nasvet glede nastale situacije (24.10.2005 9:59:55)

Pozdravljene

Prosila bi vas za nasvet, saj ne vem več kako naj bodočo situacijo uredim. In sicer, sama sem še študentka, živim pri mami in prejemam družinsko pokojnino. V januarju se nam bo pridružil nov član. Fant živi pri svojih starših. Zaradi stanovanjske oz.  prostorske stiske pri nas, bova midva z malim živela pri moji mami, fant pa še naprej pri starših oz. tam bo še prijavljen. Seveda bo vsak prosti čas preživel pri nama. Pri njem pa žal ne moreva živeti zaradi družinskih problemov.
Sedaj pa me zanima, kako naj to situacijo uredim. Seveda sem pomislila na sporazum glede preživnine. Zanima pa me, ali je možno še na kakšen drugačen način urediti zadevo.

Za nasvete se vam že v naprej zahvaljujem.

Anonimen -> RE: nasvet glede nastale situacije (24.10.2005 18:38:34)

Tvoj fant mora, ne glede na vse ostalo, na CSD ali na sodišču podpisati očetovstvo. Da bo birokraciji zadoščeno, morata oba podpisati tudi sporazum o preživnini na sodišču. Saj potem mu niti ni treba tega zares plačevati, ker tega nihče ne preverja, dokler se ti ne pritožiš. Če otroka prizna, daš otroku njegov priimek (poleg svojega, bi jaz rekla), otrokovo bivališče pa prijaviš na svojem naslovu. O tem, da se bosta določila za izvenzakonska partnerja in to overila pri notarju ali ne, je vajina odločitev. Zvezo lahko uradno tudi zanikata, kot da nista več skupaj, če ti je seveda do tistih nekaj tisočakov več od CSD.
V osnovi je to to.

Anonimen -> RE: nasvet glede nastale situacije (26.10.2005 10:02:56)

Hvala za informacije. Vidim, da brez sodišča res ne bo šlo. Fant bo seveda priznal očetovstvo, tako da to ni problem. Vendar pa bo najina pupa imela samo moj priimek. Tako se je odločil fant, ki bo čez čas vzel moj priimek, svojega pa bo opustil (pač osebni razlogi).

nincy -> RE: nasvet glede nastale situacije (26.10.2005 17:16:58)

Pozdravček!

Mene pa zanima tole:
S fantom sva na socialni urejala glede očetovstva in priimka. in na koncu je blo tko da je fant reku da bo otrok imel njegov priimek, kar so tud vpisal. me pa zanima če lahko jst še vseeno po porodu dodam tud moj priimek?

LP

GATA -> RE: nasvet glede nastale situacije (26.10.2005 17:27:06)

Nemesis, preživnino lahko uredita tudi na CSD-ju.

Anonimen -> RE: nasvet glede nastale situacije (27.10.2005 9:44:40)

Res lahko preživnino urediva na CSD? Mislila sem, da je sedaj to treba urejati samo na sodišču. No, še toliko bolje. Nama ne bo treba okoli skakat.

Anonimen -> RE: nasvet glede nastale situacije (28.10.2005 2:54:15)

V izvenzakonskih skupnostih se sporazumna preživnina po novem zakonu ureja samo na pristojnem sodišču.

Stran: [1]