platnene planice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Kaj potrebujem za novorojenčka?

Sporočilo

shooo -> platnene planice (23.10.2005 20:03:08)

sem v dvomih, nabaviti platnene planice ali pristati kar na "bolj prakticno" enkratno uporabo.ima katera izkusnje?

HuAnita -> RE: platnene planice (23.10.2005 20:18:36)

Misliš bombažne - od Štorklje ali Racmana?
Mi imamo prve, sem zelo zadovoljna, čeprav znajo včasih 'zažemati', sploh zdaj, ko hodi.
Mislim,d a ima racnam zdaj neke nove, fine, ožji model...
Prihraniš, pa še onesnažuješ ne..
Če te še kaj zanima, mi pošlji ZS.

Anonimen -> RE: platnene planice (24.10.2005 9:19:21)

Kakšne pa so platnene plenice? Jaz sem za začetek nabavila 20 tetra pleničk v slučaju širokega povijanja, pa tudi drugače jih lahko potem povsod porabiš. Kakece in lulanje bomo pa lovili v pamperske.

Anonimen -> RE: platnene planice (24.10.2005 9:26:10)

Ja zdaj mi je komaj prišlo. Zdi se mi, da misliš hlačne bombažne pleničke. O teh pleničkah sem jaz dobila brošurico pri ginekologu. Not so opisane vse prednosti in slabosti. Za brezpačen izvod brošure pa lahko poklilčeš na: 02 251 24 21  ali 031 344 901  ali www.storklja.si    ali   info@storklja.si

Po izračunih se ti splača nabaviti te plenice, vendar je moj dragi rekel:"eh plenice pa res ne bova prala" Jaz sem si pa mislila: Hvala.

Anonimen -> RE: platnene planice (24.10.2005 9:32:03)

Imam racmanke. Takoj bi jih kupila še enkrat. Poleg tega pa ne onesnažuješ in še za otroka je baje boljše.
lp

HuAnita -> RE: platnene planice (24.10.2005 9:34:00)

Kakor kdo. Moj dragi je bil pa takoj za to, da jih nabaviva, celo likati mi jih je pomagal. Ko se bomo čez par desetletij utapljali v nesnagi, bo pa morda komu žal, da smo bili tako 'komot'.
Plenice za 1x uporabo že zdaj predstavljajo 5% vseh smeti na svetu.

sarazan -> RE: platnene planice (24.10.2005 12:33:32)

Vsaka ima svoje mnenje glede plenic. In vsaka ima posvoje prav.

S pranjem bombažnih planic onesnažujete okolje s pralnimi praški, kurite elektriko pri likanju, porabljate vodo, ki mora potem čez čistilne naprave, itd. Torej tudi s temi plenicami se onesnažuje okolje, samo na malo bolj prefinjen način.
Plenice so v vseh primerih onesnaževanje okolja.

Tudi glede stroškov se mi zdi dokaj podobna zgodba. Ali kupuješ tiste za enkratno uporabo, ali pa plačuješ prašek in račune za elektriko in vodo. Svojega dela z bombažnimi plenicami niti ne morem ovrednotiti.

Kar se tiče pleničnih izpuščajev, se mi spet zdi enakovredna zgodba. Ne glede na plenico, če dovolj pogosto otroka previjaš, mora biti ritka brezhibna. Nekateri otroci pa so bolj občutljivi na snovi v "pamperskah" in je pač potrebno najti tisto firmo, ki mu odgovarja.

Skratka vsaka presoja na čas, ki ga ima, na počutje, na predsodke, na mnenja kolegic ali celo na izkušnje.
Ni najboljše, idealne plenice, zato bomo pač poskusile in videla kaj nam in našim otročkom najbolj paše. 

teta beta -> RE: platnene planice (24.10.2005 13:28:52)

Mi imamo tudi racmanke in smo zelo zadovoljni. V začetku jih nismo uporabljali, dokler ni odpadel popek, me je bilo malo strah, zdaj pa jih uporabljamo čez dan. Na poti uporabljamo tiste za 1x uporabo. Tudi ponoči še imamo te, ker ima v racmankih tako veliko rito, da se mi zdi, da ji glavica visi dol in jo dava raje kar v manjše. Iz tega razloga tudi čez dan dostikrat ne dam notri še vložka, jo pač večkrat previjem. Je pa stara en mesec.

shooo -> RE: platnene planice (24.10.2005 22:03:56)

hvala za odgovore.mislim da se bova odlocila za bombaz.likala jih ne bom.pere pa, ta kin tak, pralni stroj.za na pot pa pampers.
lp

Stran: [1]