napenjanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


malecka -> napenjanje (23.10.2005 15:21:00)

imam en problem, moj 9-mesečnik je do sedaj ponoči vedno lepo spal. Sedaj pa se nenehno zbuja z jokom(tudi po 6 krat na noč) in to je prav utrudljivo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Pa še to, ko ga vzamem v naročje se sploh ne pomiri dokler mu ne zmasiram trebuščka. Kot, da je poln zraka in ko se fino (sprdi) je vredi.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] Sedaj pa me zanimajo vaše izkušnje z kapljicami sab simpleks ali mu jih lahko dam in koliko. Ali ima katera drugačno metodo proti napenjanju in vetrovom. Hvala na pomoči




KML -> RE: napenjanje (23.10.2005 17:32:20)

Pozdravljena!

Pri nas kot že pri prvem angelčku tudi pri drugem uporabljamo preizkušeno varianto, "Windsalbe" mazilo. Kupiš ga lahko v katerikoli lekarni v avstriji, ker ga povsod sami mešajo. Je zelene barve in lepo diši po zeliščih, sploh po žajblju in je 100% naraven. Jaz ga namažem po trebuščku in rahlo zmasiram vsakič ko ga previjem in takorekoč nimamo problemov s krčki. Po masiranju se tudi fino spunka, včasih kar takoj pokaka in je spet ves nasmejan! Enkrat je mož prinesel tudi Windsalbe v tubi (proizvodnja) in je bilo iz kumine, ni bilo tako učinkovito kot ta zelena krema v belem, lekarniškem lončku. Cena je okrog 7EUR za 50g.

Želim vam mirne nočke in čim manj krčkov!




smrka -> RE: napenjanje (23.10.2005 20:11:19)

pazi kaj mu dajes za jest, prdenje, napenjanje je vse od hrane. 




Marogica -> RE: napenjanje (23.10.2005 23:35:04)

Se strinjam, kar je povedala Smrka-prehrana je lahko vzrok za napenjanje. Nadaljni vzrok je lahko tudi, da tvoj otrok dobi premalo tekočine (čaja, vode....) in je njegovo blato "trdo", pa ga napenja, ker ne more kakat. Nič nisi napisala, kolikokrat na dan kaka. Naš je star 10 mes, pa že od nekje 8 mes kaka vsaj 3-4x na dan.




Stran: [1]