|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dojenje ponoči
22.10.2005 5:08:20   
tina104
Zanima me, kako poteka to pri vas ponoči, še posebej pri tistih, katerih dojenčki spijo v svoji sobici. Namreč mojga malčka ponoči vedno dojim leže in na svoji postelji. Ful pogosto se zbuja in sem ga zato pustila kar v svoji postelji in vsakič ko začne glasno jamrat, mu dam dojko, se podoji in večinoma hitro zaspi nazaj, jaz pa prav tako. Problem se pojavi, ker mali zelo glasno spi in tako nekje od treh ali štirih zjutraj naprej vsi spimo zelo slabo. Zato razmišljam, da bi ga prestavla v svojo sobico. Potem ne bi poskočila ob vsakem jamranju. Ne bi ga rada dojila sede, ker tako se samo zbudi (podnevi ga vedno dojim sede in skoraj nič ne spi). Kako je to pri vas? Pa še to: ali dojenčku ponudite dojko takoj, ko začne stokat ali počakate na jok?
Aja - malček je star 2 meseca.
Hvala za odgovore.

_____________________________

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dojenje ponoči
22.10.2005 8:52:23   
Anonimen
Tina, več bi sicer po mojem izvedla na Dojenje in dodajaje. Ampak..
Mi hodimo spat ob 19.30. In že pri slabih dveh mesecih sem mu namesto dojenja ob 23ih prvič ponudila dudo, namesto dojko. Tako, da smo se navadli jesti ob 1.30 in potem ob 4.30.
Danes sem pa prvič naredila tako, da sva se podojila ob 1.30 in tisto dojenje ob 4.30 preskočila in se zbudila ob 6.30 user posted image
Joooj, sem se raztipkala, pa sploh ne vem več, kaj sprašuješ user posted image
Aha...zdej pa vem user posted image  No, jaz osebno sem proti, da bi se otročka dajalo v svojo sobo dokler se še doji - sploh pa ne pri 2mesecih.
Rajši probaj s tem, da mu ne dajaš dojke za vsak stokec. Mogoče se pa zbudi zato, ker mu je pretoplo ali ga zebe ali pa ima prepolno plenico...ne vem...
Pa še to; midva se čez dan dojiva v fotelju v dnevni sobi, ponoči pa se kar na posteljo usedem (hrbet na steno), malo lučko imamo itak prižgano, pa se Gašper naje v 10+10minutah, pa zaspi še preden si jaz maijco dol potegnem user posted image
Si napisala, da če bi bil v svoji sobici, ne bi skočila za vsak stokec...bi bi, verjemi, da bi user posted image
Boš videla, da se bosta kmalu navadla na en ritem user posted image

(odgovor članu tina104)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: dojenje ponoči
22.10.2005 8:56:54   
Dejča
Že od vsega začetka sem imela Taro (zdaj je stara 4 mesece) v drugi sobi in ponoči sem jo dojila le do nekje treh tednov, ker je potem začela spati celo noč. Verjamem, da spite slabo, če imaš otroka v postelji, saj se najbrž prebudiš ob vsakem zvoku ipd. To se je meni dogajalo, kadar smo bili na počitnicah in je mala spala v istem prostoru (vendar ne pri nama v postelji), zato se mi zdi zelo OK, da spi sama. K njej sem šla, ko je začela zelo jokati - če je le malo pojamrala, sem počakala, da sem videla, ali je to to. Včasih namreč jočejo tudi v spanju. Mislim, da spi po 10 ur skupaj tudi zato, ker ne sliši šumov (naju) in obratno. Drugi skoraj ne morejo verjeti, da toliko spi. Čakamo, kako bo, ko bodo začeli rasti zobki.
Želim ti čim več mirnih noči. user posted image

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: dojenje ponoči
22.10.2005 12:36:01   
Sofi
Mi smo se do pred nekaj dnevi dojili enkrat ponoči. Zvečer je bil zadnji podoj ob 22.30, nato smo šli spat in se je zbudil ob 5.30, se najedel in še na dojki zaspal ter spal do 8.00. Spi v svoji posteljici v najini spalnici in ga niti izjemoma ponoči ne vzamem v najino posteljo, razen podojiva se na postelji in to sede. Ko se zjutraj zbudi (8.00) pa ga dava k nama in se skupaj pocartamo. Dojko mu ponudim šele ko začne zares jokat,ker le takrat je res lačen in poje dovolj, da lahko zdrži tudi po 7 ur.
Sedaj si je pa ritem spremenil (se mi ne dopade najbolj) in zaspi že po hranjenju ob 20.00, nato je lačen ob 2.30 in 6.30, ob 8.30 pa že na veliko gleda okoli in spet žica.
Star je slabe tri mesece.
Je pa najboljši, najlepši in najbolj priden dojenček na celem svetuuser posted image .

LP

_____________________________

Domišljija je začetek ustvarjanja.
Domišljaš si, kar si želiš, želiš si, kar si domišljaš in nazadnje ustvariš, kar hočeš.
(G.B. Shaw)

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: dojenje ponoči
30.10.2005 22:32:50   
rayy
Tudi jaz ga imam v svoji postelji. Spal je že tako, da se je zbudil 2x na noč, od 3 mesecev naprej, pa 3x ali večkrat. Do 2 ali 3 mesecev je spal zelo glasno, zdaj pa je skoraj neslišen, ko se zbudi ni zadovoljen z dudo, hoče sesati in po 5 minutah zaspi nazaj. Nimam energije, da bi ponoči ustajala ga jemala iz posteljice in potem spet nazaj. Ko bo spal bolje, bo spal v svoji postelji.

(odgovor članu Sofi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: dojenje ponoči
31.10.2005 12:58:48   
SashaB
Midva sva od začetka imela Lana v najini sobi vendar vedno v svoji posteljici. Ko se je zbudil sva ga vzela ven; sva papala ali leže ali sede v postelji. Nekje pri 3m pa sva ga preselila v svojo sobo (ki je sicer le par korakov oddaljena od najine sobe). Takrat nekje se mi zdi da sva tudi nenako ujela ritem. Ponoči se še sedaj večinoma zbuja 2x in včasih hitro zaspi nazaj, včasih pa traja malo dlje. A ga vedno neseva nazaj v njegovo posteljo. Le zjutraj ko se zbudi, okoli 8.00 ga nato pustiva v najini postelji (če zaspi nazaj).
Kriza je kadar se zbudi vsake 2 ure, vendar tudi ta obdobja minejo.

Mislim da potrebujejo svoj čas...

(odgovor članu rayy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Dež


Ko začne rahlo deževati, kaplja po kapljo, takoj odprete dežnik ali počakate, če bo nehalo ali bo začelo bolj deževati?

dežnik (20%)

počakam (80%)


Število vseh glasov: 272

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!