Amoksiklav 2x med nosečnostjo ? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

ribica76 -> Amoksiklav 2x med nosečnostjo ? (20.10.2005 20:14:35)

Zanima me, če imate kakšne izkušnje ali se lahko amoksiklav jemlje med nosečnostjo. Namreč zdravnica je ugotovila prisotnost bakterij v urinu (kar sem že imela v prvi nosečnosti, pa nisem dobila nobenih tablet, razen napotkov da naj veliko pijem).  Pri navodilih piše, da se lahko to zdravilo jemlje le takrat, kadar pričakovana korist za mater opravičuje tveganje za plod ???!!!!!  Še prej sem zdravnico vprašala, če je okužba resna, pa je rekla da ne.   Samo kolikor jaz vem, je nevarno le to če ti odkrijejo beljakovine v urinu.  Sklenila sem, da zdravila ne bom vzela dokler ne bom vedela za sigurno kaj je res !
Pa še to, med prvo nosečnostjo sem hodila k zdravnici v Ljubljani in sem bila zelo zadovoljna,  zdaj pa hodim v drug ZD, pa moram reči, da sem kar razočarana - ne potrudijo se toliko. 

Lunca1 -> RE: Amoksiklav 2x med nosečnostjo ? (20.10.2005 21:49:41)

Jaz sem ga jemala, ker še nisem vedela da sem noseča, pa ni bilo nič narobe.

ursa_p -> RE: Amoksiklav 2x med nosečnostjo ? (20.10.2005 22:18:35)

Ribica76!

V kateri skupini so tablete Amoksiklav??? Kaj pise v navodilih???

Vprasaj se kakega drugega ginekologa, saj te nic ne stane ce samo poklices in vprasas!

Ena stran ginekologinje, ki je baje zelo v redu, dela pa tudi v porodnisnici:
http://www.moja-ginekologinja.com/

Srecno!

Lp, Ursa

mamči -> RE: Amoksiklav 2x med nosečnostjo ? (20.10.2005 23:26:58)

Če ni nič resnega pol JAZ definitivno ne bi jemala. Ti se sama odloči oz. povprašaj še koga za mnenje- npr. dr. Pušenjaka na mon-u, če ti bo lažje prek računalnika.

marty5 -> RE: Amoksiklav 2x med nosečnostjo ? (21.10.2005 9:00:46)

Amoksiklav so predpisali tudi meni v 4. mesecu, ker je krvna slika kazala na vnetje. Zdravnica in G sta mi zagotovila, da ne škodi. Vseeno pa sem se jaz ravnala po občutku - ker se nisem tako slabo počutila in nisem imela vročine, jih nisem jemala.

Je pa res, da če imaš kakšno hudo vnetje bolj škodiš s tem, ko ne jemlješ.

ribica76 -> RE: Amoksiklav 2x med nosečnostjo ? (21.10.2005 9:09:03)

Ja Marty, jaz se počutim dobro, tako da tablet zaenkrat ne jemljem.

mml -> RE: Amoksiklav 2x med nosečnostjo ? (21.10.2005 14:25:44)

Ok...povsem resno...Amoksiklav lahko v nosečnosti mirne duše jemlješ, sodi v skupino B (kar poemni, da so varne tako zate kot za otroka, na vseh zdravilih pa piše, da se v nosečnosti predpisujejo samo če je korist večja od tveganja, ker kontrolnih šutidj na nosečnicah ni in gre za izkušnje za nazaj).
Kar se tiče bakterij v urinu pa stvar ni tako nedolžna kot se mogoče zdi...pomembno je sicer koliko je teh bakterij. Nosečnost je eno izmed redkih stanj, kjer zdravijo tudi tako imenovano "asimptomatsko bakteriurijo" (kar pomeni prisotnost bakterij v urinu brez pridruženih znakov in simptomov). Dokazano je namreč, da pri kar 40 do 60% nezdravljenih asimptomatskih bakteriurij lahko pride v nekaj tednih do vnetja ledvic in tudi porodna teža otrok katerih mame so imele nezdravljeno bakteriurijo je nižja. Zdravljenje traja 5 do 7 dni...v prvi vrsti pride v poštev Hiconcil, ampak tudi Amoksiklav ni napačen...je pa po njem več drisk...
Upam, da ti to kaj koristi

mamči -> RE: Amoksiklav 2x med nosečnostjo ? (21.10.2005 14:48:04)

Vse lepo in prav, ampak zdravnica ji je rekla, da ni nič resnega in v takem primeru pač dvomiš al naj ješ al ne kr tak? Uroinfekti pa so itak skor pri vsaki nos. prisotni, treba jih je le budno spremljat in ne kr takoj po zdravilih - ker koristno za babyja to vsekakor ni , če se jemlje bolj kot preventiva.
Prosim, tako je moje mnenje.

mml -> RE: Amoksiklav 2x med nosečnostjo ? (21.10.2005 17:24:02)

Ufff....tule se pa ne strinjam s tabo...sama sem osebno menenja, da je treba antibiotike jemati kadar so POTREBNI in to je v primeru asimptomatske bakteriurije 100% indikacija. Videla na lastne oči nosečnice, ki so imele bakteriurijo in niso jemale antibiotikov in potem pristale v bolnišnici z vnetjem ledvic, sepso...kar se lahko konča tudi s prezgodnjim porodom ali nujnim carskim rezom zaradi prizadetosti otroka...tako da s tem se res ni za igrat...
Vsekakor se pa strinjam, da je treba določit koliko je teh bakterij v urinu in se na osnovi urinokulture odločati dalje in ne samo na osnovi navadnega urina, kjer je povečano ptevilo bakterij že, če premalo piješ ali se ne umiješ zadosti pred oddajo urina.

mamči -> RE: Amoksiklav 2x med nosečnostjo ? (21.10.2005 22:43:47)

Ampak zdravnica ji je rekla, da ni nič RESNEGA. Jaz sem podala odgovor osebi, ki sprašuje in ne tistim, ki imajo uroinfekt, kjer je potreben antibiotik.

mamči -> RE: Amoksiklav 2x med nosečnostjo ? (21.10.2005 22:48:59)

Ribica 76 pij mnogo vode, krasen je tudi sok iz brusnic ! Verjetno boš imela pogostejše kontrole urina (najbolj realne so preizkave po sanfordu- kjer se odvzame srednji curek urina).
Tvoja zdravnica pa bo ziher povedala, ko bo /če bo čas za antibiotike.
Pa lepo nosečnost ![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]

mml -> RE: Amoksiklav 2x med nosečnostjo ? (21.10.2005 23:21:06)

mamči...napaka...v nosečnosti se zdravi tudi samo prisotnost bakterij v  urinu v številu večjem kot 100.000/ml, ne glede na prisotnost simptomov. Če čakaš na uroinfekt, je pogosto že prepozno. Kar se tiče brusničenga soka je pa enako učinkovit kot vsa druga tekočina...preverjeno po strokovni medicinski literaturi izpred približno 3 let...
...aja pa mimogrede...nekateri, ki smo tukaj imamo tudi ustrezno medicinsko izobrazbo...

mamči -> RE: Amoksiklav 2x med nosečnostjo ? (21.10.2005 23:35:41)

Res je - mimogrede sem medicinska sestra- in to delo opravljam že celih 10 let.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (22.10.2005 11:14:03)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

ribica76 -> RE: Amoksiklav 2x med nosečnostjo ? (24.10.2005 9:25:22)

No, takole mi je svetoval dr. Pušenjak:
naj počakam še na rezultate po sanfordu (kar še čakam), in če še ti ne bodo v redu, potem naj začnem z jemanjem zdravil.  To se meni tudi zdi logično, ne pa na vrat na nos začeti z jemanjem tablet na osnovi enega vzetega urina v ZD-ju. Tako da čakamo. Medtem pijem veliko vode.

Stran: [1]