MIRENA-ali gre v davčno olajšavo (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> MIRENA-ali gre v davčno olajšavo (20.10.2005 19:36:09)

Zanima me, če katera ve, ali ve, kam pogledati, če gre račun za Mireno v davčno olajšavo? Kot ortopetski pripomoček, recimo?

Anonimen -> RE: MIRENA-ali gre v davčno olajšavo (21.10.2005 2:13:37)

Če misliva isto Mireno, potem to ni ortopedski pripomoček, ampak kontracepcijsko sredstvo.
Sicer je ne uporabljam, tako, da ne vem, ali se jo plača (kakor kondome) ali ne (kakor tablete), niti ne vem, ali je v prosti prodaji (kakor kondomi) ali samo na recept (kakor tablete), ampak če velja ista logika, potem je vse, kar je na recept, olajšava, kar pa ni na recept, pa ni.

Preveri... samo ugibam...

Anonimen -> RE: MIRENA-ali gre v davčno olajšavo (21.10.2005 2:23:29)

A ni zdaj po novem dohodninskem zakonu tako, da zdravila, zdravstveni pripomočki in podobno ne bo šlo več v oljašavo?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ali so še vedno kakšne izjeme? No, vsekakor mislim, da mirena ne gre v olajšavo, ampak roke pa ne dam v ogenj. Če moj prvi stavek drži, bi rekla, da ne.

pika** -> RE: MIRENA-ali gre v davčno olajšavo (21.10.2005 2:32:09)

Aspirin ni na recept, pa dam vse račune v olajšavo, tudi Pikovit sirup - piše v navodilih , da je zdravilo ......

Mirena je na beli recept, potem pa jo v lekarni še plačaš par deset tisoč
(30.000 )

Anonimen -> RE: MIRENA-ali gre v davčno olajšavo (21.10.2005 2:36:40)

Po tej logiki bi pa potem morala biti kakšna olajšava, saj naj bi bilo v zakonu, da je kontracepcija na recept brezplačna...
No, evo dokaza, da ni...

Anonimen -> RE: MIRENA-ali gre v davčno olajšavo (21.10.2005 20:55:39)

Ja, Mirena kot kontracepcijsko sredstvo, ja. So mi pri G rekli, da naj bi šla v olajšavo, ampak naj vseeno preverim, če gre res kot ortopetski pripomoček. Zakaj, pa tudi meni ni jasno[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Stran: [1]