Anonimen -> Nekaj receptov-RIBJE JEDI (20.10.2005 14:04:07)
|
HOBOTNICA V SOLATI: Hobotnicam pri glavi izvlečemo črevo,odstranimo črnilo in dobro operemo. Potolčemo jih z kladivom. Položimo jih v kozico. Prilijemo malo vode,dodamo nekaj plutovinastih zamaškov(plutovina pospešuje mehčanje) Dušimo,da se zmehčajo.Odstranimo zamaške in hobotnice v soku ohladimo. Ohlajeno narežemo na kolobarje,jim dodamo olje,strt česen,sesekljan petršilj,sol,poper,,kis.Solato mariniramo čez noč. POLNJENI LIGNJI Drobno sesekljano čebulo stresemo na olivno olje in jo popražimo le toliko,da ovene. Nato dodamo cele z oklepom vred oprane škampe(eni ki si želijo rdečo buzaro,dodajo 3 dag paradižnikove mezge) Dobro premešamo.Prilijemo vino.Dodamo maslo.strt česen,tanke kolobarje limone. Prilijemo še nekoliko vode.Pokrito dušimo 25 minut. Nato solimo popramo dodamo sesekljan petršilj in droptine. Ponovno zavremo. DUŠENI OSLIČEVI FILEJI Fileje posolimo in zvijemo v rolce,po potrebi jih spnemo z zobotrebci. Na olju popražimo sesekljano čebulo le toliko da oveni. Dodamo na kocke narezan olupljen paradižnik lovor,rožmarin,brinje.nekaj zrn celega popra zalijemo z vodo ali ribjim fondom,pokrijemo z peki papirjem in dušimo 20 minut. Odkrijemo,dodamo masleno kroglico,vino in sesekljan petršilj.V pečici ponovno dušimo še 5 minut. Ko jih servirate lahko dodate še kuhan krompir kot prilogo.
|
|
|
|