|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: KAJ TAKEGA ???'
20.10.2005 16:19:45   
Olivija
Meni se zdi, da bi naša dojenčica tudi še zdržala kakšen teden noter, je bila čisto rumena, ko se je rodila. Ampak nekak nisem mogla dopovedati ginekologu, da imam zelo neredne menstruacije.
Pri ta starejši je bilo čisto drugače, tam je ginekologinja (še v študentskem ZD) upoštevala moje menstruacije in dejansko je bil pravi rok 3 tedne za tistim izračunanim po mensturaciji.
Tako, da čisto verjamem, da se to dogaja. Itak mi je bil tale UZ v Kranju vedno zelo sumljiv. Se mi zdi, da imajo na Aškerčevi dosti boljšega user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
20.10.2005 17:05:11   
Anonimen
Ja, jaz verjamem. Otroku se vidi, če ni donošen, ker ga prekriva še neka zaščitna plast, ki potem odpade. Po tem se takoj vidi.
Čudno pa je, da na začetnem ultrazvoku niso določili trajanja nosečnosti. Na začetku so menda še vsi enaki, takrat se da to še določit. Pozneje šele pride do razlik, da nekateri bolj rastejio od drugih. No ja, izgleda da tale G res ni bil najbolj pri stvari.

(odgovor članu piščanc)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
20.10.2005 21:35:15   
Lu
Tudi jaz nisem imela rednih M. G mi je določila PDP na 13.2.05, rodila sem z umetnimi popadki 21.2.2005. Se pravi 8 dni čez rok. Zdr. ki je pregledoval Majo mi je rekel, da bi punčka komot bila še vsaj 1 teden pri meni. Je pa res da nekaj z srčkom ni bilo čisto OK in so Maji dali sondico na glavco. V kartoteko so mi napisali da sem rodila v 39 tednu. 

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
20.10.2005 21:47:51   
frutka_
Jaz sem pa že slišala za take primere...glavno da je vse v redu, saj 14 dni prezgodaj ni nič nenavadnega!

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 29
20.10.2005 21:53:22   
FRAČAFELA
Jaz tudi mislim, da je to možno. Sem namreč rodila kar 3 tedne prezgodaj, pa vendar pravega velikana 51cm, 3300g.
Sicer pa motiti se je človeško, čeprav ne verjamem, da bi bila katerakoli od nas rada v tej koži.Brrr mene kar zmrazi.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 30
20.10.2005 22:29:54   
eva1
jst sem imela 13 dni pred pdp elektivni CR-pa sej to sploh ni tako veliko(Luka je bil velik53cm in 3500g)moja cimra v porodnišnici je rodila(cr) 15dni po pdp ju pa je njen user posted image meril manj kot moj in je bil tudi lažji...tako da ne vem kako lahko določijo, da je se je G zmotil za cel mesec, ..sicer pa težko vrjamem, da po 2 UZ, ki ti pripadajo in recimo z NS ne določijo pravega datuma in se zmotijo za kar 1 mesecuser posted image

(odgovor članu FRAČAFELA)
Neposredna povezava do sporočila: 31
20.10.2005 22:43:07   
Magi*
moj primer je bil tak: po zadnji M izračunan PDP je bil 25.12.2004, po prvem UZ je bil prestavljen na 26.12.2005, potem pa naslednjič na 31.12.2004 in zadnjič na UZ na 4.1.2005. Zarja se je tako rodila 18 dni prezgodaj (sodeč po nazadnje določenem PDP, ki je veljal tudi kot uradni PDP na papirjih), merila je 52 cm in bila težka 3750g. Ob porodu se niso nič spraševali, kako je tako velika in so napisali, da sem rodila v 37t. jaz pa mislim, da je bil morda prvi PDP najbližje realnosti, ali pač neuser posted image  

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 32
20.10.2005 22:44:40   
eva1
evo še nekaj sem našla na sosednjem forumu:tako da ne vrjamem da se lahko G zmoti za cel mesec, če je Pušenjak skoraj do dneva točno napisal, koliko je ženska noseča glede na mere user posted image !
 http://med.over.net/phorum/read.php?f=19&i=50467&t=50467#reply_50467

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 33
20.10.2005 22:55:32   
Magi*
tako kot je Splišni napisala, na začetku nosečnosti se z UZ da oceniti precej natančno gestacijsko starost ploda, ker v rasti še ni velikih razlik. kasneje so odstopanja večja, kar kažejo tudi odstopanja pri merjenjih na npr morfologiji (tudi do nekaj tednov odstopanja).

je pa tudi dr Pušenjak že pisal o tem, da sta pri merjenju bistvena dva dejavnika: natančnost UZ aparata in merilca - torej človeka. ekola, pa smo spet tam. čisto možno je, da tisti, ki meri, ni dovolj natančen.

jaz s svojim G nisem razpravljala o PDPju. se mi ni zdelo toliko pomembno, konec koncev je odstopalo samo za 10 dni in to je baje čisto v mejah normale.

v tem primeru se mi zdi veliko bolj problematično to, da omenjane mamice (upam, da se ji ne kolca preveč) niso natančno pregledali ob sprejemu v porodnišnico. če bi jo, bi ji najbrž bile vse te muke prihranjene. 

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 34
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?