po mami ali očetu (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

mey -> po mami ali očetu (20.10.2005 9:18:38)

Drage punce

Zanima me naslednje..Ali ima katera izkušnje s tem: Kako je z dodelitvijo državljanstva, če je mamica slovenka, oče pa ni slovenski državljan? Kako potem to gre, kaj je mala bebica?[sm=metulj.gif] Bi bila vesela kakšnega odgovora..
Prijazen pozdravček vsem..[sm=smiley27.gif]

hati -> RE: po mami ali očetu (20.10.2005 9:25:59)

Pozdravljena.

Ne znam ti točno odgovorit in povedat kateri zakon to določa. Moje mnenje je, da če se otrok rodi v državi, kater državljanka je mati, postane avtomatsko državljan te države. Če pa se rodi tam kjer je doma oče, potem ima državljenstvo tiste države in pa državljanstvo po mami.... Aja se mi zdi da moraš ti ob porodu povedati katere državnosti bo otrok.... Hmmm upam, da se bo našla kakša ki to bolj točno ve in ti pomagala.

mey -> RE: po mami ali očetu (20.10.2005 9:40:38)

Draga Hati

Hvala ti za odgovor, tudi, če ni točen mi da malo misliti..Jaz sem slovenka, a z mojim dragim ne živiva v Sloveniji..Tako, da ne vem kako potem to gre..Moram reči, da zame ( za naju) sploh ni važno ali bi bila bebica ali eno ali drugo, je pa zanimivo vedeti.

Lep dan še naprej

Anonimen -> RE: po mami ali očetu (20.10.2005 9:50:23)

Otrok najprej avtomatsko dobi državljanstvo po materi.
Če sta mati in oče poročena in imata različni državljanstvi, lahko mati odda prošnjo za spremembo državljanstva - samo očetovo ali dvojno. Prošnjo lahko odda tudi oče, odobrena bo pa samo v primeru, da se mati strinja. Enako je tudi, če starša nista poročena, le da mora v tem primeru oče otroka prej priznati - podpisati očetovstvo.

ledenka -> RE: po mami ali očetu (20.10.2005 10:10:24)

sem ti poslala sporočilo, če maš še kako vprašanje, povej[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mey -> RE: po mami ali očetu (20.10.2005 11:03:40)

Ledenka, hvala ti najlepša. Sem prebrala tvojo sporočilo na mailu.
Če bi morda še potrebovala kakšno pomoč se bom z veseljem obrnila nate..

Thx

Stran: [1]