Otroški dokladi (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družinska zakonodaja

Sporočilo

Anonimen -> Otroški dokladi (19.10.2005 22:03:56)

Živjo punce! [sm=smiley36.gif]

Mam eno vprašanje.

Rok imam pred božičem letos. Pa me zanima, kdaj je potrebno oddati vlogo za otroške doklade? A takoj po otrokovem rojstvu? Ali lahko papirje že prej dobiš na CSD-ju ali moraš iti potem šele ponje, ko se rodi?

Povejte mi kako je s temi otroškimi dokladi.

Hvala vsem za odgovore!

total -> RE: Otroški dokladi (19.10.2005 22:05:48)

Po rojstvu to urejaš,saj mislim sem že pozabla[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Anonimen -> RE: Otroški dokladi (19.10.2005 22:06:38)

Za doklade ureješ po rojstvu, ker potrebuješ od otroka EMŠO in davčno številko.

tinica -> RE: Otroški dokladi (19.10.2005 22:18:45)

Časa imaš 3 mesece po rojstvu otroka, da dobiš potem otroški dodatek od otrokovega rojstva. Če pa oddaš vlogo kasneje potem pa ne dobiš otroškega dodatka za nazaj ampaka samo za en tekoči mesec.

Lp

Anonimen -> RE: Otroški dokladi (19.10.2005 22:34:53)

Hoj!

Takrat ko se odločaš, kateri paket boš vzela, reci še za ostale papirje. Po porodu imaš en mesec časa, da vse urediš. Doklade dobiš za nazaj od dneva, ko si rodila, če vložiš vlogo v enem mesecu. Drugače pa od datuma vloge. Moraš pa imet vse papirje (matična, davčna od otroka)

NinaŠ -> RE: Otroški dokladi (19.10.2005 23:13:13)

Saj so ti že vse punce povedale, jaz bi dodala le, da vlogo za otroške doklade kupiš v DZSju in je ne dobiš na CSDju.

LP

Anonimen -> RE: Otroški dokladi (20.10.2005 7:59:01)

Živjo vsem!

Hvala za vaše odgovore. Nini Š. še posebej, saj nisem vedela, da se papirji kupijo v DZS - ju. Jaz bi jim pa tam težila na CDS - ju.

Kaj pa sploh potrebuješ, ko uveljavljaš prvič te otroške doklade? A moraš imeti, kakšen spisek o OD. Ali kako je še s tem? Kaj potrebuješ za prvič?

Anonimen -> RE: Otroški dokladi (20.10.2005 8:47:11)

Lahko si tudi sprintaš iz neta papirčke za otroški dodatek. Vpisati pa moraš vse, kakor pri dohodnini.
Poglej na spletno stran šiške, zelo lepo napisano

http://www.csd-lj-siska.si/prejemki/druzinskiPrejemki.asp

Stran: [1]