nejcko -> Nasilje med otroki (19.10.2005 15:08:11)
|
Jaz sem čisto paf nad tem, kaj se vse dandanes dogaja. Dva dni nazaj sta deset- in enajstletna dečka v LJ tako močno pretepla devetletnika, da mu je počilo lobanjsko dno. Ker delam na šoli, sem vsak dan priča bolj ali manj izrazitemu nasilništvu otrok (osnovnošolcev). Če tega človek ne vidi, ne more verjeti. Tudi sama nisem, a ko sem začela delati, sem doživela kulturni šok. Toliko zmerljivk, psovk, žaljivk še svoj živi dan nisem slišala (pa čeprav tudi sama kdaj kakšno sočno rečem, priznam), da o nenehnem prerivanju, porivanju, brcanju, metanju stvari v glavo sploh ne govorim. Danes sta se vpričo mene stepla dva sedmošolca sredi učne ure. Pravzaprav sem ju morala celo uro spravljati narazen in, hvala bogu, do kakšnih poškodb ni prišlo. Ma ne vem, no, ampak mene je resnično strah, kaj vse čaka naše otroke. Sprašujem se, kje iskati vzroke za tako obnašanje otrok in kako le-to uspešno preprečevati. Pogovor??? Malo morgen, mulci sploh nikogar več ne šmirglajo, pa se lahko razpočiš pri dopovedovanju, kaj je prav in kaj ne, kaj se spodobi in kaj ne. Je nasilje res naš vsakdan in vsakdan naših otrok?
|
|
|
|