Štetje - kdaj prvi dan? (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

Reja -> Štetje - kdaj prvi dan? (19.10.2005 9:30:40)

Dobro jutro.

Imam eno zelo praktično vprašanje, povezano z [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].

Ko sem jemala KT, ni bilo dvoma o prvem dnevu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Ko sem jih spomladi nehala jemat, pa se je vse pobrkalo. Cilklusi so dolgi od 27 do 31 dni. In nimam pojma, kdaj naj bi bil moj prvi dan - dva dni imam na primer čisto malo rjavega izcedka, ki je komaj opazen, šele tretji dan pa se mi zares "ulije".

Rada bi si okvirno izračunala plodne dneve, pa ne vem, kaj naj dam za prvi dan.

Upam, da mi bo katera lahko svetovala.

Pozdrav in lep dan vsem!

TanjaS -> RE: Štetje - kdaj prvi dan? (19.10.2005 9:35:09)

Žal ni enotnega pravila - eni pravijo, da že takoj, drugi da takrat ko je vidna sveža kri, tretji da ko se ulije - dr. Pušenjak pravi da prvi dan ko se pojavi obarvan izcedek. te pa razumem, tudi sama imam od ss podobne težave, prej nikoli nisem tega opazila.

Reja -> RE: Štetje - kdaj prvi dan? (19.10.2005 9:51:05)

TanjaS, hvala za odgovor.

ana25 -> RE: Štetje - kdaj prvi dan? (19.10.2005 11:42:48)

Živjo,

jaz sem zadnjič vprašala mojo G in je rekla, da  je prvi dan sveža kri.

Jaz torej tako štejem, saj se mi zgodi da imam tudi do 12 dni uvodnega izcedka.

Lepo se imej

tejča -> RE: Štetje - kdaj prvi dan? (19.10.2005 15:10:24)

Tudi jaz imam čudne dogodivščine od ovulacije do menstruacije in vzamem prvi dan M. takrat, ko se zares ulije. Takrat me tudi boli.

lenika -> RE: Štetje - kdaj prvi dan? (19.10.2005 17:13:10)

Jaz sem imela tudi pred zanositvijo, po prenehanju jemanja KT probleme z rjavim izcedkom in nisem vedela kdaj je prvi dan. Ko sem zanosila so mi izračunali, da sem noseča toliko, da je prvi dan moje M bil z začetkom izcedka in ne z začetkom sveže rdeče krvi. Ovulacijo sem jaz imela že 11. dan po začetku rjavega izcedka. Vendar pa je verjetno to pri vsaki drugače.

Stran: [1]