nosečnost in otroške bolezni (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci

Sporočilo

dalči -> nosečnost in otroške bolezni (18.10.2005 19:09:14)

živjo!
mene pa nekaj zanima. sem v 2.mesecu nosečnosti. slišala sem da so otroške bolezni (ni nujno kakšne ošpice, norice, ampak tudi virusi, ki jih otroci dobijo v vrtcih) za nosečnince zelo nevarne.kakšen problem imam.imam 2 nečaka: 3 leta in leto in pol.oba sta kar pogosto bolna.vsega se nalezeta.je pa tko, da ima zdaj mlajši eno virozo in je sestra prosila mami če bi ga popazila za par dni (namreč jaz živim še s starši), da bi šla ona lahko delat.zdaj pa mene skrbi kako nevarno je to zame in za otročička?prosim svetujte mi.

hvala vsem za pomoč!

lex -> RE: nosečnost in otroške bolezni (18.10.2005 19:24:57)

Jaz delam v vrtcu in tam je svašta, pa je moj otrok ok. Največja nevarnost so rdečke.

Anja167 -> RE: nosečnost in otroške bolezni (18.10.2005 21:07:14)

Zdi se mi, da je največja nevarnost zaradi virusnih obolenj v prvem trimesečju in da so od vseh najbolj kritične rdečke, še posebej, če jih mati sami ni prebolela.

KODA -> RE: nosečnost in otroške bolezni (18.10.2005 23:58:10)

Jaz sem bila noseča 8tednov,ko sem od tastarejšega sina pobrala rota in adeno virozo.Bila sem na antibiotikih(ospen1000),veliko tekočine in hrane,pa ležanje.Nič ni bilo narobe.Posteljica je dober filter.

mamči -> RE: nosečnost in otroške bolezni (19.10.2005 1:04:36)

Če si imela rdečke in vodene koze, potem se nimaš česa bat.
Virusi niso nevarni, če bi močno kašljala bi bilo zoprno. Drugače pa se le posveti malčkom[sm=smiley20.gif]

Stran: [1]