|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   razmerje gosta hrana/dojenje
18.10.2005 18:18:40   
SU
Počasi uvajamo gosto hrano. Zanima me nekaj : ali po obroku goste hrane ponudite malčkom takoj še dojko oz. flaško?? Ali počakam, da pokaže da je spet lačen? Zdaj sem poskusila tako, da poje, kolikor pač poje goste hrane in potem počakam vsaj 1 uro, da mu ponudim še dojko, če je lačen... Ampak problem je v tem, da pojma nimam koliko ( količinsko ) ima dovolj kakšne hrane!user posted image  Potem pa sadne kašice poje ogromno, zelenjave pa ne ravno in pojma nimam kaj naj potem-mu ponudim takoj dojko ali počakam?! Kako počnete to ve??

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: razmerje gosta hrana/dojenje
19.10.2005 8:12:21   
tascha
Tudi jaz se ukvarjam s takim problemom, ko ne vem, kako bi ukinila ali kdaj še dojenje.user posted image Ponavadi ga zjutraj dojim okrog 6-7, potem še okrog 9-9.30 - tedaj popije čisto malo, verjetno se samo odžeja, ker drugega nič ne pije. Tam okrog 10-10.30 mu  dam jogurt, skutko. Potem probam tam okrog 12 še s kakšno zelenjavo, pa mu ne gre najbolj user posted image . Okrog 13 dojenje, ptem popoldne sadna kašica  -obožujeuser posted image , pa spet dojenje okrog 17, pa še mlečna kašica in dojenje zvečer, pa spat. V kratkem mu bom odtegnila dojenje dopoldne in popoldne, vendar še čakam tisti dan in odlašujem.user posted image Ampak počasi bom tudi to naredili.user posted image

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 2
19.10.2005 10:42:01   
Suzi*
To tudi mene zanima. Sem že malo nižje pisala tudi o tem. (Ali poje preveč?)

Jaz mu po obroku goste hrane ponudim dojko, pa vedno kar veliko popije. Če tako delam imava 4-5 obrokov na dan, od tega dobi 2x tudi gosto hrano. Ko mu en dan nisem po obrokih goste hrane ponudila dojke, je potem hotel jesti že čez uro do dve in v tistem dnevu sva imela 6 obrokov. Tako da res ne vem, kaj je bolje.user posted image  
Sicer pa naš poje kar veliko goste hrane (1,5 do 2 dcl- kolikor mu pač dam in potem vedno joka ker ne dobi več) in me skrbi, da skupaj z dojenjem ne bi pojedel preveč v enem obroku. Je pa tako, da pač pri dojenju nikoli ne veš, koliko poje.....

Nisem ne vem kako pomagala, a ne? user posted image

lp, Suzi

(odgovor članu tascha)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.10.2005 11:46:08   
BARBARA R.
Tako kot od samega začetka uvajanja, sem tudi naprej dajala najprej gosto hrano in takoj nato dojenje.Tako je postopoma prišla na celi obrok goste hrane.Ko sva prišli na več žličk sem si za merico vzela manjšo posodic 0.50 ml,...0.75 ml,......itd. S količino se ne preveč ukvarjati, otrok bo pojedel kolikor bo potreboval.

user posted image

< Sporočilo je popravil BARBARA R. -- 19.10.2005 11:47:26 >

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.10.2005 11:55:46   
ponosna
Mi imamo zaenkrat gosti obrok dopoldan, in sicer sadje (smo šele pri jabolku in korenčku). Dokler ni pojedel celotnega obroka, sem ga vedno podojila (v razmiku 0,5 do 1 ure, tako kot delaš ti). Ko pa je prišel na cel obrok (med 1,5 in 2 dcl), sem dojenje ukinila - nisem mu več ponudila. Kako sem vedela, da ne potrebuje? Pri nas je bilo dokaj preprosto: po dop obroku je user posted image  izredno utrujen in zaspan in prvič, ko je zaspal brez dojenja, sem vedela, da je imel dosti. Brez skrbi, je trajalo kar nekaj časa, da sem ugotovila. SAj ne, da mu ne bi pasala mamica pred spanjem, ampak bolj za uspavanje in ne za lakoto.
Zelenjavo sva po n-tih neuspešnih poskusih ukinila za določen čas in jo bova spet dala na menu ta teden. Ker jo je "pojedel" zgolj 1-2 žlički in to z velikim odporom, sem se pač odločila, da gre off za nekaj časa. Sem ga pa po tistih nekaj neuspelih poskusih seveda podojila.
Večrni obrok (rižolino) je tudi cel obrok, ampak ga čez 1 uro tik pred spanjem vseeno podojim, da bi želodček zdržal celo noč. NO, to je pa že druga zgodba user posted image .
Upam, da sem kaj pomagala.

PS: količinsko sem se pri gostih obrokih orientirala tudi na "pakunge" kupljenih kašic, ki so nekje od 125 do 190g. Po moje naj bi se štelo to nekje za en obrok, a ne?

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.10.2005 19:23:43   
SU
Malce mi je smotano, ko sva ravno fino vzpostavila nek "red" in sem ga uspela dopoldan uspavati tudi brez zize in večkrat tudi po večernem dojenju. Zdaj pa uvajava gosto hrano, je pa spet vse zmešano... Če sem prav razumela naj bi pojedel nekje od 1,5-2dcl...približno?! No, se bom malce po tem orientirala in bom zizo ukinila, če bo količina takšna. Seveda, če ne bo panike.user posted image

(odgovor članu ponosna)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.10.2005 20:52:29   
Lu
Pri Maji je bilo tako. Ko smo začeli z uvajanjem je tudi pri meni še jedla. Zdaj pri 8 mesecih je pa urnik naslednji. Ob ene 6.30 jo podojim, potem vstanemo ob 9,9.30 jo podojim ( včasih tudi noče ), drugače malica okoli 10, 10.30. Aja naj še to povem. Kadar sem ji ponudila PO obroku dojko jo je s časoma začela zavračati. Se pravi je bila sita. Za zajtrk ji naredim ali 150 ml sadne kašice ali pa kuhan jabolček + hruška, včasih dam not še Albert piškot, ali pa banano tudi zelo rada poje, no potem okoli 13 ure dojenje, potem ob ene 14.30 kosilo - krompirček ali pa rižek kombiniram z razno zelenjavo, potem okoli 17 dojenje in zvečer ob 19 uri mlečna kašica 150 ml in spanje do 00.00 potem zopet dojenje in spanje do zjutraj. Hm... Zdajle ko gledam se še kar dosti dojimo.user posted image

Maja 21.02.2005 ribica
Tian 03.10.2006 tehtnica
Maša 21.1.2011 vodnarka

(odgovor članu SU)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.10.2005 10:26:49   
SU
Zdaj, ko berem vajin urnik Lu, se mi niti ne zdi tko "zmedeno" pr nama. Imava nekak podoben urnik...ob cca.6h dojenje, potem okrog 9.30h spet. Nato ob 11.30h "kosilo" (zelenj.kašica, krompirček, ipd.) in potem okrog 13h dojenje. Nato okrog 16-17h dojenje in obkrog 20h ml. kašica in dojenje oz. crkljanje okrog 21h za spanje. Potem pa do jutra... No, ni taka panika se mi zdi. Počasi bomo ukinili tisto dojenje po kosilu in uvedli še dop. malico... Pa saj bo počasi. Je itak kar priden jedec ( posebej mlečne stvari obožuje).

(odgovor članu Lu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.