Gina -> RE: lepopis (19.10.2005 14:41:34)
|
Res je to v učnem načrtu, vendar je stvar učitelja, koliko bo to upošteval in koliko ne. Jaz se ne strinjam, da se ocenjuje pisava. Če bi mene ocenjevali za lepopis, bi vedno dobila negativno. Kracam, čečkam, sem bila pa vedno prva in vedno sem znala za seboj prebrat. Lep zapis imajo lahko izključno samo analitični otroci. To je del karakterja in ne nekaj naučenega. Jaz sem celosten človek in noben celosten se ne more posvečat temu, ali je del črke milimeter navzgor ali milimeter bolj v levo, če je pa vendarle to tako brez življenjskega pomena. Mora pa biti pisava tistemu, ki zapisuje, čitljiva. To pa je smiselno, ker se drugače učit ne more od tam. Iz vsega zgoraj naštetega + če upoštevamo zgoraj napisano Selenino razmišljanje, ki še kako zelo drži, se mi zdi, da je fajn, če čitljiv zapis spodbujamo, vendar je brez pomena zahtevati od vseh, da pišejo vedno "lepopis". Še nekaj: zakaj se sploh učimo velike pisane črke, če jih v praksi nihče ne uporablja? Totalna bedarija. Večina nas tako ali tako tipka, če pa pišemo, jih pa polovica tiska, sploh moških! Mar bi se namesto velikih pisanih črk, učili slepega desetprstnega tipkanja, ker bi nam veliko bolj prav prišlo, a ni res?!
|
|
|
|