cepljenje proti klopnemu mening... (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

Natas@ -> cepljenje proti klopnemu mening... (18.10.2005 15:04:36)

Še nekaj sem danes zvedla v vrtcu, da baje do danes poteka cepljenje proti klopnemu mening... v ZD brezplačno. Kako je s tem kasneje mi niso znali povedat, prav tako ne od katerega leta naprej se lahko cepi (naš je namreč star šele eno leto).
Sicer naša zdravnica danes dela tudi popoldan, ampak šele od 16. ure dalje, tako da pokličem kasneje, ampak me vseeno zanima, če bo katera vedela o tm kaj prej.

Lp

SašaR -> RE: cepljenje proti klopnemu mening... (18.10.2005 18:42:51)

Jaz se cepim proti klopnemu meningitisu, ker sem veliko po grmovju, vendar mislim da je tvoj za to še premajhen.
Je pa fajn se cepit, vendar nisi proti boreliozi odporen.

LP

Marogica -> RE: cepljenje proti klopnemu mening... (18.10.2005 18:56:46)

Mi smo našega ta večjega cepili, ker klope najdeš že povsod, sploh ti ni treba v gozd. Ker smo zelo dosti zunaj, se nam je zdelo to pametno. Mislim, pa da se sme cepiti otroke po 3. letu starosti. Nisem pa sigurna, tako da se pozanimaj. Je pa to super, da je zastonj, nas je stalo 3x6000 SIT/na osebo

Anonimen -> RE: cepljenje proti klopnemu mening... (18.10.2005 18:59:42)

Jaz sem mojega 3-letnika tudi letos dala cepit. Od katere starosti dalje cepijo, pa tudi jaz ne vem. Ampak se mi zdi, da že pred tretjim letom. Čakaj, mi smo imeli borelijo pri enem letu in par mesecev, ja, pri dveh pa vem, da bi ga lahko že cepili proti meningitisu. Za prej pa ne vem.

miševi -> RE: cepljenje proti klopnemu mening... (18.10.2005 22:15:14)

Cepi se lahko že mlajše, vendar priporočajo, da se počaka vsaj do 3. leta. Naša zdravnica je razložila, da ni tako nujno tako zgodaj zato, ker naj bi otroci prebolevali bolezen v blažji obliki, če jo staknejo.
Res je, da ne ščiti proti boreliozi.
Če je zastonj in če ste dovolj stari, kar zagrabite, ker je cepljenje res drago - potrebuješ pa 3 odmerke. Potem pa še revakcinacije - prvič po 4. letih, nato lahko na 5. Ko bom šla nazaj v službo, se bomo sigurno cepili. V eni rundi mož in hčerka, ko bo pa naš mali 3 leta star, pa še midva.

Stran: [1]