sprememba zemljišča (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

mateja 26 -> sprememba zemljišča (18.10.2005 14:03:43)

Oj!

Mene pa zanima ,če katera ve,koliko stane sprememba namenbnosti(upam da sem prav napisala)zemljišča na zazidljivi parceli.Npr. iz njive za gradnjo.In koliko časa traja postopek.

najlepša hvala

Mateja

magnolija -> RE: sprememba zemljišča (18.10.2005 14:12:34)

Nisem prepričana, če je to sploh še potrebno plačati po novem.Poglej, če najdeš kaj na tem naslovu:

http://e-uprava.gov.si/e-uprava/zivljenjskeSituacijeStran.euprava?dogodek.id=12378

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

mateja 26 -> RE: sprememba zemljišča (18.10.2005 15:08:32)

Oj!

Sem pogledala tale link,ampak nisem nič takšnega našla.
Ali je mogoče vseeno katera imela podoben primer,ki mi bi znala odgovoriti?

Mateja

mala važička -> RE: sprememba zemljišča (18.10.2005 15:16:24)

Za spremembo namembnosti po novem ni potrebno več plačati. Plačaš samo eno takso (nič kaj pretresljivega) za vlogo.
Midva imava eno parcelo, ki je sedaj kot travnik in sva dala vlogo za zazidljivo parcelo ampak so rekli da trenutno ni v planskem načrtu. To je od občine do občine različno. Na vsakih par let (npr. 5) imajo "sestanek" za spremembo namembnosti tako da bova midva šele čez 3 leta prišla v poštev, ker je bil prejšnji sestanek pred dvemi leti.

lp, Katja

nejcko -> RE: sprememba zemljišča (18.10.2005 15:50:15)

Tudi jaz imam podoben problem in mi je Pikec0 pojasnila, da ni več govora o spremembi namembnosti zemljišča, ampak je odvisno, ali je dotična parcela v t.i. lokacijskem načrtu katastrske občine. Najbolje, da se pozanimaš na občini in zaprosiš za lokacijski načrt, ostalo pa je tako, kot je napisala moja predhodnica.

Srečno.

SašaR -> RE: sprememba zemljišča (18.10.2005 18:13:55)

1. če je zemljišče zazidljivo, ne glede kakšna kultura je pisana na njem, ni več potrebno plačevati spremembe namembnosti; mislim da je po novem potrebno plačevati nek komunalni prispevek, vendar ne vem točno kako je s tem, sigurno pa ti bodo na UE dočasa povedali, kaj in kako.

2. Če zemljišče ni zazidljivo, ne glede kakšna kultura je pisana na njem, je potrebno počakati na spremembo prostorskega plana občine. To pa ponavadi traja več let, saj gre preko ministrstva. Če se parcela drži zraven območja ki je zazidljivo oz. je v njegovi bližini, potem bo ob naslednjem planu verjetno vaše zemljišče zazidljivo, če pa ni v bližini (sredi gozda), pa lahko nastanejo problemi.

Vse informacije lahko preberete iz lokacijske informacije, ki jo dobite na občini.

LP

Stran: [1]