Nejči -> pomoč pri črpanju!!! (18.10.2005 9:38:23)
|
Imam kar nekaj vprašanj glede črpanja mleka - na mala se namreč doji samo še, ko se je tako zazdi, drugače pa hoče flaško sicer je raje ves dan lačna, pa je stara šele 3 mesece. Ker dojenje ni več redno opazujem, da je mleka že manj, zato me zanima: -ali je mogoče s črpanjem mleko še kar nekaj časa obdržat? Pri črpanju pa se mi večkrat pojavi tudi ta problem, da čutim, da je mleko še v dojki, pa nikakor noče stečt oz. traja zelo dolgo, da prične res tečt- - ima katera morda kakšen nasvet, kako naj vzpodbudim prsi, da bodo pretok hitreje sprostili? Vem za tople obhladke, a na žalost tudi to traja zelo dolgo, tako da je pri rednem črpanju skoraj nemogoče. In še to, zadnje čase imam tako premalo mleka za en obrok v eni dojki - ali je pametno izčrpat še drugo? (ampak problem je v tem, da potem do naslednjega obroka nimam v nobeni skoraj nič, da se mi zdi, da se mi mleko full počasi tvori - to je najverjetneje pomanjkanje, ne)? Ker sem precej obupana že zato, ker se mala ne želi več dojit, res upam, da mi jo bo nekaj časa, vsaj preko črpanja, še uspelo hranit z mojim mlekom in da mi boste z nasveti lahko pomagale. Najlepša hvala vam že vnaprej! Nejči
|
|
|
|