leah
|
Pozdravljene! Žal se ne bom preveč razpisala, ker nimam časa , bom pa pokomentirala par stvari, čeprav sem si že nedavno nazaj rekla, da ne napišem več nobene zadeve, pa vendar. Ne vem katera je že napisala, da te v Ameriki pustijo umreti na cesti.Draga moja, statistično gledano bi se kaj takega lahko prej zgodilo v Sloveniji!Poznam namreč primer moškega z rakom, ki so mu pri nas v Sloveniji zavrnili nujno kemoterapijo, ker ni imel plačanega Dodatnega zdr.zavarovanja.Kljub temu,da nekateri na višjih stolčkih tako zavzeto trdijo, da je dovolj samo obvezno zdr,zavarovanje.kaj se je zgodilo, hja, moški je čez dva meseca umrl, ker ni prejel ustrezne kemoterapije.Je že res,da je rak zelo zahrbtna in nepredvidljiva bolezen, pa vendar, morda bi se mu pa življenje vseeno podaljšalo za kak mesec dva_vsak dan je takemu človeku zelo pomemben. Zakaj vem za to zadevo, ker sem za časa svojega bivanja tu, delala kot honorarna novinarka....v Ameriki je zdravstvo res da drago(imam strica v San Diegu, ki blazno jamra, da kako je hudo....itd.Tako, kot večina američanov, ki se ne zavedajo, kaj vse imajo.Vendar:tam ločimo nadstandardne bolnišnice in brezplačne klinike.Naj povem, da kake bistvene razlike med njimi ni, ker so povsod zaposleni zdravniki z enako stopnjo izobrazbe.Torej, če tam nimaš denarja, greš enostavno v Brezplačno kliniko.Povdariti pa moram, da večina američanov raje tarna in plačuje ogormno denaRJA za luksuz, kot pa da bi se spustili tako "nizko", da bi šli v socialno kliniko. Je pa res, da ne smemo metati vso Ameriko v isti koš.Gre namreč za ZDRUŽENE Države z svojimi zakoni.In Florida definitivno ni ista kot npr.Washington ali new Orleans.Povsod po svetu je revščina in so bogati,Gre samo za to, kako so nekatere stvari urejene in kako sistem funkcionira.Če kaj gledate dnevnik v slOveniji, priznajte, da marsikatera stvar ne funkcionira tako kot bi morala.In še nekaj časa ne bo.S tem se je npr.srečala Kerensa in verjamem, da se vsak dan srečujete tudi ve. Nekaj primerov, ki jih obravnavate sedaj in s čimer se npr.Avstralija ali Amerika ne bi ukvarjala in razpravljala nit 48ur:Vrtec in vprašanje-kdo ima prednost-?,zakon o RTV-zakaj imate poslance v parlamentu, ki živijo odlično na račun vas davkoplačevalcev-seveda ,da odločajo pametno in prevdarno tudi v primeru vas državljanov, ne pa da zapravijo miljone za referendum, ki pravzaprav ni prinesel nobene spremembe-a po drugi strani ni denarja za inkubatorje in respiratorje, ki rešujejo življenja(sem okusila na lastni koži, kako je, ko ti povejo, da ti bo otrok lahko umrl, ker pač-ni respiratorja.)Ni pediatrične klinike(v tej stari starši ležijo človeško nedostojno na TLEH_v Ameriki se ti to ne bo zgodilo)...davki na plače so tako veliki, da je problem dobiti redno zaposlitev-saj veste, da delodajalec plača še eno vašo plačo državi!!!!Posledica:ni rednih zaposlitev.Kriva je država.Potem razne privatizacije in miljonski dolgovi Vegi....hmmmm....še bi lahko naštevala. Tukaj imam 700.000,00sit plače in delam:sem slikarka in delam v oglaševalski agenciji.Živimo odlično, z dvema avtoma,hišico 600m od peščene obale: Ne draga moja(tista, ki je napisala, da moramo stati in gledati v tla, ter biti tiho)jaz ne bom stala v tako gnili državi. pa nime treba zdaj takoj napasti, ker se mi ne da s taki stvarmi ukvarjat.Podala sem vam samo odgovor... Ajde lepo se imejte....
|