Anonimen -> RE: Nevrofizioterapija - tiste, ki ste hodile/hodite.. (18.10.2005 8:15:27)
|
Seven, poglej - če ima otrok resne težave potem je enkrat ali dvakrat na teden enako, le kaplja v morje. Pomembno je vsakodnevno domače delo, torej to, kar lahko narediš sama. Razen če bi ga vozila na vsakodnevne samoplačniške terapije, kar je, finančno gledano, gotovo neizvedljivo. Tudi mi bi morali imeti terapijo vsak teden vendar nas je nftp zaradi velike gužve naročala na cca. 10 dni, s tem, da sem se vsakič z njo kregala, ker bi nas v nasprotnem primeru naročala na dva tedna. Na začetku (od 3. do nekje 6. meseca starosti) sem vaje izvajala večkrat dnevno doma, najmanj zjutraj in zvečer. In vse skupaj je zelo pomagalo. Terapijo sem oblikovala tako, da nftp ni izvajala klasične terapije ampak je samo pokazala posamezne vaje, opozorila na pravilne prijeme in pritisk dlani, jaz pa sem snemala s kamero. Potem sem si to doma ogledala in vaje izvajala. Za domov mi je posodila valj, blazino in žogo smo dobili na napotnico. Moj otrok se v bistvu do takrat, ko se je začel kobacat, skoraj ni premikal (razen brcanja in mahanja z rokami). Potem je v 10 dneh nadoknadil vse za nazaj. Najprej se je začel plazit, čez par dni kobacat, čez en teden pa že dvigat, zdaj pa se že prestopa ob ovirah. Ker je to njegovo gibanje že neka vrsta nftp, se zdaj ne kregam več in hodiva na 14 dni.
|
|
|
|