srbeče rdeče pikice (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

keja -> srbeče rdeče pikice (17.10.2005 20:17:25)

Pred parimi dnevi so se mi na trebuhu pojavile srbeče rdeče pikice. Drugače pa me koža  ne srbi, le na področju pikic. Ali je imela katera podobne probleme? Kaj ste naredile? Ali so te pikice neVarne za otroka?
...sem pa v 33 mesecu nosečnosti. Hvala za odgovore.
LP!

tinkamiška -> RE: srbeče rdeče pikice (17.10.2005 20:27:55)

A se mažeš s kakšno kremo? Mogoče se je pa pojavila alergija[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Tinka

jazz -> RE: srbeče rdeče pikice (17.10.2005 20:42:34)

Keja, najbrž bo 33 teden, ker ne vem če bi zdržala 33mesecev[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]...drugače pa mogoče zamenjaj kremo.  Pa brez zamere!

mala_m -> RE: srbeče rdeče pikice (18.10.2005 10:00:49)

mene pa je najprej začel srbet trebuh, nato prsa, potem so se mi pa pojavile male rdeče pikice in nato kot rdeči lišaji, ki pa full srbijo. sem bla pri dermatologu in mi je dala tekoči puder, vendar je to še samo poslabšalo zadevo,ker mi je v bistvu posušilo kožo, ko sem se namazala me je še bolj srbelo. čez 3 dni sem šla nazaj k dermatologu, je bla ena druga, in je vidla da mam zaj full suho kožo, pa je rekla da kr sem noseča mi ne more kaj dat, pa sem ji rekla da mi  naj pove kaj bi blo vredu, da si bom šla kupit, samo da tak ne morem več kr me full srbi, in cele noči ne spim. Pa ko pridem v stik z vodo postane še bolj rdeče. Svetovala mi je lotion od Eucerin kozmetike, kr majo drugi perveč parfumov in dodatkov, pa da naj se ne mažem z ognjičevo kremo ali aloa vero, kr bo še hujše, je rekla da bom potem šele začela "cvetet". Včeraj sem se prvič namazala z lotionom pa se mi zdi da me je mogoče malo manj srbelo, fleki pa so še isti.

Aja, pa kalcijeve tablete sem si kupla, kr jih svetujejo pri alergijah.

Pa čim manj z vodo umivat mi je svetovala.

vall -> RE: srbeče rdeče pikice (18.10.2005 10:17:57)

Tudi meni se je to pojavilo v 38 t nosečnosti. Ginekolog mi je predpisal Synopen mazilo (sicer se naj v nosečnosti uporablja le izjemoma), vendar je resnično pomagalo. Mažeš 2x na dan, vmes pa sem jaz uporabljala še Bepanten kremo (ne mazilo!), ker me je preveč srbelo. Tako se je zadeva uredila v enem tednu. Sedaj so vidni le še čisto nežni madeži na trebuhu, čeprav me trebuh še večkrat srbi in takrat uporabljam Bepanten kremo. Synopen mazilo pa moraš plačati sama. Upam, da ti bo ta informacija kaj v pomoč.

Anonimen -> RE: srbeče rdeče pikice (18.10.2005 10:26:49)

men so se tut naredle po trebuhu in stegnih. srbel za znort. sem se mazala z različnimi žavbami da bi nehal. minil je samo od sebe. ginekologinja mi ni vedla povedat kva je to??!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

karin412 -> RE: srbeče rdeče pikice (19.10.2005 13:41:21)

Jaz sem tudi rdeče pikice kot alergijo, samo med pregibi par tednov nazaj, pa so same zginile. Takrat sem se prenehala mazat, pa perilo sem dala na 2x izpiranje in tuširala sem se, če bi bilo možno od pota.
Kaj bi tebi pomagalo, ne vem, saj moja G tudi ni vedela.

Stran: [1]