|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   marčevci 05!
17.10.2005 13:24:04   
rainbow
Kako ste kaj, vas pogrešam!

Me zanima, kako kaj napredujejo vaši pobalinčki in pobalinčice?
-glede spanja (pri nas user posted image , ampak se izboljšuje; kako jih odenete, v spalne vreče ali kak?, kako vam spijo podnevi?))
- glede uvajanja hrane (pri nas user posted image , zaradi zobkov/bolezni ji nič ne paše)
- glede zobkov - a imajo vaši kakšne težave? moji zdaj rastejo zgornji, ima kar vročino, se mi zdi
-glede ostalega (pri nas user posted image , samo bolani drugič v 14tih dneh-starejša sestrauser posted image )

lep sončen pozdrav iz MB
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: marčevci 05!
17.10.2005 15:19:57   
anitaz
Evo, da se malo javim:

Naša Tjaša pridno raste,zobkov še nimamo, jokamo zarad tega tud še nič. Drugače je zelooo pridna,nič ne sitnari (no,so izjeme-ampak zelo redke). Če zdan mi kar veliko pančka,recimo zjutraj vstane okoli 7.30-8 enkrat,je pokonci kakšno urco,potem je pa spet zaspana user posted image  (To ma po očiju user posted image ). Jo dam spat,pa spi kakšno urco,včasih tudi dve. Potem pa popoldne tudi zaspi za kakšni 2 urci (trenutno spi,zato visim na RR user posted image ), zvečer pa gre spat okoli pol osmih do osmih enkrat. Oz. ob pol osmih jo dam v postelco,se premetava,pa čeblja,potem pa zaspi do osmih  enkrat in spi celo noč. Glede bolezni,ravnokar je prebolela virus user posted image ,kašlja pa smrka pa še vedno malo.user posted image  Ampak nič hujšega-hvalabogu.

"Uvajamo" se že kar nekaj časa-od malo manj kot 6. meseca. SVe kar ji dam,pridno popapca. Najraj ma pa jabolček s piškotkom in pa rižek z bučko in mojim mlekecem.user posted image  Aja-pa zvečer obožuje riževo kašico.user posted image  

Sama še ne sedi,se pa "prevrača" (iz hrbta na trebuh in obratno) po celem njenem igralnem prostoru, pa še mal po parketu včasih. user posted image  

Toliko od nas!

Lp,

Anita

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.10.2005 16:22:12   
Suzi*
Dan!

- spi celo noč brez hranjenja. Zaspi nekje ob 9.00 če je sreča, včasih pa rabi kar nekaj časa da zaspi, pred tem se pa dere ko user posted image . Spi zdaj ko je hladno v spalni vreči z rokavi, spodaj pa spalni pajac. Drugač se mi je vedno razkrival in sem ga ponoči kar naprej morala hodit pokrivat. Podnevi pa spi ponavadi 2x, če spi po 1,5 do 2 uri, če je pa spanje bolj kratko, pa še tudi 3x.

- gosto hrano uvajamo od malo prej kot 6m. Tudi naš pridno papa, kar mu dam. Obožuje kašico iz hrušk in sliv, pa bučko s pirejem. Ne mara pa kašic-greski in podobno. Ima pa 4-5 obrokov, dva goste hrane (eden sadje drugi zelenjava +meso), ga pa vedno še podojim.

- ima že 8 zobkov!!! Najhuje je bilo pri zgornjema srednjema dvema, ki sta ful ogromna, takrat je bil ful siten. user posted image  Da o slinjenju niti ne govorim.

- sedi sam že od 6m, sede se steguje na vse možne strani in "potuje" po prostoru;  ob opori sam vstane, se pa še ne plazi in ne kobaca.

Mrzel pozdravček iz NMuser posted image

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.10.2005 16:47:05   
morskadeklica
Hojla!!!

No lepo, da se še vedno slišimo marčevke 05. No pa dajmo:

SPANJE

Hja vsako noč druga pesem. Pred nekaj dnevi je 2 tedna hodila spat šele ob polnoči. Z user posted image  sva marsikaj ustvarjala, da bi spala, ona ne. No na koncu smo pogruntali, da hoče spat v kratkih rokavih in zdaj nekaj noči spimo od 21-9 zjutraj. Je pa res, da v našem bloku kurijo za popuser posted image  ventile imava pa zanič, tko da niti ne morva zapret radiatorja (to je pa najem, ko se najemodajalec dela s tebe norca, ampak o tem kdaj drugičuser posted image )  Spanje podnevi, kakor kdaj. Včasih spi tudi po 2 uri (npr. danes), včasih pa 2 krat po pol ure, kakor jo prime.

HRANA

Je že praktično skoraj vse, kar se le da zmiksati. Zelenjavo, sadje, piškote, tudi testenine je že probala, kakšen malo manj slan in začinjen golaž... Najbolj obožuje govejo juho z zelenjavo. Ima 4 obroke dnevno (je bolj pri tistih neješčih), zjutraj in zvečer mleko, dopoldne sadje s piškoti, popoldne kosilo, potem pa včasih tudi kakšno skutko, puding pred večerjo. Je pa res, da smo z uvajanjem začeli bolj zgodaj, ker je zavračala mleko (pri 4. mesecih) Me pa včasih malo skrbi, ker nič ne pije.

ZOBKI

Jih ni niti od daleč.user posted image  Slinila se je že full, zobkov pa ni.

OSTALO

Plazi se že cel mesec, zna narediti pa-pa, bravo in zdaj po novem na veliko odkimava, če ji rečeš ne. Pa sploh ne vem, kje je to pobrala, tega je nisem načrtno učilauser posted image  Sedi že zelo lepo, jo pa moram skoz gledat, ker včasih full grdo pade nazaj. Je pa pestro in vsak dan kaj novega.

To je to, se še kaj beremouser posted image

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.10.2005 17:18:02   
Wahoo RR

evo, še nas user posted image

Mi smo zelo pridni....spi še vedno celo noč....tako kot od rojstva...mogoče kdaj kakšen mlaj, al pa kakšna noč...ampka ni omembe vredno :)
jeve že kar precej goste hrane...dopoldan in popoldan sadje, vmes za kosil zelenjavo, rižek, mal polente...zvečer pa kašico...drugače pa še vedo precej joške :)
zobkov še nič...čeprav se zdej pa že vidi vse napeto, tako da bodo kmalu...

ful živahna, ob opori se že sama dvigne, že kar nekaj časa sama sedi in se plazi...
ful dojema stvari, posluša...in če ji za kakšno stvar rečem NE...me tko smešno pogleda da bi se najraj smejat začela, haha...
Morm pazit...ker drugač me bo vrtela okrog k za šalo :)

vglavnem...en velik cukr je to...

se beremo...pa-pa

Lp,
Wahoo RR

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.10.2005 19:46:54   
mala maja
no pa še midva

spanje: spimo do 8h zvečer do 7h zjutraj. Ponoči se zbudimo da mal popapcamo na joškici to je pa tud vse.
Se pa zjutraj kmalu utrudi in gre že po 1 uri ali uri in pol nazaj spat za 1 uro. Pol je pokonci cca 2 uri in gre spet spat za 2-3 ure(odvisno od dneva) pol pa še okoli 16 mal počit za 1 uro.

hrana: jemo že skoraj vse. Čeprav še vedno ljubimo ziziko. Gosto hrano je 2x-3x na dan. Zjutraj ponavadi kakšno skutko ali kaj podobnega opoldne kakšno juhico ali pa kakšen sadni frutek(doma naribanega sadja ne marauser posted image ) zvečer pa kakšno mlečno kašico. Zelo rad ima prav tako kot tvoj Morskadeklica govejo juhico in zelenjavo iz nje, pa polento.

zobki: mamo 1 težko pričakovan zobek, prihaja pa še en prav počasi. Upam da ne bo večjih težav

Kar se tiče ostalega smo bolni. Dobivamo sirupek Ceklor in proti vročini. danse je malo bolje. V plučkah nam piska tako da je kar hudo. Včeraj sva bila na inhalaciji danse smo po novem še brez glasuuser posted image . Hvala bogu je vsaj vročina padla iz 39.5 na 37.5-38. Upam da se bomo pozdravili pa da nista na udaru sedaj še tavelikedva.
Mam pa vprašanje a kera daje svečke za znižanje teperature in ne Lekadol sirup(našemu nič ne pomaga svečk pa nisva dobila)?

papa gremo spat ker že nekj cvili mali možek.

Kako je hudo ker ne more jokat pa nič pokazat kaj mu je sam nekej piskauser posted image user posted image

(odgovor članu Wahoo RR)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.10.2005 19:57:13   
Leni72
Še mi!
Spanje ponoči je ... vsako noč malo po svoje; zaspi okoli sedmih - in to vedno, pol se pa včasih zbudi že ob enajstih, drugič ob treh, ji je pa že uspelo prespat celo noč (do sedmih zjutraj). Je pa napredek - ko se zbudi in naje, takoj nazaj zaspi - včasih se je ukvarjala z mamo tudi uro al pa urco in pol.
Z uvajanjem goste hrane smo začeli pri petih mesecih (ker me je svakinja napadla, kakšne probleme bom imela, če bom prepozno začela dodajat user posted image , jaz trola sem jo pa poslušala!) Pridno papa - ko ji je, drugače je pa ravno odkrila, da je noro fajn popluvat mamo s kruhom. Noro dober je kruh, pa riž, banana, tudi puran je odličen (na veliko razočaranje mame vegetarjanke user posted image ). Pripravljene frutke in hipe lahko sama jem - ni fino sploh!
Zobkov imamo toliko kot ušes (=2), slini se od tretjega meseca, zobki prilezli na plan pri 5,5 mesecih. Preboleli smo en prehlad; verjetno je bilo meni bolj hudo, kot je bilo v resnici - fiziološka raztopina je zakon. Od prehlada dalje bolj malo pije pri meniuser posted image - po flaši gre očitno lažje, tako da bom verjetno kmalu izgubila mleko.
Sedi že kr nekaj časa in to stabilno, nekaj dni pred sedmim mesecem se je prvič sama postavila na noge ob ograjici. Hoja po štirih je pa vsak dan boljša - madona moram kr pazit, da je ne pohodimuser posted image . Vsak dan pogrunta kak nov fris in ga veselo preiskuša.
Do šestega meseca nismo hodli na sprehode, ker je bilo ležanje v vozičku popolnoma brez veze in samo za slabiče. Zdaj, ko smo ji voziček dvignili, da šefica okrog vidi je pa odlično. Še dobro, da je še kak lep jesenski dan. Pri 6,5 mesecih je tehtala 8500 g.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 7
17.10.2005 21:45:26   
Piškotka~
Evo pa še mi na kratko. Naš Matic gre brez problema spat od 19-20 ure. Problem nastane ko se začne zbujat tam nekje okrog 23h pol pa še parkrat na noč. Jemo skoraj vse razen šniclov in pomfrija- najraje ima zelenjavo tako in drugače. Potem pa sledi sadje pa skutice, jogurt... Sedi že lepo sam in z razliko od starejšega bratce obožuje stajico in igrače v njej. Lepo sedi že kar nekaj časa. Drugače smo zdravi (da potrkam) in brez zobkov. Slini se že ful dolg ampak zobkov ni ni. Drugače je dobrovoljče in ima rad bratca. Pa pa user posted image

(odgovor članu Leni72)
Neposredna povezava do sporočila: 8
17.10.2005 23:26:40   
Skaana
Ku, ku

SPANJE pri nas še vedno brez problema - včasih jo ponoči slišim, kako ropota z lučko, ko jo tolče ob ograjico in vem, da čuje. A kmalu nazaj zaspi user posted image . Ob sedmih zvečer je tako zeloooooo user posted image , da mi do osmih komaj uspe držati jo po konci. Je zelo dobre volje, a zaspana. Ko pa pride v posteljico, pa vrhunec čebljanja in smeha. Še vedno se hoče dojiti tam nekje ob 4 ali 5, vstane pa ob 7 zjutraj user posted image (na žalost naju - zaspancev user posted image user posted image  - me je user posted image  že spraševal kateri poštar je jutranja ptica user posted image ). Spi v spalki brez rokavov, v bodiju z dolgimi rokavi in spalnem pajacku. Se pa ponoči v spalnici shladi tudi do 18°C.

HRANA - dojenje zjutraj dvakrat in zvečer, pa tudi vmes se še pocrtlja, ne pa več po gostih obrokih. Je vse po vrsti, a v malih količinah (100-200ml), tekočine pa najraje še ne bi uživala, čeprav že zna piti iz kozarca. Za zajtrk ima sveže sadje in riževe oz. prosene kosmiče, za kosilo juhice ali pa na sopari kuhano zelenjavo (najraje bučke in cvetačo s krompirjem), ob večerih pa kašice ali polento zakuhano na kompotu.

Imamo 8 dni star prvi ZOBEK user posted image , če ga ne bi slučajno opazila, sploh ne bi vedela, da je, ker je user posted image  še vedno tak user posted image  . 

Naša user posted image  se je glede motoričnih spretnosti na user posted image  vrgla po meni user posted image . Že dolgo zelo samostojno sedi, stegne se zanesljivo zelooooo daleč po igračo in se zravna, pomaga si tudi z roko. To je pa tudi vse. Noge jo sicer že držijo, če pozabi, da ima rito, ko jo hočemo posesti, a o kakšnem dvigovanju ali plazenju ni ne duha ne sluha. Če slučajno pristane na trebuščku, huronskiuser posted image . Se pa ravno zdaj sprašujem, kaj je prva beseda. Ali je to že mama ali dada ali ata ali gigi. Ni, kajne? Zelo je začela ponavljati za nami - se pači kot mi in skuša ponoviti kakšno besedo.

Joj, spet mi je ura ušla, jaz sem res ena nočna user posted image . Če pa je tako fino govorit o naših user posted image . Nočko, user posted image  Skaana.

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu Piškotka~)
Neposredna povezava do sporočila: 9
18.10.2005 8:45:34   
rainbow
Dobro jutro!

Po bolj ali manj neprespani nočiuser posted image  sem zdaj morala it videt, kaj ste napisale! Kak lepo, moram pa rečt, da vam zavidam glede spanja. Hrana bo še že.

Mala maja, jaz sem moji dala svečke proti vročini, se mi zdi lažje kot sirup dat, ko ti noče ust odpret.

Leni72, mislim, da ni nič narobe, ker si začela pred šestimi s hrano, jaz vedno bolj razmišljam, da je to pametno, jaz sem čaka do šestega, evo, pa mi noče jest, morda tudi zaradi bolezni vmes, ampak mi je rekla med. sestra pri posvetovalnici, da zelo veliko dojenih otrok (do 6.tega meseca) ne mara takoj goste hrane. da ima veliko mamic take težave. In da mi bo do devetega že jedla. Upam, ker grem februarja delatuser posted image  Na sreča še ima zaloge v kg, ampak upam, da ne bo postala suhica in neješča.

Sicer pa je moja tudi tak srček.

ah bo že, ta vikend sem bila čisto down, ampak saj vedno za dežjem posije sonceuser posted image

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.10.2005 11:07:43   
Suzi*
Jutro!

Tudi jaz sem letela pogledat, kaj ste napisale. Lepo da naši sončki tako napredujejo. user posted image

Glede sirupa proti vročini: jaz nisem nikoli dala svečke, ker mu je Daleron vedno prijel. Ima pa okus po ananasu in ga Anžej lepo popapa po brizgalki.....in ko ni več, seveda joka, ker bi rad več. user posted image user posted image user posted image

Aha, pa še glede komuniciranja: naš fuuul obožuje glasbo. Ko sliši svoje pesmice kar znori in se na ves glas smeji in vriska. Prepozna že očita in mami (če mu rečemo "Kje je oči?" ga poišče z očmi), čeblja ful, ampak ga večinoma ni za razumet(zaren kakšnih zlogov, ki pa verjetno še nič ne pomenijo, kaj?), če ga vprašam ali gre k meni, veselo stegne rokice, če mu rečem "gunca-gunca" se začne sede gugat naprej in nazaj. Pa veliko se carta, tako da se nasloni k meni na prsa in počiva. user posted image

Hja, tudi naš je pravi mali user posted image .

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.10.2005 20:50:41   
eva1
No pa še jaz-spet zadnja vrjetnouser posted image !

No pri nam je takole:

Glede spanja-kakor ga piči-včasih celo noč, drugič se ponoči še 2x dojimo! Mah nimam pojma, kdaj bo spet po tastarem-ko smo spali celo noč...čez dan spi še 1x po 2-3 ure, pša pop. še za kašne pol ure zadrema!

Glede uvajanja-pri nas je k uš-karkoli mu daš, vse poje(trkam), ful ma rad zelenjavo, pa skutke, pa jogurte...uglavnem ve jemo...no pomfrija pa šniclov še neuser posted image user posted image user posted image

rainbow-Veš da so nam v ZD rekli tudi tako, da če prepozno začneš z uvajanje hrane-tako kot zdej pravijo po 6 mesecu otroci ful nočejo jesti, sploh pri dojenih to velja...po pa so problemi-meni definitivno ni žal, da sem pri 4.5 mesecih začela, pa tudi dojenje je potem še v večji užitek, ker dojenje ni več način hranjenja ampak je ubistvu samo cartanje!
Me pa nekaj zanima-a se pri vam otroci kaj najejo pri dojenju-moj se popolnoma nič ne naje z dojenjem-zjutraj se zbudimo nekje od 8-9, pa se podojimo, pa je čez pol ure ful lačen, mi poje tam okoli 200ml mlečne kašice, al pa kej podobnega! Pomoje se samo še cartamo z mojim mlekcom in joškouser posted image

Zobki-slinimo se v obilju, ima 2 zobka, zgornja dva pa ne prebijeta, čeprav zgleda kot da vsak čas bosta, pa tako je že kašn mesec...sicer pa ni imel težav, ko sta mu spodnja dva izraščala-upam, da tako ostane.,..

No zdravlje pa tako-trenutno ima zelo vneto oko,sva bila pri zdravnici že dva dni kapšljice v oko dajeva, pa ni nič boljš-vse je rdeče okoli očesa, pa zateklo-kt bi ga kdo 2x dobr speku po očesu...no upam, da bo kej boljš kmalu...drugače smo pa kr zdravi(trkam!!!)

Sedi že tudi samostojno, tam od 6 meseca dalje, kobaca še ne-samo tko naprej pa nazaj z ritko miga, pa rikverc se odriva...govori-poje skoz neki, sam zlogov pa ni še nobenihuser posted image !
Da pa pa-pa-če je pri volji, pa buc,...smeji se pa itak skoz, tak dobrovoljček je(po mamiciuser posted image user posted image user posted image )...

No to bi bilo to....od naju!

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.10.2005 22:19:19   
spacey
Punce nekaj me zanima...

...in sicer: katero skutko, jorurte, pudinge dajete vašim malčkom za papcat, katere firme, a so posebej za otroke al kako??? Me tok zanima, ker bi tudi jaz našemu rada dala kaj drugega še za papat, da ne bo vedno vse enako in tako...

Mala Maja: glede na to, da Nik ne je rad doma pripravljenega svežega sadja, mu ga ponudi skupaj s frutki .. začni po malem, morda se pa navadi.

No, pa da še mi povemo naše... Hm... Kje naj začnem?

Spanje:
..nimamo nekega urnika, ki se ga striktno držimo .. zvečer gremo v mižule med 19h in 21h .. ponoči je vedno boljše in lepše (TRKAM!) saj se zbudi 1x, največ 2x .. čez dan pa čisto odvisno od dneva .. včasih spi tudi po 2x 1,5 uro .. po večini pa le 2-3x po pol urce.

Hrana:
..smo veliki ljubitelji žlice .. imamo 4-5 gostih obrokov dnevno in 1-2 flaške .. jemo pa: zjutraj riževe kosmiče in kakšen biškot .. dopoldne sadje, včasih polenta z banano .. kosilo zelenjava in kakšen košček kruha, pa juhica s testeninami in zelenjavo .. popoldne Hipp vanilijeva kašica in zvečer še malo biškotov z mlekcom in potem še flaša za lahko noč .. ponoči pa še flaška. Dojimo se ne več in mu niti ne manjka, bolj meni... Meso pa še nismo začeli uvajat, še kar prelagam in ne vem s čim naj začnem. Nasvet prosim!

Zanimivosti:
..dobili smo prvi težko pričakovan biserček, ki sije iz ustk .. na dan je pokukal po dveh tednih težkih muk in točno na starost 6,5 mesecev. Veselo se plazimo in šibano gor in dol po sobah .. ob vsaki opori se dvignemo na nogice in se smejemo na ves glas - to je cel žur! In seveda znamo lepo padat na rito. Iz vseh štirih se zanmo postav v sedeč položaj .. o hitrosti preobračanja iz hrbta na trebuh, na kolena in pol še na nogice, raje ne govorim. Hojco smo opustili, zdej je cela igralnica stajica ali pa postelja, kjer se z igračami veliko zamoti, čeprav je večino časa na nogah. V trip trapu ob mizi je tudi ful žur, ker ima vse na pregledu in lahko tolče po mizi. Obožuje naše zverinice in z zanimanjem in veseljem jih, če je le možno po malem maltratira. Točno ve kdo je mami, tati in teta. In na kar sem najbolj ponosna je to, da že zna rečt mama in zelo rad mi da cmokeca.
Težki smo cca. 10 kg .. dolgi cca. 72 cm .. št. nogice 19 !!!

Pa še to...
13.10. je prvič kakal v kahlico in 20.10. je prvič lulal v kahlico! Na njej preprosto uživa .. ob priliki dam slikice v album. :)

No pa smo se razpisali in malo pohvalili ... in sigurno sem še kaj pozabila ... pa seveda cel spis je ratal.

Bodite lepo in (s)mejte se radi...

Pa-pa

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.10.2005 12:09:36   
Soncnica
Lepo, da se spet malo tipkamo user posted image user posted image user posted image user posted image

Jaša je bil v soboto star 7 mesecev in je pravi lumpi. Čebljati je začel pri 6 mesecih in ko začne diskutirati se lahko vsi naši politiki skrijejo. Njegova prva beseda je bila tetauser posted image , veselo pa ponavlja tudi ata in mama.

Zdaj že samostojno sedi, čeprav mu občasno še vedno zmanjka podlage, plazi se še ne, njegove rokice pa so vsepovsod. Z mize potegne praktično vse, zato smo začeli vestno umikati stvari. Ob opori se zelo rad postavi na nogice in opazuje prostor z malo višje perspektive.

Obožuje gosto hrano in je pravi gurman. Je vso zelenjavo, sadje, kašice, obožuje pa meso in krompir. Najraje bi pojedel tisto kar vidi, da jemo odrasli. Tudi mene zanima isto kot Spacey; kdaj ste začeli z jogurti in skutkami in od katerih proizvajalcev.

Jaša ima že dva zobka, pravzaprav dve mali žagici, glede na to, da je zadnje dneve malo bolj razdražljiv mislim, da bo kmalu dobil tudi zgornje enkice.

Zelo rad se crklja in lubčka in je pravi šarmer.

Aha, še spanje! S tem se zadnje čase ne moremo pohvaliti, ker zaspi med 21 in 22, potem pa se ponoči večkrat zbudi. Tako se ponoči dojiva sigurno dve uri in sem zjutraj čistouser posted image . Sem pa optimistka za naprej user posted image

lp

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.10.2005 9:25:47   
tanaja*
Še jaz, še jaz user posted image user posted image user posted image ....

Spanje: zvečer gremo spat ob 20h in spimo brez zbujanja do 8-9h zjutraj. Potem gre spat od 11h-11.30 enkrat in spi nekje do 13.30 - 15h (kakor kdaj). Potem pa nič več do 20h.

Zobki: imamo 2 zobka spodaj, slinimo se kakor kdajuser posted image , niti ni bilo hudo, ko so lezli ven, nobene vročine ni bilo, mogoče malo bolj sitnauser posted image .

Hrana: zjutraj je mlečno kašico, ko gre spat mleko, potem, ko vsatne malo od kosila in sadna kašica, okoli 17h mleko, zvečer ob 19h spet mlečna kašica in ob 20h mleko. Je skoraj vse (sadne kašice in mlečne-najraje ima okus češnjeuser posted image ), meso , krompir, kruh. Jogurtov in skut ji še nisem dala, ji pa kupim Hippove sadne kašice, ki so z jogurtom ali skuto.
Sem pa kar malo razočarana user posted image , ker noče piti sadnih sokov (nobenega okusa!!!), ampak samo čaj. Pa kupila sem ji enkrat čokoladno kašico, pa je tudi ni hotela jest. Nasplošno se mi zdi, da ne mara jesti in piti takih stvari, ki jih imajo otroci najrajeuser posted image .

Aktivnosti: samostojno sedi nekje od 6,5 meseca, veliko čeblja in "prda" z ustki user posted image , počne nekaj takega kot bi žvižgala user posted image in zelo veliko vriska in piska in kričiuser posted image user posted image user posted image . Včasih, ko gremo v kakšne velike nakupovalne centre, v vozičku od navdušenja tako kriči in skače, da jo vsi presenečeno gledajo, men gre pa toook na smeh, da se komaj zadržujem, da se ne razpočimuser posted image user posted image user posted image . Obožuje vodo (kako ne saj je ribicauser posted image ) . Kopam jo samo še v taveliki banji (2x na teden), drugače pa jo tuširam vsak dan. Kadar imamo kopanje, se obvezno kopa skupaj z Žigcom in tako čofota, da moram potem celo kopalnico pomitiuser posted image user posted image . Da ne govorim kakšne glasove zraven spuščauser posted image user posted image user posted image .
Plazi se še ne, tudi na nogice se še ne postavlja. Rada je v stajici, kjer se ji velikokrat pridruži Žiga. Obožuje balone, ki jih Žiga na veliko vlači iz Mullerjauser posted image user posted image user posted image .
Zelo zanimivi so ji psi in kar naprej jih gleda in boža. Najraje ima Pala (dalmatinca), mislim, da ji je zanimiv zarad pik. Kadar jeva in pride kakšen pes v kuhinjo pit vodo, pozabi na hrano in gleda samo njegauser posted image user posted image user posted image .
Je izrednoooo firbčna babauser posted image user posted image user posted image . Ko sva recimo v kuhinji, mož pa v dnevni in se kaj pogovarjava, se obrača in gleda in posluša od kje so ti glasovi.
drugih ljudi se ne boji, ves čas je nasmejana, zelooo malokrat sitnauser posted image in neverjetno pridna. rada se vozi v vozičku in jo povsod jemljem s sabo. Ko gremo v trgovino, sem začela prakticirati, da jo dam sedet kar v nakupovalni voziček (tisti za otroke). Poskuša že vleči stvari iz polic in na vse strani obrača glavico, da ne bi zamudila kakšnega artikla na policah. Malo nerodno je edino v kaki štacuni z oblačili, ker vleče cunje iz obešalnikov user posted image user posted image user posted image in jih moram kar naprej pobiratiuser posted image user posted image user posted image .
Na kahlico jo dajem po popoldanskem spanju in kar pridno lula, kakala pa noter še ni.
Rada da buc, kar se ji zdi neverjetno smešno. Zdaj jo učim bravo-bravo (ploskanje) in tudi to je smešno za popuser posted image user posted image user posted image user posted image .
Zdrava je kot riba v vodiuser posted image user posted image user posted image (trkam). Imeli smo prehlad nekaj časa nazaj, zdaj pa je kul.
Kadar sedi, zelo rada "skače" (se poganja naprej-nazaj in odriva), zadnje čase je v "modi", da ko leži na hrbtu dela "most"user posted image . Spi pa vedno samo na hrbtu, v nobenem drugem položaju ne. Spi v pižami in pokrita s kovtrom. Zelo malokrat se odkrijeuser posted image .

No, to bi bilo zaenkrat vse, sem pa zeloooooo vesela, da se končno mal tipkamo. POGREŠALA SEM VAS IN RADA VAS IMAM!!!

papa

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam

(odgovor članu Soncnica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.10.2005 13:10:10   
rainbow
Haloo!

Spet jaz! me  veseli, da še kar katera kaj napiše in da smo še aktualne!

Pri nas stvari gredo na bolje, kar se hrane tiče user posted image , je žaba začela odpirat usta!!!!! tako da počasi bo!
Ponoči je še vedno pestro ampak saj bo. Imava še 3 mesece, da zrihtava hranjenje in spanje.

Tanaja, vedve imasta krasni spalni ritem!! Moja čez dan zelo malo spi, večinoma dvakrat, ampak po dobre pol ure, kakor kdaj.

danes sva celo uspele it na plavanjeuser posted image , (ta velika SPET bolnauser posted image , božica mala),  čeprav ji obroč nič kaj všeč, bi rada kar ven; brez njega pa gre.

Lepo se imejte in uživajte v sončkuuser posted image

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.10.2005 13:41:42   
eva1
Tanaja in Spacey-kašna pa je fora, da otroka pri pol leta postavljaš na kahlico???A je to kašna nova fora al kako??? Men osebno se to zdi čist mim...sej otrok pri pol leta še ve ne, da sploh lula, kaj šele da bi vedu kam mora ituser posted image user posted image user posted image ...no ne vemuser posted image

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 17
25.10.2005 14:57:48   
spacey
Eva1, ne vem zakaj se ti to zdi mim?! Moja mami je mojo sestro in mene tudi tako zgodaj dala na kahlo oz. takrat celo nad umivalnik. No mojo sestro je dala še prej in sicer pri 2,5 mesecih, ker je težko kakala, ampak nad kahlo ji je šlo pa super. :)
Bom dala fotke v album, da vidiš kako Liam uživa na kahli .. vedno pogleda vanjo, da vidi kaj je pridelal .. no včasih tut nič. user posted image

Še moje mnenje glede kahle .. prej ko jih navadiš, da to ni noben bau-bau in da je to nekaj praktičnega in da če tam čiča in se polula al pa pokaka, da je ful priden .. manj je prroblemov. Jst pravim, da je to nekaj podobnega kot z uvajanjem goste hrane .. prej ko jih začneš navajat, manj je problemov in več jejo. :)

No, pa še to .. naš je pa prejšnjo soboto prespal pri moji mami in je bil ful priden, babi pa presrečna. user posted image

Začeli smo tudi z jogurti - kupim tiste za otroke: LCA junior .. in s skuto - kupim kar navadno in vanjo umešam kako hippovo kašico.
Zdej me pa še zanima s kakšnim mesekom naj začnem? Že itak sem bila skeptična pr ipiščancu, zdeja pa itak s to ptičjo gripo. Kaj pa govedina in puran, a bi šlo? Prosim svetujte mi...

Zdej nam raste že drugi zobek in spet smo tečni in sitni in ponoči imamo cele žurke, ker nočemo spat in se cmizdrimo.
Po novem se zvečer tuširamo v tuš kabini, kjer sfulom uživamo.
S prehladom je ful boljše .. vsak dan popije eno žličko bršljanovega sirupa in ful tekočine oz. čaja.
Ima pa že čisto taprave tesnike in je pravi mali važič.

Lp in uživajte!

Pa-pa

"Fake it until you make it."
Sweet Like Chocolate

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
25.10.2005 21:15:42   
rainbow
Spacey!

glede mesa svetujejo puranje, teletina in piščančje za začetek; v glavnem pa nemastno, bolj belo meso.

lp

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 19
26.10.2005 9:29:06   
tanaja*
Eva1, ne razumem zakaj bi bla to fora, če daš otroka na kahlouser posted image ??? Meni se ne zdi čist nič prezgodaj. Strinjam se s Spacey; prej začneš- bolje je. Pa sej jo ne dam vsakih 10 minut. Dam jo enkrat na dan, včasih pa še to ne. In se ji zdi fajn, ko se polula, kahlica pa zapojeuser posted image . Res ne razumem kaj je to slabegauser posted image . Pač sedi na kahlici, malo okol gleda, ponavadi se takoj Shela zraven prištuli , tamala jo boža in "raziskuje" user posted image , vmes se polula, če se in to je to! Tvoj se odriva naprej in nazaj, moja pa ne, moja lula na kahlo, tvoj pa ne. Simple as thatuser posted image !

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 20
26.10.2005 21:51:35   
eva1
Jst sem pač mislnla da je spet kašna nova fora, ala , da otroka ne smeš dajat na trebuh spat ampak ga moraš na hrbet ali da glutena pred 1 letom ne smejo jest...itd...ker pred 5 leti je bilo vse skupaj še dovoljeno, sedaj pa to "prepovedujejp"...in sem misnla da je bilo tole s kahlico nekaj podobnega...nč drugega nism mislila...sicer pa kakor komu pašeuser posted image

(odgovor članu tanaja*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
27.10.2005 13:06:03   
Skaana
Evo,

se še enkrat oglašam, ker se naši user posted image  dogaja sto na uro in vam MOOORAM sporočiti... in še vprašati za kakšen nasvet user posted image .

Najprej huronski skok glede fizičnega razvoja. Kar naenkrat se je začela postavljati na noge. user posted image O plazenju še vedno ne duha ne sluha, se mi pa v naročju zdaj obvezno postavi na noge in ko jo hočem posesti v stolček za hranjenje, sploh nima ritiuser posted image . Aja, pa še to, končno je ugotovila, da je prej na hrbtu, če se sama prekotali, kot da pa z vreščanjem čaka na naše usmiljenje user posted image .

In vprašanje - kaj si mislite o stajici? Imam možnost si jo sposoditi. Edino to se mi zdi dobro, da se bi naučila dvigniti ob opori, naših rok npr. sploh noče prijetiuser posted image . Torej, ali jo uporabljate in kako se obnese?

Dočakali smo prvo besedo, in to je na mojo user posted image  in user posted image  user posted image  beseda ata. Saj je to to, da ponovi za nami in ga poišče, kaj? Zdaj že tudi ve, kdo je kdo (poišče s pogledom) in kje je lučka in ura user posted image , zna dati bravo (no ja, malce prirejeno, tako da maha gor in dol z rokami in vpije aaaaaaaaaa) in pokazati kako je velika. Vse to v dobrem tednuuser posted image user posted image user posted image

Glede hrane tudi mene zanima katere skutke kupujete in kako jih pripravljate. In kdaj jih ponudite. Včeraj sem ji prvič dala Frutek z jabolkom, banano, pomarančo in SKUTO. In ga je zmazalauser posted image .

Glede kahlice. Mi smo jo dobili kot darilo že pred meseci. Tako belo račko, ki ji kljun piska, če stisneš. No in ko sva začeli z uvajanjem je bila zaprta in mi je kakala le na previjalni mizi in z dvignjenimi nogicami. Pa sem jo enkrat dala na kahlico. Kaj je ustvarila, lahko vidite med slikicami... Svetujem vam, da ne jeste zraven, ko boste gledaleuser posted image . Za tistem je nisem več posedala gor, čeprav točno vem kdaj kaka, ker dela take grozne frise, da je kar smešna zravenuser posted image .

Napišite ša kaj, meni je tako fino brati, kaj ustvarjajo naši sončki (a veste, da zdaj prihajamo v najbolj luštno obdobje?) Pa pa, pa pojdimo na sončka - samo počakam še, da se mala zbudi.

Pa, pa in user posted image iz Štajerske.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 22
27.10.2005 13:12:59   
Skaana
Spacey,

verjetno sem že pozna glede mesauser posted image . Jaz sem ga začela uvajati pri 7m. In sicer najprej piščančka, le belo meso. Zelo dobro sem ga skuhala in proti koncu dodala še zelenjavo (korenček, repo, krompir...). In ga potem narezala podolžno - gre zelo fino in so res zelo majhni koščki. Naša je prvič pojedla cel obrok.

To sem ji potem dajala vsak drugi, vsak tretji dan. Menjavala sem priloge - pač kar sva že uvedli. Potem sva prešli na puranje zrezke (eno tretjino ji dam naenkrat), pa enkrat sem ji dala tudi zajčka (čeprav sem se jaz skoraj user posted image zraven, a so pri teti jedli domačega, bilo pa je prvič, da nisem niti probala, kaj mala je...), jutri pa ji bom dala prvič govedino. Nič se ne boj, kar pogumno.

Sporoči, kako bo šlo.
Dober tek.

(odgovor članu spacey)
Neposredna povezava do sporočila: 23
27.10.2005 17:07:34   
Suzi*
Ojla!

Midva fuuull uživava, ko je zdaj tako lepo vreme. Kakšen lep sonček, čist poletno. Upam, da bo čimdlje tako.

No, mi smo tudi dočakali prvo besedo. Na najino veliko začudenje je to TETA. user posted image  Le kje jo je pobral? user posted image  In potem izgleda tako, da je vsak teta, ki pride naokoli. Jaz mu rečem "jaz nisem teta, jaz sem mami" on pa meni "teta". Za počit od smeha. user posted image  Reče pa tudi "BUBA", možno da od tiste pesmice Hubabuba, ki jo veliko pojemo.  Pa včeraj se je naučil dati papa....če je pri volji. user posted image  Prepozna pa igračko kužata, pa urico, pa ribice na steni. Pa ful lepo meče žogo za napihnit.

O stajici sem tudi jaz nekaj razmišljala, ampak je verjetno ne bomo nabavili, ker ga bom imela kar na tleh. Da se bo postavljal na noge, bo že še čas. Zdaj mu je fino, da se drsa po riti po parketu, pa naj uživa v raziskovanju terena.

Glede kahlice pa je dobra ideja. user posted image  Anžej se kar velikokrat, ko ga previjam polula. Rečem lulu in on opravi. user posted image  Ker pa velikokrat tudi precej trdo kaka (parkrat je šlo le na previjalni s skrčenimi nogicami), bom pa poskusila ga dati na kahlico, pa bomo videli, če bo šlo. Pa obljubim, da ne bom jedla zraven. user posted image

papa, S&A

< Sporočilo je popravil Suzi* -- 27.10.2005 17:08:16 >

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 24
27.10.2005 21:04:00   
eva1
ja kar se tiče glde skute-jaz kupujem one majhne od Lj mlekarn, ali pa od Danona, pa tut jogurte mu devam, obistvu vse samo da ni prevelikih koščkov notr...sem probala tut samo skuto, pa sem mu sadje notr umešala, pa ni bil lih zadovoljen...ima raje kupljene sadne skutke, jogurte, pa pudinge obožuje...

Glede mesa-nam so v zdravstvenem domu rekli, da po 7 mesecu je potrebno mešati en dan meso, drug dan jajce(samo rumenjak!!!), saj so otroci zelo slabokrvni , ker jim starši premalo dajejo(mo) meso...tako da jaz dajem en dan meso(tako za veliko žlico ga mora biti, drug dan rumenjak...dajem pa piščančka, purana, pa govednino(k ma največ železa ),...
Jaz meso skuham zraven zelenjave, potem pa za prilogico zravn krompir , ali riž, kus-kus...polento ima ful rad...testenine pa bom te dni enkrat poskusila...rumenjak pa tut kr k zelenjavi umešam pa je...

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

sindarin

Ali kupujete igrače, ki so v "akciji"?

redko (48%)

pogosto (32%)

nikoli (12%)

sploh ne prebiram reklamnih letakov (8%)

Število vseh glasov: 282

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!