tanaja*
|
Še jaz, še jaz .... Spanje: zvečer gremo spat ob 20h in spimo brez zbujanja do 8-9h zjutraj. Potem gre spat od 11h-11.30 enkrat in spi nekje do 13.30 - 15h (kakor kdaj). Potem pa nič več do 20h. Zobki: imamo 2 zobka spodaj, slinimo se kakor kdaj , niti ni bilo hudo, ko so lezli ven, nobene vročine ni bilo, mogoče malo bolj sitna . Hrana: zjutraj je mlečno kašico, ko gre spat mleko, potem, ko vsatne malo od kosila in sadna kašica, okoli 17h mleko, zvečer ob 19h spet mlečna kašica in ob 20h mleko. Je skoraj vse (sadne kašice in mlečne-najraje ima okus češnje ), meso , krompir, kruh. Jogurtov in skut ji še nisem dala, ji pa kupim Hippove sadne kašice, ki so z jogurtom ali skuto. Sem pa kar malo razočarana , ker noče piti sadnih sokov (nobenega okusa!!!), ampak samo čaj. Pa kupila sem ji enkrat čokoladno kašico, pa je tudi ni hotela jest. Nasplošno se mi zdi, da ne mara jesti in piti takih stvari, ki jih imajo otroci najraje . Aktivnosti: samostojno sedi nekje od 6,5 meseca, veliko čeblja in "prda" z ustki , počne nekaj takega kot bi žvižgala in zelo veliko vriska in piska in kriči . Včasih, ko gremo v kakšne velike nakupovalne centre, v vozičku od navdušenja tako kriči in skače, da jo vsi presenečeno gledajo, men gre pa toook na smeh, da se komaj zadržujem, da se ne razpočim . Obožuje vodo (kako ne saj je ribica ) . Kopam jo samo še v taveliki banji (2x na teden), drugače pa jo tuširam vsak dan. Kadar imamo kopanje, se obvezno kopa skupaj z Žigcom in tako čofota, da moram potem celo kopalnico pomiti . Da ne govorim kakšne glasove zraven spušča . Plazi se še ne, tudi na nogice se še ne postavlja. Rada je v stajici, kjer se ji velikokrat pridruži Žiga. Obožuje balone, ki jih Žiga na veliko vlači iz Mullerja . Zelo zanimivi so ji psi in kar naprej jih gleda in boža. Najraje ima Pala (dalmatinca), mislim, da ji je zanimiv zarad pik. Kadar jeva in pride kakšen pes v kuhinjo pit vodo, pozabi na hrano in gleda samo njega . Je izrednoooo firbčna baba . Ko sva recimo v kuhinji, mož pa v dnevni in se kaj pogovarjava, se obrača in gleda in posluša od kje so ti glasovi. drugih ljudi se ne boji, ves čas je nasmejana, zelooo malokrat sitna in neverjetno pridna. rada se vozi v vozičku in jo povsod jemljem s sabo. Ko gremo v trgovino, sem začela prakticirati, da jo dam sedet kar v nakupovalni voziček (tisti za otroke). Poskuša že vleči stvari iz polic in na vse strani obrača glavico, da ne bi zamudila kakšnega artikla na policah. Malo nerodno je edino v kaki štacuni z oblačili, ker vleče cunje iz obešalnikov in jih moram kar naprej pobirati . Na kahlico jo dajem po popoldanskem spanju in kar pridno lula, kakala pa noter še ni. Rada da buc, kar se ji zdi neverjetno smešno. Zdaj jo učim bravo-bravo (ploskanje) in tudi to je smešno za pop . Zdrava je kot riba v vodi (trkam). Imeli smo prehlad nekaj časa nazaj, zdaj pa je kul. Kadar sedi, zelo rada "skače" (se poganja naprej-nazaj in odriva), zadnje čase je v "modi", da ko leži na hrbtu dela "most" . Spi pa vedno samo na hrbtu, v nobenem drugem položaju ne. Spi v pižami in pokrita s kovtrom. Zelo malokrat se odkrije . No, to bi bilo zaenkrat vse, sem pa zeloooooo vesela, da se končno mal tipkamo. POGREŠALA SEM VAS IN RADA VAS IMAM!!! papa