|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj se najbolj splača???
17.10.2005 11:42:19   
Anonimen
Pozdravljene,
sem prvič noseča in nimam pojma kako do dodatnega denarja, kje so kakšne luknje v zakonu, skratka zanima me kako v mojem položaju od države kar največ iztržit.
user posted image

Moja zgodba je sledeča:

Noseča sem 3 mesece, rok imam konec aprila. Sem redno zaposlena za nedoločen čas in sem že od vsega začetka na bolniški, ker sem težek srčni bolnik (in držim pestke, da se bo vse kar najlepše izteklo).
Poročena nisem, moj fant oz. partner je brezposeln, izredno se šola na 3+2.
Prijavljena sva vsak na svojem naslovu, čeprav že dve leti živiva skupaj.

Kje ion na kakšen način do denarja, kako je z otroškim dodatkom ipd...

Hvala punce!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj se najbolj splača???
17.10.2005 12:36:20   
muki1
Kaj se ti najbolj splača, ne vem. Če ste tričlanska družina in je eden brez prihodkov, je verjetno večji otroški dodatek, kot za mamo samohranilko, ker se gleda prihodek na število družinskih članov.
Nisem 100%, ker nimam ravno izkušenj, govorim bolj po spominu.
Kar pa se tiče bolniške, ti po treh mesecih bolniške zaradi bolezni pripada solidarnostna pomoč v službi. Zdaj če si na bolniškem kot nosečka s srčno napako pa ne vem, pozanimaj se pri delodajalcu, je pa to opredeljeno v kolektivni pogodbi.
Držim pestke za tebe in tvoje detece, da bo le vse okej, pa vrag pocitraj keš.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.10.2005 14:25:22   
Annny
Če je partner brezposeln, ti itak ni treba iskati nobenih 'lukenj' (se prijavljati kot samohranilka ali kaj podobnega), lahko živita normalno v zunajzak. skupnosti, ker bosta glede na majhne dohodke na 'družinskega člana' po vsej verjetnosti dobila najvišji otroški dodatek...po moje tam  okrog 20.000 sit.
Ostalo pa kot je že forumovka pred mano napisala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
18.10.2005 1:11:57   
Anonimen
Če si redno zaposlena za nedoločen čas, dobivaš bolniško in boš potem dobivala porodniško. Kako je s kakšnim dodatnim denarjem oz. pomočjo od delodajalca, ne vem, ker je odvisno od vsakega posebej in kakšnih hudih zakonskih zahtev ni, razen tega, da moraš dobivati bolniško in porodniško in ti ne sme dati odpovedi.
In ker si zaposlena, prav tako od CSD ne boš prejemala nič, ker že imaš plačo oz. nadomestilo. Edini prihodek države je otroški dodatek, višina le tega pa je odvisna od skupnega seštevka dohodka tebe in otrokovega očeta. Ne glede na to, na katerih naslovih imata prijavljeno stalno bivališče in kje dejansko živita, je bistveno, ali imata prijavljeno izvenzakonsko skupnost. Če jo imata, si ti, ki si zaposlena, dolžna preživljati njega, ki ni. Če je tvoja plača dovolj visoka, njemu ne pripada DSP. Če ni dovolj visoka, dobi on razliko do meje cenzusa. Več od slabih 47 jurjev ne more dobiti (on). Če tvoja neto plača presega znesek cca. 78 jurjev, je zvisel. In zvisela si tudi ti (za kakršenkoli denar zase), če tvoja neto plača presega znesek 47 jurjev. Kar verjetno ga.
Če se po rojstvu otroka zaradi različnih stalnih bivališč opredeliš za samohranilko, ti ne pomaga kaj dosti, razen tega, da partnerjevih dohodkov, ko jih bo imel, ne bodo šteli v izračun višine otroškega dodatka. Če pa se opredelita za izvenzakonska partnerja, jih bodo, ko jih bo imel, dokler pa jih nima, tebe smatrajo kot edinega "hranitelja" družine in se otroški dodatek nekoliko poveča, ker je ena plača za tri (uradno).
Če boš samohranilka, ti je otrokov oče uradno dolžan plačevati preživnino (ne glede na to, ali je zaposlen ali ne). Sporazumno jo določita na sodišču. Preživnina pa je obdavčen dohodek otroka in je všteta v skupni dohodek družine, torej je višina (potem) otroškega dodatka odivsna od višine preživnine in tvoje neto plače skupaj.
DSP-ja za otroka ne moreš dobiti, če tvoja neto plača (kot samohranilki) presega cca. 75 jurjev, če pa boste uradno družina, pa velja znesek cca. 106 jurjev.
Morda lahko v času porodniške uveljaviš enkratno pomoč, pa še to je odvisno, koliko bi ti jo sploh dali, glede na to, da imaš redno službo za nedoločen čas. Prej ti bodo rekli, da na banki zaprosi za povečan limit ali manjši kredit.
Pripada ti pomoč ob rojstvu otroka, kjer lahko izbiraš med enim od štirih paketov z opremo ali zneskom cca. 57 jurjev. To dobiš ne glede na to, ali si zaposlena ali ne, ne glede na višino plače in ne glede na to, ali si samohranilka ali ne.
In to je v bistvu vse.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
18.10.2005 8:51:47   
Anonimen
Kerensa,
res hvala za tako izčrpen odgovor!
Zdaj si vsaj predstavljam kako te stvari stojijo. Hvala tudi ostalim!

Lep dan user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?