Gina -> RE: Koliko vas "stane" otrok? (20.10.2005 23:29:35)
|
Al bina, jaz ti definiram: Če imaš npr. 3 otroke, kot jaz, potem rabiš: - več kot garsoniero, oz. več kot enosobno stanovanje, ki ga moraš ne le plačat, ampak tudi opremit - vse te sobe moreš ogrevat, se pravi najmanj eno dodatno sobo po otroku - vse te obleke moraš oprat, zapraviš toliko več vode in toliko več elektrike, pa če misliš, da je majhna razlika, se zelo motiš - če imaš tri otroke, ne morejo ponositi reči en za drugim, ker dva otroka naredita z oblačili totalko, konec je z njimi, sploh pri večjih otrocih - jaz rabim nujno večji avto, ker v nekega cliota se mi ne stlačimo niti pod razno - otroci niso samo sprotni strošek za hrano, oblačila in šolo, ampak največji šok prinesejo dodatni stroški, kot so tabori, šole v naravi, glasbene šole, krožki, oprema za krožke.... - če se ti pokvari večji avto, imaš spet posledično večji strošek, ampak manjšega avta ne moreš imeti, če imaš večjiavto, več žre in dražji je tehnični, pa še več poti narediš, ker voziš otroka v šolo in drugega v vrtec.... - če imaš več otrok, posledično ponavadi tudi ponucajo par koles več, par smuči več, kupiti moraš toliko več kart za smučanje in toliko več kart za v kino, tam toliko več pijače.....na mesec daš toliko več žepnine in toliko več plačaš zavarovanj ali varčevanja za otroke - razbiješ več kozarcev in potrebuješ več piskrov, opreme nasploh, prej zgoniš brisače in prej zamenjaš pralni stroj, ne gre le za plačano elektriko, če imaš majhno stanovanje, rabiš še sušilec, pa da o stroških za frizerje in mobitele ne govorimo... - kje so tu zdajračuni za vrtec in šolo, pa glasbeno, Jaz imam samo tega za plačat cca 80.000 na mesec, pa sem v zelo nizkem plačilnem razredu. Pa tu ni vštet strošek za varuško, ki si jo včasih privoščim, ker pač nimam nobene babice za vahtat aotroke. Ne me basat, da so otroci poceni. NISO! - hrane in oblačil še nisem naštela - samo ta mesec sem dala 60.000 samo za oblačila, pa nisem ne vem kaj domov prinesla, reči iz Špara, zelo poceni, vsakemu par majčk in po ene hlače, zimski čevlji pridejo na vrsto naslednji mesec, pa bomo spet ob enak znesek za vse nas - in tako v nedogled s temi rečmi, če si skromen, če bi rad več, moraš biti pa že bolj pri denarju - prepričana sem, da sem ogromno reči pozabila, pa so ravno tako velik strošek pri vsakem naslednjem otroku Pri polni zavesti trdim, da en otrok stane, če si zelooooo skromen več kot 65.000 na mesec - pa boš težko skozi prišel.
|
|
|
|