Mastitis (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


simona2 -> Mastitis (14.10.2005 14:45:06)

Mene pa zanima kako izgleda mastitis. Ali je poleg trde in boleče dojke še kakšen drug simptom npr. rdečina? Ali ga je možno preprečiti, če vidiš, da dojka ostaja trda tudi po podoju?




Barbela -> RE: Mastitis (14.10.2005 16:00:48)

Živjo,

pri meni je izgledalo takole: na dojki so se pojavili rdeči fleki, dobila sem visoko vročino, in dojka je bila trda in boleča na dotik. Najbolj pomaga, da si s palcem in kazalcem masiraš krog okoli bradavice - to pa tako, da imenično pritiskaš v kožo (1x s palcem, nato s kazalcem; 1-2cm globoko). Mleko bo začelo teči iz dojk. Seveda lahko to traja zelo dolgo in je boleče. Pred dojenjem si dajaj na dojko tople obkladke, po dojenju pa mrzle.
Upam, da sem kaj pomagala,
lp, Barbara




*goldfish* -> RE: Mastitis (14.10.2005 16:17:49)

jaz sem ga že 2x fasala, začelo pa se je 1.  z bolečino v vratu, 2. pa me začela boleti cela roka, nato pa obakrat rdečina na tistem mestu kjer je "staro" mleko. In zaradi tega se naredi mastitis, ker je v žlezi, (ne vem če se tak reče, pa vseeno), staro mleko. In to staro mleko je treba ven spravit, ne pa ga dajat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], ker je kisilo.  1. sem dobila vročino in zdravnica je rekla da mrzle obhladke dajat, nato pa ven pumpat. 2. pa sem pravi čas dajala obhladke gor in je v 2 dneh bilo konec.

upam da v redu rešiš problemček!




Bela -> RE: Mastitis (14.10.2005 19:33:28)

Jaz sm ga imela 4x, vsakokrat so bili simptomi isti kot pri gripi 8 glavobol, bolele so me noge, roke, sklep, vročinai in seveda dojka, ki je bila rdeča in vroča.
Nism pa imela zatrdlin, a očitno je bilo, da gre za mastitis.
najbolj učinkovito je, das ti otrok izsesa mleko vn in, da si med dojenjem na dojko polagaš tople obkladke.
Če ne gre in se počutiš zmeraj slabše in vročina narašča pa najbolje, da jo pihneš k zdravniku, pa ti on predpiše antibiotike.





Stran: [1]