mojchka
|
pa kostanj lahko... pa zeljna solata s fižolom, pa segedinova juha brez mesa, praženo zelje, cvetačna juha (cvetača+krompir+riž), krompirjeva musaka (plast kuhanega krompirja, plast kuhane leče ali fižola, nariban korenček, rezine paradižnika itd.), praženi šampinjoni, polnjene paprike (z mešanico kuhanega krompirja, prepražene čebule, parad. mezge...), zelenjavna enolončnica z vkuhanim rižem, pa krompirjev golaž brez mesa (prepražiš čebulo + papriko, dodaš krompir, mleto papriko, česen, poper...doliješ vodo, da pokrije in kuhaš 1/2 ure), joto, porovo rižoto, kislo repo s krompirjem, korenčkov pire (korenček+krompir+maslo), pražen krompir, krompir v pečici s čebulo, ohrovtova minešstra, sojina musaka (iz sojinih kosmičev, bučk, šmpinjonov...), krompirjeva solata, mešana zelenjava s proseno kašo, dušen grah, zelenjavna kremna juha, solata s koruzo... To je vse vzeto iz knjižice! Kot vidiš, je največ raznolikih predlogov prav za škrobni dan... Če pogledaš, je OH dan zelo enoličen (no, vseeno se veselim tortic, pa tudi pašte...). No, jaz bom imela jutri beljak. dan, kot sem že povedala. (kako bo zdaj s perutnino? Moj mož pravi, da je ne bo več jedel... zaradi pišč. gripe, saj veste)