Kako pečete ribice? (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


CUKRČEK -> Kako pečete ribice? (14.10.2005 6:37:51)

Ojla,
mene pa zanima, kje pečete ribe? Postrvi še spečem v ponvi,  sardele naprimer se mi pa vse primejo inh posledično se vse "spackane", ko so pečene. Friteze nimam.
A mislite, da bi se obneslo, če bi jih kar na peki papir dala in v pečico z njimi??

Hvala za nasvete




NinaŠ -> RE: Kako pečete ribice? (14.10.2005 10:28:59)

Hm, jaz takih težav s sardelami nimam, jih pa moraš dati na dokaj vroče olje in ne creti predolgo.
Tudi v pečici se ti bodo spekle (pečico daj na visoko temperaturo), samo bodo bolj "kuhane" kot ocvrte, pa če jih boš pekla predolgo ob pobiranju iz pekača razpadajo.

LP





frutka_ -> RE: Kako pečete ribice? (15.10.2005 22:49:23)

Ribice se običajno pečejo na visoki temp. zelooo kratek čas. Npr. tuna je full občutljiva, samo na kapljico vročega olja jo položiš za par sekund in je pečena, ker sicer zgubi "sokec".
V fritezo pa jih raje ne dajaj. Škoda rib...čisto lepo se spečejo v teflonski posodi na malo olja.





Anonimen -> RE: Kako pečete ribice? (16.10.2005 18:02:18)

Mi od rib jemo samo osliča in lososa, pa še to oboje kupimo zmrznjeno in panirano, tako, da gre vse skupaj samo za nekaj minut v olje v ponvi in potem v naše želodce. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




sezam -> RE: Kako pečete ribice? (20.10.2005 18:54:36)

Midva jih pečeva v teflonski ponvi na olivnem olju. So hitro in lepo pečene. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Kako pečete ribice? (21.10.2005 9:07:01)

Riba se rada izsuši zato je dobro,da jo pečemo v pergamentnem papirju,ki zaščiti ribo in aromatične dodatke-naprimer zelišča,česen šalotko,ingver na listke narezane šampinjone,korenje,kruhove droptine......
Papir urežemo v obliki srca in zložimo iz njega majhen zavoj.V  vroči pečici se dodatki patijo v tako zaprti pari in arome se pomšajo.Riba je pečena ko se papir rjavo obarva in se napihne kot balon.
Zavojček takoj serviramo na mizo in ga šele tam odpremo.Tako lahko pečemo vse ribe razen tistih posebno mastnih.Primerne za tako peko so:Fileji ali ribji steaki ali pa majhne ribe.




TANTRA -> RE: Kako pečete ribice? (21.10.2005 9:29:10)

Jaz sardele ali sardone posolim, posujem s suhim česnom, pokapam z limoninim sokom in na koncu osušim s papirnato brisačko. Povaljam v koruzni moki in spečem na olivnem olju na teflonski ponvi.




Stran: [1]