zamrzovanje hrane (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

midva -> zamrzovanje hrane (13.10.2005 23:52:35)

Pri nas smo začeli z uvajanjem goste hrane![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Zanima pa me, če se lahko zamrzuje tudi sadne kašice (jabolčna, hruškova kaša) ali samo zelenjavne in na kakšen način ste jo potem segrevale?

Urška* -> RE: zamrzovanje hrane (14.10.2005 0:04:16)

Če lahko to dvoje zamrzneš, ne vem.
Glede segravanja pa so meni rekli da segrevaš v topli vodi, vsekakor pa ne v mikrovalovki.
Verjetno ti nisem kaj dosti pomagala.

pa pa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

midva -> RE: zamrzovanje hrane (14.10.2005 0:12:14)

Urska* hvala! Vsak odgovor je dobrodošel[sm=smiley20.gif]. Ali tudi zelenjave ni dobro pogrevati v mikrovalovki?

babylove -> RE: zamrzovanje hrane (14.10.2005 7:26:24)

Ničesar ni dobro pogrevati v mikrovalovni, ker se zaradi prevelike moči uničujejo vitamini oz. koristne stvari v hrani. Pa tudi zaradi tega, ker se hrana segreje neenakomerno.

Soncnica -> RE: zamrzovanje hrane (14.10.2005 13:59:18)

Hoj!

Jaz sem zmiksala kuhan brokoli, kolerabo in cvetačo in zamrznila. Enako sem naredila tudi z jabolkom in bučo, ki sem ju zmiksala skupaj- ampak okus je [sm=smiley21.gif]. Sadja ne zmrzujem

Je pa res, da včasih odmrznem hrano v mikrovalovki [sm=smiley22.gif]. Bom upoštevala Babylove in bom raje nehala

lp

Suzi* -> RE: zamrzovanje hrane (14.10.2005 19:36:22)

Jaz skuham jabolka in hruške, jih zmiksam, pa dam zmrznit ločeno (tudi zelenjavo vsako posebej) v vrečke za ledene kocke. Potem po želji kombiniram različne vrste zelenjave in sadja med sabo.[sm=smiley20.gif]

k1 -> RE: zamrzovanje hrane (16.10.2005 9:50:23)

kako pa juhice zamrzujete?

k1 -> RE: zamrzovanje hrane (16.10.2005 9:51:52)

aja, še to: kaj vam ni časovno enako, ko odmrzujete sadne kašice in zelenjavo, kot če bi jo skuhalli??? par minut gor ali dol, je pa sveže....

Stran: [1]