Gina -> RE: Nujno prosim za pomoč (13.10.2005 21:29:58)
|
Ti ga boš zelo težko kontrolirala na daljavo, ker se to enostavno ne da. Otrok je še premajhen, da bi reči ponotranjil. Tudi če on ve, da je pomembno, da nečemu sledi, ga bo prijatelj, pa ugodnosti, ki jih prijateljstvo ponuja, premamilo. Edino zanimivost pouka ali verouka lahko stvari spremeni. Zakaj bi te bilo sram? Ali sta počela kaj neprimernega ali sta samo klepetala oz. se igrala? Meni se zdi razlika med nagajanjem, nekulturnim vedenjem in med igranjem, klepetanjem. V bistuv ni nič sramotnega, če so ju dali narazen. V bistvu so si olajšali delo, čeprav bi mogoče raje razmislili, če niso nezanimivi, pa spremenili to v "zanimivost". Kadar pa ima otrok prehudo skušnjavo po klepetu in tako zelo hrepeni po tem, da ga čisto nobena reč ne motivira, mu pa moraš pomagat. Odstraniš vzrok njegove nemotiviranosti. Saj ni to nič groznega, kaj pa vem.... Jaz bi ju tudi med delom pri pouku najbrž ločila, med igro pa bi ju pustila vkup, logično. Niti prepričat ne moreš otroka v to, naj neha, pa če ga tepeš ali izsiljuješ čustveno ali karkoli že, ker je nenaravno da bi ga lahko pri takem vzroku. Ne vem, če bi se jaz zato jezila ali žalostila. Niti tebi se ni treba, ni to kaj groznega.
|
|
|
|