Kako do bolj gostega mleka? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


Lana_s -> Kako do bolj gostega mleka? (13.10.2005 14:33:34)

Zadnje čase opažam (ponoči si črpam), da je moje mleko vedno bolj redko. Vem, da je najprej redko in potem vedno bolj gosto, vendar pri meni vedno manj. Ponavadi se je v flaški lepo videla razlika, od skoraj prozornega je naraščalo do rumenega, gostega mleka. Zdaj je vse bolj vodeno. Kaj lahko naredim, da bi spet dobila bolj gosto, kalorično mleko?




muki1 -> RE: Kako do bolj gostega mleka? (13.10.2005 14:40:43)

Zakaj pa si črpaš, ne popije vsega?




Lana_s -> RE: Kako do bolj gostega mleka? (13.10.2005 14:53:04)

Do tretjega meseca sem si mogla nonstop črpat, ker mi mleko prepočasi teče in je[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] tulila zraven. Zdaj se je že sprijaznila in nama do popoldneva še nekako gre, potem pa je že sila. Pa nimam več dovolj mleka in je ne nasiti dolgo (mala bi nonstop jedla - ziza tudi do uro in pol zjutraj, potem pa jo morem sama odstavit, ker me že bradavice bolijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]) in si načrpam, da imam za en obrok zvečer preden gre spat. Drugače bi se lahko vsako uro zbujala tak pa spimo do jutra.




mimica -> RE: Kako do bolj gostega mleka? (13.10.2005 15:09:29)

Tudi jaz sem si črpala mleko in sem lahko opazovala kako je bilo mleko prve dni ful mastno in rumeno, potem pa vedno bolj vodeno. Vodeno je sprednje mleko, ki ga ti črpaš, bolj mastno mleko ( al kak bi rekla ) pa je zadnje mleko. Sprednje mleko je za to, da se otrok odžeja.  S tvojim mlekom je vse OK in ni prevodeno !




Sofi -> RE: Kako do bolj gostega mleka? (13.10.2005 16:01:51)

Kot je že mimica napisala...
Vendar sprašuješ, kaj lahko ti narediš, da bi mleko bilo gostejše - NIČ, na gostoto mleka nimaš vpliva, je pač kakšno je. Vplivaš lahko le na količino.

LP




Lana_s -> RE: Kako do bolj gostega mleka? (13.10.2005 16:39:48)

Jaz to vem, da je prednje mleko bolj vodeno in da otroka odžeja, zadnje mleko pa je kalorično, ki ga nasiti. Mleko si črpam že 4 mesece in vidim bistveno razliko, ko mleko nekaj časa stoji, med mlekom zdaj in pred prejšnjimi meseci.




Anonimen -> RE: Kako do bolj gostega mleka? (13.10.2005 20:35:07)

Prav nič ne moreš nardit da bi lastno mleko zgostila,ni šans,narava ga je tazga ustvarila in tak je pri vseh mamicah.Dovolj hranljiv in kaloričen tisti,ki izgleda voden do tistega bolj rumenega,
O tem sem enkrat že napisala,vse o dojenju in mleku.Na začetku priteče mlezivo ki otročka odžeja kasneje pa mleko za nasitit.




Stran: [1]