NASVETI OB CEPLJENJU (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Anonimen -> NASVETI OB CEPLJENJU (13.10.2005 13:38:04)

Otroka dajte cepiti samo dopoldan in v začetku tedna.Pri zapletih bo zdravnik tako lažje dosegljiv(seveda,če se da sploh v ambulanti zmenit za termin)
Dojenčki in majhni otroci morajo biti cepljeni v zgornji del roke ali stegno.V
Pri cepljenju v zadnjično mišičevje lahko pride do poškodbe živca ishiadikusa,zaradi vnosa umazanije pa se lahko okuži mesto uboda.
Takoj po cepljenju proti oslovskem kašlju dajte otroku svečko proti vročini,naslednje tri dni nadzorujte temperaturo dvakrat dnevno,na dan cepljenja pa mu dajte veliko sladkega čaja.

Proti rdečini in oteklinam:
Kadar se pojavi na mestu vboda oteklina in rdečina,pomagajo hladni obkladku z alkoholom.Tudi gel proti insektom pomaga.




babylove -> RE: NASVETI OB CEPLJENJU (13.10.2005 22:32:23)

Proti rdečini in oteklinam pomaga prekuhana voda.




SONCEK* -> RE: NASVETI OB CEPLJENJU (13.10.2005 22:41:02)

Pomaga tudi (za vsako vrsto cepljenja), da otroku das takoj po cepljenju na mesto pika v sterilno gazo zavito potolceno zelje in pustis tisti dan gor.Otrok sigurno ne bo imel vrocine ali kaksne druge reakcije na cepljenje.Res pomaga.




Grascakinja -> RE: NASVETI OB CEPLJENJU (14.10.2005 10:20:08)

Vse lepo in prav, ampak kaj če si naročen na cepljenje v četrtek ob štirih popoldan?

Obkladek naj bo 50% alkohola in 50% vode. To z zeljem je zanimivo!




Anonimen -> RE: NASVETI OB CEPLJENJU (14.10.2005 11:37:57)

Se strinjam s Pupo25 [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Kako pa je s tem, da nekaterim striktno odsvetujejo kopanje 4 dni, drugim ga pa priporočajo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




krompircek -> RE: NASVETI OB CEPLJENJU (14.10.2005 11:47:28)

- naši mali je ful pomagal obkladek kisle smetane sploh nismo imeli otekline[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




miranj -> RE: NASVETI OB CEPLJENJU (17.10.2005 10:56:50)

Jaz pa razmišljam, da naše male Žive sploh ne bova dala več cepiti. Dobila je sicer prvo in drugo cepljenje, tretjega pa bomo najbrž odpovedali. Mislim, da v Sloveniji ni več obvezno cepljenje za otroke ali se motim?
O cepljenjih sem prebral toliko slabega, da me kar zmrazi, ko slišim besedo cepljenje. Od avtizma, do cerebralne paralize v kasnejšem času,  zastrupitvami z živim srebrom, aluminijem in ostalimi težkimi kovinami, pojav alergij po cepljenju...
Uradna medicina se sicer oklepa cepljenj in zanika povezave med omenjenimi problemi, v Angliji recimo pa obstaja sklad iz katerega se črpajo odškodnine v primeru, da je z otrokom po cepljenju kaj (bognedaj) narobe.
Dejstvo je, da smo večino bolezni, proti katerimi je cepljenje, že izkoreninili, pa tudi v veliko ostalih Evropskih državah cepljenje ni več obvezno.

Kaj pa vi mislite o cepljenju naših malčkov? Ste za ali proti in zakaj?




Marogica -> RE: NASVETI OB CEPLJENJU (17.10.2005 11:01:21)

JAz sem absolutno ZA cepljenje. Vzrok, da so bolezni skoraj izkoreninili, je ravno v tem, ker smo se vedno dali cepiti. SEveda je kakšen odstotek takšnih,ki nosijo poseldice po ceplejenju, vendar jaz osebno mislim, da je odstotek, teh, ki ne dajo cepiti in imajo možnosti okužbe za neko boleznijo, večja.
Je pa seveda to stvar in odločitev posameznika.




tinatona -> RE: NASVETI OB CEPLJENJU (17.10.2005 11:30:11)

Pri nas je to cepljenje do 1. leta zakonsko obvezno!!!

LP Tina




Stran: [1]