Kdaj pomaranče,limone?? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

rikica -> Kdaj pomaranče,limone?? (13.10.2005 11:11:43)

Oj.Kmalu se bo začela sezona pomaranč,mandarin,limon...Pa me zanima kdaj bi lahko moji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] stisnila pomarančo in ji dala za pit?Seveda bi zmešala z vodo.Stara je 6 mesecev in pol.Včeraj sem ji stisnila kapljico limone med naribano jabolko in je bilo vse ok.Kdaj pa ste začele dajat za jest pomaranče?Uživajte v sončku,ki je danes[sm=smiley16.gif]

taška30 -> RE: Kdaj pomaranče,limone?? (13.10.2005 11:18:49)

Jaz sem ji pri 5 mesecih, ko smo začeli z gosto hrano, sadne kašice razredčila s pomarančnim sokom - stisnjenim. Tako je svetoval pediater. Glede možnih alergij je rekel, da je potebno fajn oprati olupek, da ko prerežeš, da ne pride v stik s sredico kaj iz olupka. Ker le zaradi olupka so možnosti alergij, baje.
Ni bilo nobenih problemov.
Ravno zadnjič mi je tašča povedala, da je mojmu možu že pri 2 tednih (!!!) po nasvetu pediatra dala žličko pomarančnega soka, ker je bil zaprt.

darja72 -> RE: Kdaj pomaranče,limone?? (13.10.2005 12:43:27)

Pri več kot enem letu. Baje agrumi niso priporočljivi preveč zgodaj. Sicer pa se itak vsak po svoje odloči.
lp

ZARA -> RE: Kdaj pomaranče,limone?? (13.10.2005 12:48:27)

Pomoje komot daš....jst sem tamali dala pomaranče in mandarine že zelo zgodaj (po 5 mesecu) in nikol ni blo problemov...sploh jih ma pa zelo rada...tud zdej (17.5 mes) najraje pije sok iz stisnjene pomaranče...

happy -> RE: Kdaj pomaranče,limone?? (13.10.2005 14:57:45)

meni je tudi patronažna odsvetovala do 1. leta starosti. Lahko pa poskusiš v manjših količinah, pa boš vidla. Opazuj ritko, ker lahko postane rdeča in pekoča, prav zaradi kisline agrumov!
mah, jaz bom svoji verjetno tudi prej ponudila.

Urška* -> RE: Kdaj pomaranče,limone?? (13.10.2005 23:56:00)

Jaz sem tudi mislila počakati do 1 leta, ampak sma z mojim enktar jedla pomarančo in naju je tako gledal in cmokal zraven, da sma mu dala za probat. Star je bil okrog 7 mesecev. Reakcij ni bilo nobenih. Zdaj pa enostavno obožuje pomarančo, sploh sveže stisnjen sok. Ga večkrat dobi.

Probaj, pa boš videla kaj bo.

pa pa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Stran: [1]