Jessy -> RE: Spodbujanje nastajanja mleka... (17.10.2005 20:10:34)
|
Jaz sem imela nekaj dni zvečer popolnoma prazne dojke in Neja je jokala od lakote (hvala Bogu za zalogo v skrinji). Tako sem se lotila piti sezamov "čaj" (jaz mu pravim napitek). Vsako jutro sem si skuhala 2dcl tega napitka. 2 žlički sezamovih semen sem pustila vreti 20 min, nato pustila ohladiti in precedila, nato pa spila na eks. Tako ni bilo čutet grenkega okusa. Lahko rečem, da je že čez 2 dni bilo zvečer spet polno mleka. To sem pila 3 dni, zdaj pa si skuham vsak drugi dan in imam mleka ogromno. Je pa res, da poleg tega vsak dan spijem 2,5l Lumpijevega zeliščnega čaja za otroke (vsebuje komarček, kumino, janež, koromač), poleg tega zraven še kak kozarec vode ali soka, tako da v celem dnevu zagotovo popijem 4 l tekočine, pa obvezno si črpam mleko iz dojk po dojenju, če sem le doma. Krčev po sezamovem napitku moja ni nikoli imela, pa je tiste dni dobila tudi 6 kapljic AD3, zdaj pa 7, pa je vse ok. Ne verjamem, da so za krče bila kriva sezamova semena. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
|
|
|
|