Vnetje ušesa-par vprašanj (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Urška* -> Vnetje ušesa-par vprašanj (12.10.2005 23:53:21)

Ojla!

Danes smo bili pri zdravniku in Žan ima vnetje ušesa.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]Bogi![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Zanima me pa naslednje:
- pediatrinja mi ni rekla naj pridema na kontrolo, a je pri vas bilo isto? Kaj zdaj, a se grema pokazat ali kako???
- dobil je antibiotik, neki sirup, zdravnica pa mi je rekla, da naj še mu dajem ali svečke ali calpol proti bolečinam, pa čeprav nima več vročine. In naj mu dajem to na 6 ur. A se samo meni zdi to malo hecno? A potem antibiotik ni dovolj??[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
- Pa še nekaj. A mislite da boma naslednji teden že lahko šla kaj ven na sprehod, glede na to da baje ni hudo vnetje in seveda pod pogojem da ne bo imel vročine? Kaj menite ve? Sicer bom pa za to itak poklicala in vprašala.

Hvala!

pa pa




Anonimen -> RE: Vnetje ušesa-par vprašanj (13.10.2005 7:06:13)

Pri nas je imela spomladi rahlo vneto desno uho. Dobili je antibiotik, katerega je morala jemati en teden na 8 ur. Ampak po tem nisva imele nobene kontrole več.




NinaŠ -> RE: Vnetje ušesa-par vprašanj (13.10.2005 8:04:33)

Midva sva ob vnetju ušes dobila antibiotik, ki sva ga en teden jemala na 8 ur. Po tem tednu pa sva tud "morala" priti na kontrolo. Svečke oz. Calpol pa sem mu dajala le po potrebi oz. prvi dan, ko so ga ušesa še ful bolela 3x, potem pa samo še nasledni večer (da je pač bolje spal) - antibiotik pa itak kmalu izboljša stvar, tako da s svečkami oz. Calpolom ni treba pretiravati (po potrebi, ko vidiš, da ga boli).

LP




StBarbara -> RE: Vnetje ušesa-par vprašanj (13.10.2005 8:41:23)

pri nas imamo pogosto vneta ušesa in pregledu, kjer ugotovi vnetje in nam predpiše antibiotik vedno sledi kontrola čez 7 dni (se mi ne zdi to nič slabega).
Odvisno kolk je tvoj mali star ampak mi če je lepo vreme in če Vid nima vročine gremo ven že prej kot 7 dan. Pazim samo to, da ima tiste trakce ne ušesih (kupiš v lekarni, da grejejo samo ušesa in ne glave).

lp




StBarbara -> RE: Vnetje ušesa-par vprašanj (13.10.2005 8:43:05)

aja pa še to, pri nas dajemo Calpol po potrebi, večinoma samo pred spanjem.




Marogica -> RE: Vnetje ušesa-par vprašanj (13.10.2005 9:05:29)

Bom kratka: antibiotik ni dovolj, ker je pomaga, da se gnoj v ušesih celi, Calpol pa je proti bolečinam, ki so pri ušesih nevzdžne. Kar daj mu tako.




Urška* -> RE: Vnetje ušesa-par vprašanj (13.10.2005 23:43:11)

Hvala punce![sm=rozica.gif]




Stran: [1]