Anonimen -> RE: eno vprašanjce (12.10.2005 19:01:50)
|
Povečan mišični tonus - ene mišice uporablja bolj kot druge, torej neskladno. Pri mojem malem je zadnjič pediatrinja pomislila na isto zadevo, ko ga je videla jokati (se je zvil nazaj in bil cel trd). In samo zaradi tega naju je napotila v bolnišnico! Tam sem se dogovorila za ambulantne preglede, saj ne bi rada šla z zdravim otrokom v bolnišnico in ven z bolnim. Tako majhno dete se sigurno hitro česa naleze. In tako sva prejšnji teden dala skozi UZ glavice, ki je bil v redu. Danes sva bila pa na EEG, ki je kar precej neprijetna zadeva za dojenčka, saj mora vsaj 20 minut spati z elektrodami na glavi. Sicer je pa neboleče in neškodljivo. Zdaj čakamo na te rezultate z upanjem na najboljše. Se pa v nekaterih primerih povečanega mišičnega tonusa otročke napoti na fizioterapijo, s katero se da zadeva odpraviti. Evo, toliko jaz vem o tem. Je pa bilo že nekaj o tem napisanega na MON-u, sem si v zadnjih dneh vse o tem prebrala, ker me je zaradi mojega sina pač zanimalo. Pa veliko sreče vama želim!
|
|
|
|