Katere kašice? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Uvajanje goste hrane

Sporočilo

Lana_s -> Katere kašice? (12.10.2005 15:04:02)

Konec meseca mislima tudi midve začeti z uvajanjem goste hrane in ker nimam pojma katere kašice sploh obstajajo in kdo jih proizvaja me zanima katere kašice kupujete in kje jih kupite. In če sadne in zelenjavne same naredite in kako ali jih kupite?

babylove -> RE: Katere kašice? (12.10.2005 15:38:52)

Nič lažjega. Skuhaš sadje (olupljeno) ali zelenjavo in zmiksaš, po potrebi razredčiš z adaptiranim mlekom (ali z vodo od kuhanja) ali zgostiš npr. z rižolinom za najmlajše. Po 6. mesecu pa zmelješ piškote in s tem zgostiš sadno kašico (je bolj nasitno), zelenjavo pa z rižem, testeninami, kuskusom...

Anonimen -> RE: Katere kašice? (12.10.2005 17:40:39)

Jaz ji nikoli nisem kupovala teh kašic, temveč sem delala tako kot je že napisala babylove.

Urška// -> RE: Katere kašice? (12.10.2005 18:50:27)

jaz ji tudi vse kuham,sem probala tiste kašice pa jih jaz ne bi jedla,ne da bi jih Lari dala[sm=smiley11.gif]

156sw -> RE: Katere kašice? (12.10.2005 22:14:06)

Jaz nisem nikoli kupovala kasic,baje da so cist brez okusa.Sadje sem dala zmeraj surovo (nobenih tezav), zmiksano, zelenjavo sem pa kuhala. Kasico pa zgostis tako, kot so punce ze napisale.

babylove -> RE: Katere kašice? (12.10.2005 22:26:36)

Da se popravim: jaz rada kupujem kašice in pripravljene jedi za dojenčka - to uporabim zmeraj, kadar ni dovolj časa, da bi pripravila svežo hrano. Glede kupljenih lončkov nimam nobenih predsodkov, celo nasprotno - surovine in njihova priprava so strogo predpisani in nadzorovani (bojda), zato imam popolno zaupanje v tovrstne zadeve. Ampak kot že rečeno, konzerva je le konzerva in kadar le imam čas, pripravim sveže. Zato, da je sveže in ne zato, ker bi imela kaj proti kupljeni hrani.

lucky 111 -> RE: Katere kašice? (12.10.2005 22:35:20)

Tudi jaz večinoma sama doma pripravljam hrano (tako kot so že napisale punce).
Če pa kdaj uporabim kupljene kašice pa samo sadne in sicer Frutek ali Hipp.

lp

k1 -> RE: Katere kašice? (13.10.2005 8:18:49)

pripravljam vse doma, razen če kam gremo, nabavim kupljene. delam enako kot punce zgoraj. in ne zavzame kaj dosti časa, ni panike.

lp

Skaana -> RE: Katere kašice? (15.10.2005 20:50:55)

Tvoja Tina je še mala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], jaz bi začela le s sokovi (iztisnjeni korenček), skuhano in pretlačeno jabolko, hruška, pretlačena banana... Pri tej starosti sadje res še kuhaj, po 6m pa lahko surovo. Jaz sem štartala pri dopolnjenem 6m s surovim sadjem, ki mu dodajam kuhane riževe ali prosene kosmiče, ajdovo ali koruzno moko.

Sicer pa sem kupla dve Milupini kašici brez glutena (ki so itak nežni riževi in koruzni kosmiči). Sem slišala, da so najkvalitetnejše (ne vem pa kje...).

Kar pogumno, meni se je to zdelo tudi bav bav, pa je potem kar steklo.[sm=smiley14.gif]

tanja75 -> RE: Katere kašice? (17.10.2005 12:02:58)

Doma narejene kašice so boljše, če ne drugo, vsaj veš kaj je notri. Pri kupljenih sem opazila, da so določene tudi sladkane. Za moj okus so preveč sladke.

lp

spacey -> RE: Katere kašice? (22.10.2005 19:48:43)

Mi smo začeli s kuhanim jabolkom (olupljenim) in nato z banano .. zdej pa s hruško in suhimi slivami. Drugače, pa naš mali jé samo Hippove sadne kašice .. zelenjavne so za bruhat. Frutka pa niti pod razno ne mara, pa mi sploh ni jasno. Z zelenjavo smo pa začeli s korenčkom in bučkami skuhano na pari, potem smo dodali krompir, pa cvetačo...in malo olivnega olja, pa mičkeno soli in vse zmiksamo. Fino, fino!

giga -> RE: Katere kašice? (24.10.2005 0:47:46)

Jaz sem kašice delala sama, le kadar smo kar šli, sem kupila, ampak samo tiste, ki nimajo cukra. Frutki v glavnem imajo vsi, Hipp ima dosti BIO zelenjave, Aletee pa tudi. Samo pazi, če je kašica trda in ima okrog vodo, je ne kupi, ker to pomeni da stoji na polici že sto let. Beri datume in sestavine.
Lepo papcajta.

Stran: [1]