Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Pritisk na medenično dno 12.10.2005 12:31:42
|
|
|
|
jazz
|
Sem imela podobno težavo. Veliko sem počivala in se posledično precej več zredila. Skos sem imela občutek, da mi bo mali predčasno ušel ven in zaradi tega občutka sem( mogoče je smešno) sigurno šest mesecev držala skupaj zadnjične mišice...še celo mesec,dva po porodu sem se zalotila da še vedno stiskam zadevo skupaj. Ga pač nižje nosiš,včasih se plod prestavi malo višje,tako se je meni sčasoma- mi je rekla ginekologinja. Me je pa bilo strah, ker mi je obljubljala cerklažo, a se je uredilo s počitkom. Vem kako se počutiš in verjetno te vsakih pet minut tišči lulati. Pa saj bo, ginek. mi je celo obljubljala da se zna zgoditi, da bom rodila kakšne tri tedne prej, pa je Matic prijokal samo teden predčasno in 3680g težek in 52cm dolg. Ti se samo sprosti, počivaj, ostalim povej da se moraš paziti pa bo vse lepo in prav. Mogoče boš imela celo lažji porod (jaz sem bila gotova v treh urah). Vso srečo!!!
|
|
RE: Pritisk na medenično dno 12.10.2005 13:42:31
|
|
|
|
ANDREJAU
|
Kaj pa telovadba - odpade? V službi samo sedim - a moram iti na bolniško? Prvega otroka sem rodila v 36 tednu, pa me ni nič pritiskalo, sedaj pa se mi zdi tako prezgodaj vse skupaj.
|
|
RE: Pritisk na medenično dno 12.10.2005 14:29:07
|
|
|
|
jazz
|
Jaz nisem hodila v službo in nisem telovadila,samo na kak sprehod sem šla!
|
|
RE: Pritisk na medenično dno 12.10.2005 14:31:54
|
|
|
|
ANDREJAU
|
Kdaj pa se je tebi to začelo dogajat? Imam občutek, da je to še tako zgodaj!!! V službi sem povedala pred enim tednom, da sem noseča, a sedaj naj grem pa takoj na bolniško?
|
|
RE: Pritisk na medenično dno 12.10.2005 16:19:31
|
|
|
|
XXYY
|
AndrejaU živjo! Tudi mene je tako zgodaj pritiskalo navzdol in sem to omenila svoji g. ter me je poslala na bolniško. Ker imam tako službo, kjer moraš dvigovati robo in zlagati (trgovina). Pa rekla mi je da tudi prenisko nosim in mi je priporočila nosečniški pas LaVie (da malo buši gor potegne in da te tudi v križu ne boli). Ker mene tudi v križu boli in v sramni kosti. To te pa zato boli, ker se maternica širi in mali je čedalje bolj večji in težji. V četrtek imamo v šoli za starše glih predavanje o fizioterapiji in bom jaz tam uno tetko vprašala, kaj priporoča. In ti pol še sporočim v četrtek. Do takrat pa bodi brez skrbi in veliko počivaj.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 12.10.2005 16:56:36
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Pritisk na medenično dno 17.10.2005 13:35:59
|
|
|
|
ANDREJAU
|
Ja... to se pravi, da moram resnično počivat - gremo veselo na bolniško in ležat - mene začne dol pritiskat po že kratkem obdobju napora, npr. krajši sprehod ali kuhanje kosila ali krajše pospravljanje - v glavnem se ne preteram pri delu, pa je takoj slabše - sem že angažirala svojega fanta, da mi pomaga, ampak vseeno ne moreš cel dan ležat in nič ne delat!!! Je težko - kako naj se zamotim???
|
|
RE: Pritisk na medenično dno 17.10.2005 14:09:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem imela enake težave od 5. meseca. Vse te tišči dol, imaš občutek, da ti bo otrok padel ven, potem pa samo počivaš in se rediš, ker na nič drugega ne misliš kot na hrano. Meni je ginekolog svetoval nosečniški pas. Zdaj sem v 9. mesecu. Ta zadeva je super, čeprav sem bila na začetku zelo skeptična. Zdaj se lahko sprehajam ure. Brez njega ne grem nikamor, niti v trgovino, čeprav je 500 m vstran. Res ti ga toplo priporočam - ZAKON JE! Seveda, ga ne nosiš non stop. Samo ko kam greš.
|
|
|
|
RE: Pritisk na medenično dno 17.10.2005 14:16:09
|
|
|
|
Anonimen
|
Sem pozabila napisati, kje ga lahko kupiš. V trgovinah Sanolabor, pa mislim da tudi v La vie trgovinah, saj na njem piše La vie. Stane pa malo več kot 3.000 sit. Zdaj ko vem koliko mi pomaga, bi zanj odštela tudi 5x več.
|
|
|
|
RE: Pritisk na medenično dno 17.10.2005 17:45:47
|
|
|
|
KA79
|
Živijo Andrejau Moram reči, da imam jaz enake težave. Sem v 22.tednu in me boli že ob pospravljanju posode, ko grem n sprehod pa hodim ko polž , maksimum 15 min hoje, pol pa že komaj čakam, da se usedem in spočijem. Boli me pa na desni strani trebuha proti nožnici, včasih me pa špika kar povsod. Imam pa tudi zelo trd spodnji del trebuha, ginekolog mi je pa rekel da je to zaradi nepravilne oblike maternice (imam srčasto maternico). Zaenkrat mi še ni rekel za bolniško, sem pa sama ugotovila da moram počivati in se ne obremenjevati z gospodinjskimi deli. Upam, da bo vse ok. lp, katja
|
|
|
|
RE: Pritisk na medenično dno 18.10.2005 8:50:21
|
|
|
|
Anonimen
|
Nosečniški pas vam G lahko napiše na recept, zato je brez veze, da same zapravljate zanj. Meni ga je, ravno iz istega razloga kot vam, ker mi je otrok ful dol pritiskal. Pas je močno izboljšal stanje, poleg tega pa me je poslala k fizioterapevtki, ki mi je kazala neke vaje za mišice trebuha in medeničnega dna (med drugim tudi Keglove vaje), ki pa jih potem nisem kaj dosti izvajala
|
|
|
|
RE: Pritisk na medenično dno 20.10.2005 8:41:29
|
|
|
|
Anonimen
|
Res ti ga lahko predpiše G. vendar le v primeru, če imaš nadstandard zavarovanje. Tudi mene je vprašal.
|
|
|
|
RE: Pritisk na medenično dno 21.10.2005 8:13:00
|
|
|
|
tinkatonka
|
HoJ! Ja men se to tud včasih zgodi in imam tak občutek, ko da bom otročka ven stresla na prvem vogalu. Ponavadi grem takrat lulat, ker mislim da bo pomagalo in seveda malce počivam. Nisem pa o tem nič omenila ginekologinji. A msilite da bi ji morala? Sicer se to ne dogaja pogosto, samo takrat ko kaj pretiravam z vsakdanjimi opravili. Lp Tina
|
|
RE: Pritisk na medenično dno 24.10.2005 17:26:35
|
|
|
|
Anonimen
|
V teh tednih, ti po moje res ne bi smel trebuh otrdevati. POčivaj. Kakšne so lahko posledice- popadki>>> potem pa mislim, da že veš.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Koliko boste letos zapravili za darila? Sparkmanj kot 50€ (
38%)
50€- 80€ (
19%)
80€-100€ (
14%)
100€-130€ (
9%)
več kot 130€ (
21%)
Število vseh glasov: 357Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!