mimica -> RE: Kako iz flaške na dojenje? (12.10.2005 10:37:03)
|
Moj mali je bil nedonošenček ter poleg tega je imel še zlatenico, kar pomeni, da je bil izredno len in zaspan. Da je bilo še vse bolj zanimivo, sem imela jaz zelo vdrte bradavice. Prvič, ko sem ga pristavila sploh ni mogel zagrabiti bradavice, zato so mi v bolnici ponudili nastavke. Sicer je z njimi jedel na moje prsi, a bil vedno lačen. No, doma sem ugotovila, da zaradi tega, ker je mleko teklo iz nastavka ! Mali je sicer vlekel, a na žalost večino pojedel le zrak. Po mukah sem se odločila, da si mleko črpam, saj sem ga imela, da bi lahko dojila dvojčke ter ga nehala mučit z dojenjem. Sicer sem ga še pristavljala pred vsakim hranjenjem, a je bil vedno zraven prsi jezen, ipičen, nervozen, tako da sem imela cele prsi popraskane od njegovih ostrih nohtkov. Ko je bil Nik star 1,5 mesec sem se odločila : nič več prsi. Bo pač prejemal moje mleko preko flaške. No, ko je napolnil dva meseca, pa sediva v dnevni sobi, malemu sem ravno hotela dati flaško, ko se je začel z glavico obračat proti mojim prsim. Ne bodi nora, dvignem majico in glej, mali je začel jest na prsi tako kot da bi to vedno delal. Danes je star 4,5 mesece in flaše sploh videti noče. Nazadnje, ko sem odšla od doma in sem si mleko izčrpala, je bil raje lačen kot pa da bi jedel na flaško. Ne vem, mogoče sem imela srečo,ampak gre tudi to, zato svetujem tistim mamicam, ki ne morejo dojiti, da si naj vsaj črpajo mleko ( če ga imajo, seveda ), saj se izplača !
|
|
|
|