Anonimen -> Makaroni zapečeni v pečici (12.10.2005 9:49:59)
|
Rabite: Makarone(najboljši so široki kratki rezanci) Olivno olje sol poper sveže paradižnike dimljen ali bilo kateri poltrdi sir in mocarelo čebulo in strok česna. Česen in čebulo narežem na tanke lističe. V široki posodi na štrih žlicah olivnega olja popražim čebulo in česen. Počakam da ovenita,dodam paradižnik(zrezan na kocke) Na visoki temperaturi pražim in mešam zraven, okoli 5 minut. Nazadnje posolim in dodam malo bazilikein, popra. Skuham pašto ostati mora poltrda(al dente) Odcedim pašto in jo primešam paradižnikovi omaki. Vse zložim v naoljen pekač, pokapam še z olivnim oljem,dodam na kockice narezano mozzarelo in na grobo nariban sir. Pekač prej segrejem na 220 stopinj in pečem približno 25 minut.
|
|
|
|