kakanje (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Ajnaa -> kakanje (11.10.2005 22:32:02)

na koliko dni kakajo vaši malčki (8-12 mesecev)?
Mi imamo problem od uvajanja goste hrane naprej. Od takrat kaka na 3-4 dni in še takrat z naporom, boleče. Danes pa je že 7 dni od zadnjega kakanja in ni še nič. Pa me že pošteno skrbi.
Punčka sicer ne kaže nobenih težav, je zelo dobre volje, nasmejana, tako da mislim, da je ne tišči. Ampak vseeno, to se nabira v njej in ni v redu, da tako poredko kaka. Izogibam se hrani (oz. je sploh ne ponujam), ki naj bi zapirala: banana, riž, korenček. Vsak dan ji dam suhe slive, sok sliv. REs pa je, da zeloooo  malo pije. enostavo ne mara, vodo, čaj, ... spljuva iz ust po parih požirkih.
Naj me skrbi njena zaprtost, kaj lahko še storim, da omogočimo rednejše kakanje?
Mamice, ki ste imele podobno zaprte otročke, a se to potem uredi, ali taki otročki potem vedno na dalj časa in težje kakajo?
Hvala za vaše odgovore.




Skaana -> RE: kakanje (12.10.2005 22:57:55)

Jaz sem naši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] dala pri večerji zraven adaptirano mleko Novalac IT in je takoj zjutraj kakala. Mogoče bo to pri vas pomagalo. Je imela tudi pri začetku uvajanja težave z zaprtjem - zdaj pa je v redu.

Aja, pa zjutraj za zajtrk je le surovo sadje, ne prekuhano in pri jabolku pazim, da je res sproti naribano.

Upam, da bo kmalu boljše[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




marjanaR -> RE: kakanje (13.10.2005 7:59:54)

Naša je bila zaprta po aptamilu. Poskusi zamenjati mleko, če ga sploh uporabljaš. Namesto vode in čaja poskusi s sveže stisnjenim sokom, morda bo tega spil, saj sladek. Sicer pa ta tudi malo bolj "požene", stisni pa sproti, naj ne stoji, potem lahko tudi zapira (jabolčni).
Pa veselo kakanje želim!





mama76 -> RE: kakanje (13.10.2005 21:47:47)

Ojla! Upam, da ti bom lahko vsaj malo pomagala, mi imamo doma 4 mesece staro punčko, ki tudi zelo poredko kaka zgodilo se je tudi, da 10 dni ni umazala pleničke v lekarni so mi dali LAKTOZO, ki ji jo dajem v čaj in uspeh je tu ! Probaj splača se poizkusiti, pa srečno !




156sw -> RE: kakanje (14.10.2005 22:07:34)

Jast dam svojo na kahlico ko vidim da se napenja pa se pridno pokaka.




Stran: [1]