Grascakinja
|
Moja izkušnja z LJ - odd. C je samo pozitivna. Kar se dodatka tiče, meni so ga sami ponudili, ko so videli, da zvečer ne gre - brez vprašanj in obtoževanj, s kupom nasvetov in toplim priporočilom, naj vztrajam. Sestra je prišla tudi večkrat pogledat, če imam mleko in me naučila, kako se dojko stisne, da vidiš. Če je dojenček ponoči dolgo jokal, so sestre same prišle v sobo in ponudile pomoč. Da bi bila sama v sobi, ti ne priporočam, saj je bistveno lažje v dvoje ali troje - ko se tuširaš ali si na wc-ju, ti lahko cimre malo popazijo bebico ipd. Fino je tudi, če se slabo počutiš - jaz sem skoraj skup padla, pa so mi cimre pomagale do postelje in sestro poklicale. Da o družbi za jamranje in klepet ne govorim. Skratka ni fajn bit sam v sobi, vsaj meni ne bi bilo. Osebno niti za trenutek ne bi hotela biti brez svojega novega zaklada in mi je rooming-in popolnoma odgovarjal, razumem pa, da je marsikateri utrujeni mamici dosti težje. Ne vem, če ta možnost v LJ obstaja. O položajih rojevanja ne vem, kako je z izbiro, meni je bilo čisto vseeno, kot sem že enkrat pisala, rodila bi tudi na hodniku ali pa na avtobusu, sede, čepe, leže, tudi stoje na glavi, samo da bi rodila. Pomoje je najbolje, da ne planiraš pretirano teh položajev, ker boš šele potem videla, kako ti bo najlažje. Pa srečno, kratko, hitro, čim manj boleče in brez šivov!!!
|